Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21756
De la 07 Ianuarie 2003
122881823

Traian Băsescu a promulgat legea care prevede îngheţarea pensiilor şi

  • 18 December 2011, 23:00
salariilor Presedintele Traian Basescu a promulgat sambata Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal - bugetar aplicabile pana la 1 ianuarie 2014, care prevede inghetarea pensiilor si salariilor bugetarilor in 2012. Curtea Constitutionala a respins saptamana trecuta sesizarea depusa de USL la legea prin care prevede inghetarea pensiilor si a salariilor bugetarilor in 2012.
Pe 16 noiembrie, presedintele Traian Basescu declara, la RRA, ca indiferent care va fi rezultatul sesizarii la CC a inghetarii pensiilor si salariilor in anul 2012, "bani nu exista", aratand ca "daca ar exista, s-ar plati": "Indiferent care este rezultatul la Curtea Constitutionala, bani nu exista. Daca ar exista, s-ar plati", a spus presedintele Traian Basescu, referindu-se la legea de aprobare a OUG 80/2010 prin care se ingheata pensiile si salariile in anul 2012 si care a fost contestata de opozitie la Curtea Constitutionala.
Seful statului adauga ca "un an, pana la alegeri, poti supravietui facand lucruri demagogice". El arata insa ca "am mai trait aceasta experienta", in 2007-2008 si ca trebuie invatat din ea.
In urma acestor declaratii ale presedintelui Basescu, USL a anuntat declansarea procedurii de suspendare din functie a sefului statului.
Camera Deputatilor a adoptat in 8 noiembrie OUG 80/2010 care cuprinde amendamente ale Comisiei de buget potrivit carora anul viitor pensiile si salariile vor fi inghetate. Ordonanta 80/2010 prevede pentru 2012 "inghetarea salariilor si a punctului de pensie la nivelul din anul 2011" si neacordarea in 2012 a tichetelor de masa, de vacanta sau de cadou.
OUG 80/2010 viza initial adoptarea unor masuri de reducere a arieratelor si de asigurare a finantarii imprumuturilor facute de administratiile locale, dar au fost introduse de Comisia de buget amendamente potrivit carora salariile din sectorul public si pensiile vor fi inghetate pentru anul 2012 la nivelul lunii decembrie 2011.
Amendamentele introduse prevad ca "in anul 2012 cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda personalului platit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011".
Aceleasi prevederi sunt valabile si pentru personalul didactic si cel auxiliar, insa se arata ca, incepand cu luna ianuarie 2012, in cazul acestora se aplica prevederile Legii 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant.
"In anul 2012 cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara/salariul brut lunar, indemnizatia bruta de incadrare se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda personalului platit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii", se mai prevede in ordonanta adoptata de deputati.
Valoarea de referinta pentru salarii se mentine si in anul 2012 la 600 de lei. "In anul 2012 nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la Legea-cadru 284/2010 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice", se precizeaza in actul normativ.
Ordonanta prevede ca, prin exceptie, pentru personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii, aflate in subordinea, sub autoritatea, in coordonarea Guvernului, ministerelor si celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, precum si cele aflate in coordonarea primului ministru si cele aflate sub controlul Parlamentului, ale caror contracte colective de munca isi inceteaza valabilitatea in anul 2012, salariile se stabilesc potrivit Anexei VIII la Legea-cadru 284/2010 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, fara a depasi nivelul din decembrie 2011. "In anul 2012 nu se acorda ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva", se mai stipuleaza actul normativ.
Ordonanta prevede ca termenul prevazut in Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice se proroga pana la data de 1 ianuarie 2013.
Agenţia de ştiri nHotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Reţeta zilei: Crapfen
Caricatura zilei
Bancul zilei: Ginerele şi soacra
Parlamentul European cere organizarea de noi alegeri, libere şi corecte
Liderii Zonei Euro trebuie să se preocupe de creşterea economică
şansele unei recesiuni grave au crescut
Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, jigniţi în presa online din Italia
"ţiganul" şi "celălalt cabotin"
Zona Euro se pregăteşte pentru o nouă săptămână delicată
pe agendă, majorarea resurselor FMI şi Pactul bugetar
Valentin Stan îl atacă dur pe Dan Voiculescu, la Antena 3
nu Băsescu confundă, "matale confunzi rău de tot, prietene"
Vaclav Havel a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani
Sărbătoare la Organizaţia municipală PSD Botoşani
Botoşani: Spectacol de tradiţii pe străzile din municipiu
„Boschetarii” de lângă noi
Bugetarii sunt lăsaţi fără tichete de masă în 2012
Peste 6.000 de botoşăneni sunt în căutarea unui loc de muncă
IŞJ a constatat că liceenii sunt campionii chiulului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog