Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2549
De la 07 Ianuarie 2003
122888198

Traian Basescu anticipează eşecul privatizării CFR Marfă

  • 29 September 2013, 23:00
Presedintele Traian Basescu a declarat duminica dimineata, la PRO TV, ca din informatiile pe care le detine, Gruia Stoica, patronul Grup Feroviar Roman (GFR) - compania care a castigat licitatia pentru privatizarea CFR Marfa - nu va avea banii necesari pentru cumpararea companiei de stat.
"Pe 4 octombrie, GFR trebuie sa depuna 20,2 milioane de euro ca garantie, dupa care , in alte 30 de zile, trebuie sa vina cu diferenta de 180 milioane de euro", a explicat seful statului in emisiunea "Dupa 20 de ani".
Intrebat daca Gruia Stoica va avea bani, presedintele a declarat: "nu vreau sa descurajez investititorii, dar din cate stiu nu-i va avea, de aceea se cauta tot felul de tertipuri, cum a fost si acela cu intarzierea semnarii contractului, ca s-a plimbat hotararea de guvern. Problema este cum a definit guvernul investitorul strategic, ca in CSAT i s-a cerut un investitor strategic."
Intrebat daca s-a intalnit vreodata cu seful GFR, Basescu a precizat ca nu s-a intalnit niciodata cu Gruia Stoica.
"Daca nu ii depune pe 4 octombrie, lucrurile sunt inchise, daca ii depune pana pe 4 octombrie, are 30 de zile sa semneze contractul si lucrurile pot merge inainte", a mai aratat seful statului.
Presedintele a subliniat ca "obligatia de a dezvolta compania trebuie sa existe, nu e simpla achizitie a companiei, fara sa introduci tehnolgii noi, locomotive noi, mai putin consumatoare de electricitate, de motorina, depourile in care se fac reparatiile upogradate, in masura in care detine astfle de depouri, trebuie facute pentru ca altfel ne prinde liberalizarea transportului feroviar cu o companie de dimesiunile CFR Marfa nepregatita si atunci o sa vajaie vagoane cu insciptia Cailor Ferate germane, austriece, unguresti, dar nu CFR".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Irinel şi Monica
Peer Steinbruck, invins de Angela Merkel în alegeri, a demisionat din toate funcţiile deţinute în SPD
Victor Ponta şi-a amintit că mai trebuie şi să guverneze
Implicaţii ale surprinzătoarei decizii luate de Franţa socialista
Lumea luă Rotundu: Scandal între vecini
Incident funcţionari Primăria Botoşani
Berlusconi, numit "nebun" şi "iresponsabil"
Botoşani: „Zilele Ruşinii” s-au încheiat
Ioan Rotundu
Primăria a organizat Zilele recoltei cu legume social-democrate
Ciuc-ciuş măgărel zis Oidiu Portărel
Loto România: Tragerea de duminică, 29 septembrie 2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog