Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8345
De la 07 Ianuarie 2003
123142085
pnl

Traian Băsescu invită trupa din "Blonda, chioru şi piticu" să joace piesa la Palatul Cotroceni

  • în prezenţa sa şi a soţiei sale
  • 20 May 2011, 23:00
Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan, a transmis, intr-o interventie telefonica la Antena 3, o invitatie trupei din "Blonda, chiorul si piticul" din partea presedintelui de a juca piesa la Palatul Cotroceni, dupa ce aceasta a fost interzisa la Sala Dalles, dand nastere unor controverse.
"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, invita trupa de artisti sa sustina piesa de teatru in sala de spectacole a Palatului Cotroceni, la o data care urmeaza sa fie stabilita de comun acord. Presedintele va fi prezent in sala alaturi de doamna Maria Basescu. In Romania, libertatea de exprimare este totala", a declarat purtatorul de cuvant al sefului statului, consilierul prezidential Valeriu Turcan, potrivit Mediafax.
Valeriu Turcan a declarat ca Administratia Prezidentiala nu poate avea pareri legate de disputele interne dintr-o institutie. "Libertatea totala de exprimare care exista in acest moment in Romania este in directa legatura cu mandatul presedintelui Traian Basescu," a spus acesta, potrivit Antena3.ro.
Piesa de teatru "Blonda, chiorul si piticul" a fost interzisa de pe scena Salii Dalles din Capitala, dupa premiera. Regizorul Stefanis Lupu a declarat ca directoarea institutiei, Iustina Cornel, i-a cerut sa schimbe titlul, insa aceasta sustine ca a oprit piesa pentru ca avea un continut vulgar.
Lupu a declarat pentru Mediafax ca Iustina Cornel a venit la el in seara premierei, pe 14 mai, si i-a spus: "Schimbati titlul si vedeti ce faceti ca sa mai jucati". El a adaugat, intr-o interventie la Realitatea TV, ca directoarea institutiei i-ar fi spus "Ce mi-ati facut cu titlul asta? Ca seamana ala cu ala, ala cu ala".
Regizorul a multumit pentru invitatia la Palatul Cotroceni. "Sa vedem daca sala corespunde, eu multumesc de invitatie. Nu stiu daca a fost un motiv politic, dar e ceva cusut cu ata alba", a spus acesta la Antena 3.
Despre titlul piesei, Stefanis Lupu a spus ca acesta este simbolic si "inseamna puterea". "In tara in care traim noi, suntem si blonzi si chiori si pitici", a explicat el, precizand ca nu speculeaza defectele fizice in spectacolele sale.
Dupa premiera din 14 mai, piesa nu se va mai juca la Sala Dalles. Directoarea Dalles, Iustina Cornel, a spus ca, din punctul sau de vedere, contractul dintre Teatrul Odiseu, care pune in scena piesa "Blonda, chiorul si piticul", si Universitatea Populara "Ioan I. Dalles" este incheiat.
Totusi, spectacolul va continua sa fie prezentat in alte locuri din Capitala. In acest sens, Stefanis Lupu a precizat ca spectacolul "Blonda, chiorul si piticul" va avea o reprezentatie sambata seara in clubul La Scena, din Bucuresti. Pe afisul care apare pe site-ul La Scena este titrat "Spectacol interzis de putere".
Agenţia de ştiri HotHews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sex terapeutic
Caricatura zilei
Chinezii se cer la conducerea FMI
A sosit timpul schimbării la conducerea FMI
Printul Charles, uimit şi deranjat de numărul mare de jurnalişti prezenţi la Preşedinţie şi Guvern
Donatorii evrei îl avertizează pe Barack Obama că îşi va pierde sprijinul financiar
Guvernul discută impunerea taxei auto la prima vânzare a maşinilor intrate în ţară înainte de 1 iulie 2008
Programul încheiat de FMI cu România a fost un succes
Comedia "Blonda, chiorul şi piticul", interzisă la Sala Dalles
Firmele mici ar putea beneficia de un sistem simplificat de declarare
Sătenii din Vorniceni nu au acces la păşunile comunale
Ca să ia primăria Botoşani, a deschis sacul cu promisiuni
10 mii noi locuri de muncă un centru medical ultimul răcnet
Treabă de mântuială
Medicul Oprişanu nu doreşte comasarea spitalelor
liberalii mai studiază problema
PSD Botoşani umblă cu şmecherii faţă de PNL
Lider de sindicat care a cerut suspendarea din funcţie
Facturi încărcate la apă
Spitalul Dorohoi a fost clasificat de categoria a IV-a
În locul spitalelor desfiinţate, Cseke vrea altele mai mici
Victor Trofinov, inginer şef OGA, filmat pe NV
Condoleanţe
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog