Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10314
De la 07 Ianuarie 2003
122582253

Traian Băsescu pregătit să a rupă pactul de coabitare

  • 3 October 2013, 23:00
Presedintele Traian Basescu a anuntat joi dimineata la B1 TV ca astazi va face o analiza cu privire la pactul de coabitare pe care il are cu premierul Victor Ponta, spunind ca ca se indreapta spre denuntarea pactului din cauza "interventiei brutale" in justitie a premierului.
Declaratiile lui Traian Basescu despre pactul de coabitare:
Pentru toti a fost o surpriza placuta ca premierul a semnat, avand in vedere marea indoiala cu privire la capacitatea lui de a respecta statul de drept. Toti spuneau insa ca cei care au castigat alegerile trebuie sa guverneze. Mie mi s-a parut ca este in interes national, ca om care a fost sustinut de partenerii nostri din UE si de peste ocean, sa facem acest document, sa-l distribui tuturor, sa stie ca noua putere nu e impotriva statului de drept.
Iata ca Ponta se dovedeste mincinos pana si cu un document politic extrem de important care l-a facut frecventabil in Europa.
Eu trebuie sa fac o analiza, ce a respectat si ce nu, si sa vad daca are rost sa-l mai mentinem. Pentru ca el nu e in afara legii, legile ar trebuie sa substituie acest pact, problema e ca el fiind semnat cu presedintele Romaniei, care are o credibilitate construita legata de statul de drept, de respectarea unor politici externe, i-am transferat practic o parte din credibilitatea mea.
Acum va trebui sa analizez, altfel se poate face confuzia ca eu il girez pe Ponta in ce face cu procurorul general. Cred ca nici macar nu au rost declaratiile, dar mesajul pe care il dau e ca nu il mai girez pe Ponta pentru ca a incalcat grav pactul si in mod deosebit s-a bagat cu bocancii in justitie.
Multe i-am tolerat, si pe politica externa, si cu nerespectarea angajamentelor pe legea santatii, Constitutia. Dar faptul ca s-a bagat cu bocancii in justitie de dragul lui Dragnea... daca nu are nici o problema du-te dom'ne in fata justitiei. Eu inainte sa dau drumul pentru avizul pe Videanu i-am spus draga Videanu, principiul meu e sa nu ma substituti justitiei. Mi-a spus e o ocazie sa clarific lucrurile in fata judecatorului, va multumesc.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Doctorul şi avocatul
„Nu noi suntem stăpânii limbii ci limba e stăpâna noastră”
Practicile Guvernului Năstase revin
Ponta, ca un nabab dintr-o ţară bananieră, terfelind justiţia
Cătălin Predoiu susţine că Ponta atacă Justiţia în mod repetat
Cea mai brutală intervenţie în justiţie după integrarea în UE
sistemul se întoarce la epoca Năstase
Procurorul Lucian Papici cere CSM apărarea reputaţiei profesionale
după jignirile pe care i le-a adus Victor Ponta
Cum l-a "reevaluat" Traian Băsescu pe procurorul general Tiberiu Nitu
după ce l-a revocat din funcţie pe Lucian Papici
Botoşani: Apa chioară de la robinet şi viceprimarul copil Cosmin Andrei
De ce ar vrea Ponta o Românie în haos?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog