Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3233
De la 07 Ianuarie 2003
79973015

Traian Băsescu şi-a zdrobit contracandidaţii în Basarabia

  • 24 November 2009, 23:00
Mai bine de 7000 de basarabeni au optat pentru candidatul PDL, Traian Băsescu. În Basarabia, Traian Băsescu a câştigat alegerile cu 90,7% din voturi, transmite Nadia Fotescu pentru Vocea Basarabiei, preluata de Romanian Global News.
Totodată românii din Republica Moldova au devenit mai activi după prăbuşirea regimului Voronin care restricţiona accederea în funcţii publice a persoanelor cu dublă cetăţenie. Dacă anterior în ziua alegerilor din România, în preajma secţiilor de votare deschise în Republica Moldova stăteau securişti care îi filmau pe cei care intrau în secţiile de votare pentru a-şi exercita dreptul de vot, anul acesta securiştii cu camere video au lipsit.
Neculai Popa, observator de la Oficiul pentru Comunicare Internaţională şi Drepturile Omului a declarat că prezenţa masivă a basarabenilor la vot a însemnat de fapt adeziunea la românia.
Anul acesta s-a înregistrat un număr record de basarabeni care s-au prezentat la urnele de vot pentru prezidenţiale din România. La scrutinul prezidenţial din România din 22 noiembrie au participat 8777 de cetăţeni români din R.Moldova, de patru ori mai mult decît la alegerile pentru Parlamentul European din 30 noiembrie 2008.
Prezenţa mare la urne a fost explicată de membrii Biroului Electoral Central prin faptul că România a deschis pentru prima dată 13 secţii de votare în Moldova, dintre care patru la Chişinău şi nouă în raioanele republicii.
Totuşi, secţiile din capitală, unde au votat 4779 de persoane, s-au dovedit a fi neîncăpătoare, iar oamenii au stat mai bine de două ore la coadă ca să-şi exercite dreptul de vot. Alţii, însă nu au reuşit să intre în secţia de votare chiar dacă, în Chişinău, urnele au rămas deschise până peste ora 21.00. Din motiv că spre ora de închidere a secţiilor cozile nu se micşorau, Ambasada a organizat transport în raioanele unde au mai fost deschise secţii de votare.
Antonie Popescu, observator de la Oficiul pentru Comunicare Internaţională şi Drepturile Omului ne-a explicat că déjà pentru turul doi toate împiedimentele vor fi înlăturate şi toţi basarabenii vor putea vota.
Conform datelor neoficiale, în Republica Moldova locuiesc aproximativ 130.000 de cetăţeni români. Actualul preşedinte al României, Traian Băsescu, a obţinut peste 90 la sută din voturile românilor din Republica Moldova. El a acumulat 7.960 de voturi ale basarabenilor din totalul de 8.777. La o distanţă enormă, pe locul doi s-a situat liderul PNL, Crin Antonescu cu 3,7 la sută, iar pe locul trei - candidatul PSD, Mircea Geoană, cu 3,5 la sută din voturi.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Acţiunea 2012: un proiect european al naţiunii române
riscul împotmolirii în sistem
Dorin Chirtoacă solicită mai multe secţii de votare pentru turul doi
2.888 este numărul alegătorilor din Grecia
Marketing marca Ioan Manolache
Ţara în care nu merită să faci nimic pentru nimeni
Ateneul Tătăraşi Iaşi pe scena Teatrului „Mihai Eminescu”
Crap cu legume la cuptor
Cele trei dorinţe ale poliţistului
Şapca lui Iliescu
Visul lui Putin
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, miercuri, 25 noiembrie
Flutur îşi pregăteşte demisia
dar mai întâi curăţă partidul de balastul uman
Centralele achiziţionate de municipalitate îşi aşteaptă beneficiarii
În curând, botoşănenii din cartierul Tulbureni vor avea gaz metan
Criză, dar nu pentru drumari
Pedeliştii au dormit chefuiţi, iar pesediştii au lucrat pentru ei
Secretul puterii PSD
Ioan Rotundu
Medicii de familie vor să câştige pe seama gripei
În timp ce înregistrăm morţi, gripa a devenit secret de stat
Minivacanţa şcolară forţată va fi de fapt muncă patriotică
Numai vaccinarea ne va scăpa de gripă
Tradiţia de a se căsăpi între ei este respectată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă