Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20985
De la 07 Ianuarie 2003
122906634

Traian Basescu si sotia sa au depus juramantul ca cetateni ai Republicii Moldova

  • 3 November 2016, 23:00
Fostul sef al statului Traian Basescu si sotia sa, Maria, au depus, joi, juramantul ca cetateni moldoveni, evenimentul avand loc la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti, relateaza News.ro.
Intrucat ceremonia a avut loc in ajunul aniversarii fostului sef al statului, care vineri implineste varsta de 65 de ani, ambasadorul Republicii Moldova, Mihai Gribincea, i-a urat lui Traian Basescu "La multi ani!", multa sanatate si "mari realizari in continuare pentru beneficiul ambelor tari".
Traian Basescu si sotia sa au citit apoi juramantul: "Jur sa fiu cetatean devotat Republicii Moldova, sa respect cu sfintenie Constitutia si celelalte legi ale ei, sa nu intreprind nicio actiune care i-ar prejudicia interesele si integritatea teritoriala".
"Asa sa imi ajute Dumnezeu!", a adaugat Traian Basescu, facandu-si semnul crucii.
Fostul presedinte Traian Basescu si sotia sa, Maria Basescu, au primit cetatenia moldoveneasca printr-un decret semnat in 9 iunie de catre presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.
Traian si Maria Basescu vor trebui sa depuna juramantul ca cetateni moldoveni, in fata ambasadorului Republicii Moldova in Romania.
Cererea de obtinere a cetateniei Republicii Moldova a fost depusa de catre fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, si sotia sa, la data de 10 martie 2016.
"Solicitantii fac referire la art. 24, alin 2 din Legea cetateniei Republicii Moldova care statueaza ca "In interesele republicii si in cazuri exceptionale, cetatenii unor alte state pot deveni si cetateni ai Republicii Moldova, prin decret al Presedintelui Republicii Moldova"", preciza Presedintia de la Chisinau.
De-a lungul timpului, Traian Basescu a spus de mai multe ori ca, dupa ce isi va incheia al doilea mandat de sef al statului, ar putea depune cerere pentru obtinerea cetateniei moldovenesti.
In aprilie 2015, fostul sef de stat a facut o vizita la Chisinau, fiind decorat de catre presedintele Nicolae Timofti.
"Am declarat ca in prima vizita efectuata la Chisinau, in calitate de fost presedinte, voi solicita sa primesc cetatenia Republicii Moldova. Nu am facut-o fiindca situatia politica nu este propice pentru asa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetatean al Republicii Moldova", declara atunci Traian Basescu.
La randul sau, Nicolae Timofti spunea ca Traian Basescu ar putea primi cetatenia moldoveneasca, luand in considerare meritele sale pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova si Romania.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Deconspirare involuntară
Horoscopul zilei de 4.11.2016
Trei parlamentari PRU vor cresterea alocatiei copiilor la 450 lei de la 1 ianuarie 2017
banii ar proveni dintr-o taxa de responsabilizare achitata de companiile straine
Kovesi, decorata de Suedia cu Ordinul Steaua Polara.
La ceremonie au participat si Hans Klemm si ambasadori UE
Prognoza pentru vineri si sambata
BERD a urcat de la 4 la 4,8% prognoza de crestere economica a Romaniei in 2016
Alegeri Moldova: Renato Usatii, urmarit international, il sprijina in turul 2 pe Igor Dodon
Spirala populismului si raul sadit in populatie
Nicusor Dan: Cele mai importante atacuri si mediatice si birocratie vin de la PSD
Dacian Ciolos participa saptamana viitoare la un eveniment organizat de USR
„Sfinţi”i din Poliţia Dorohoi care-l ocrotesc pe baronul PSD Gângă
Ioan Rotundu
Cănuţă, om sucit, un simbol naţional meritat!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog