Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20453
De la 07 Ianuarie 2003
118499679

Transelectrica estimeaza investitii de 1,7 miliarde lei pana in 2020

  • 5 March 2018, 23:00
Actionarii Transelectrica au aprobat luni un program de investitii de 420,7 milioane lei pentru 2018. De asemenea, estimeaza ca in 2019, investitiile se vor ridica la 637,8 milioane lei, iar in 2020 la 657,5 milioane lei, ceea ce inseamna ca pana in 2020, totalul investitiilor planificate este de circa 1,7 miliarde lei.
Pentru 2018, suma alocata proiectelor aflate in desfasurare este de 249,6 milioane lei, reprezentand 60.35% din cheltuielile de investitii proprii companiei.
Pentru investitiile noi se aloca 109,4 milioane lei.
Transelectrica enumera si principalele riscuri externe care pot afecta realizarea programului de investitii pe 2018.
Intarziere in emitere de acte normative pentru scoatere din fondul forestier a terenurilor corespuzatoare culoarului de realizare a liniilor electrice aeriene Conjunctura de piata concurentiala care poate determina ca pretul rezultat din licitatii sa fie mai mic decat valoarea estimata in programul de investitii Dificultati in obtinerea avizelor de la autoritatile implicate
Intarzieri in realizarea de catre executanti a lucrarilor conform graficelor contractuale (probleme deja identificate, in special la constractorul SMART) Imposibilitatea incheierii unor contracte in timp util pentru decontarea sumelor aferente pana la sfarsitul anului 2018, pentru continuarea obiectivelor de investitii ale caror contracte de lucrari au fost reziliate de Elcomex: Statia 400/220/110 kV Resita si extinderea statiei 400 kV Medgidia
Impactul acestor riscuri ar putea fi de 31,4% din cheltuielile proprii companiei in 2018.
Insa, ar mai fi si riscuri interne:
Nefinalizarea procedurilor de achizitie cauzata de durata mare a circulatiei documentelor intre entitatile companiei in vederea avizarii lor sau de intarzieri in realizarea documentatiilor tehnice.
Gradul de realizare a programului de investitii propus de sucursalele de transport, tinand cont de datele statistice pe ultimii trei ani (aproxiamtiv 62% din cheltuielile de investitii aprobate pentru 2015-2017).
Impactul acestor riscuri ar putea fi de 18,9% din programul de investitii pe 2018.
In conditiile aparitiei acestor constrangeri, gradul de realizare al Programului de investitii va fi de aproximativ 50%.
Vezi aici sau atasat documentul cu principalele investitii planificate pentru 2018 Reamintim ca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a sanctionat Transelectrica pentru ca nu a realizat investitiile asumate chiar in planul de administrare, punand in pericol Sistemul Electroenergetic National, in perioada 2014-2017, se arata intr-o nota de informare a actualului management al companiei.
Acelasi document mai arata ca fostii sefi, cei care, de altfel, au pus in pericol sistemul energetic national prin nerealizarea investitiilor, au dat compania in judecata pentru a obtine remuneratii de milioane de lei, considerand ca acestea li se cuvin. Fostul director general solicita 4 milioane de lei plus dobanzi. Transelectrica, o companie de stat cu monopol in domeniul transportului energiei electrice, nu a realizat investitii, insa a obtinut profituri uriase pana in 2016, mult mai mari decat cele permise de ANRE, din tarifele reglementate.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Codrin Stefanescu spune ca este impotriva sistemului de alegere a vicepresedintilor la nivel regional,
anuntat de Dragnea: Sper ca jocurile sa nu fie facute
Dragnea, intrebat daca a participat la petreceri SRI:
N-am fost niciodata la o zi onomastica a lui Maior sau Coldea. Nu m-am intalnit in week-end cu Maior
Dragnea si Tariceanu renunta la Legea Casei Regale
Liviu Dragnea explica votul dat de europarlamentarii PSD in privinta Poloniei:
"Pedepsele aplicate unor state membre nu cred ca ajuta coeziunea UE"
Tristeţile, nostalgiile şi picturile în cuvinte ale Dorinei Rodu
Ioan Rotundu
Ludovic Orban, achitat de Inalta Curte / Decizia e definitiva
Fermierii ar putea avea acces la fabrici de procesare a legumelor, laptelui, cărnii,
printr-un sistem de cooperative național
Viorica Dancila s-a intalnit cu reprezentantii asociatiilor de suport pentru copiii cu sindrom Down si pacientilor cu boli rare
Iohannis a promulgat legea ce prevede oferirea de fructe si legume proaspete in scoli
Rusii sunt datori la camatari aproape 2 miliarde de dolari
Horoscopul zilei de 5.03.2018
Bancul zilei: Infidelitate pedepsită ostăşeşte
Ierarhia catolica este confruntata cu inegalitatea de gen
A fost Daniela, soţia lui Avram Segal, victima unor experimente radioactive?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă