Un alt proiect, semnat de 38 de parlamentari PSD, prevede că apelul la Înalta Curte de Casație și Justiție soluționat de completul de 5 judecători, nu va putea fi declarat decât în favoarea inculpaților.
Cel de-al treilea proiect prevede că "inspectorii din cadrul Inspecției Judiciare sunt numiți în funcție de către inspectorul-șef, în urmă unui concurs, pentru un mandat de 9 ani, dintre judecătorii și procurorii care au o vechime de cel puțîn 12 ani în magistratură, care au cel puțîn grad de curte de apel sau parchet de pe lângă curte de apel și au avut calificativul <
Procedural, trebuie că adoptarea tacită să fie citită în plen pentru că proiectele să poată merge la camera decizională, în acest caz Senatul. Ele se află pe ordinea de zi de la Camera Deputaților de săptămâna asta.
Ce prevede proiectul de modificare a Legii 303/2004 privin numirea procurorilor de rang înalt:
"Președintele, vicepreședintele și președinții de secții ai Înaltei Curți de Casație și Justiție sunt numiți de către Senatul României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție care au funcționat la această instanța cel puțîn 5 ani, desemenati de Adunarea Generală a Judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Revocarea din funcție a președintelui, a vicepreședintelui sau a președinților de secții ai Înaltei Curți de Casație și Justiție se face de către Senatul României la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte, prim-adjunctul și adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naționa Anticorupție (sic), adjuncții acestuia, procurorii șefi de secție ai acestor parchete, precum și procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și adjuncții acestora sunt numiți de Senatul României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 16 ani în funcția de judecător sau procuror pentru procurorii generali și procurorii șefi și o vechime de 14 ani în funcția de judecător sau procuror pentru adjuncții acestora și procurorii șefi de secție, pe o perioada de 4 ani, fără posibilitatea reînvestirii.
Revocarea ( ) se face de către Senatul României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul CSM."
Rădulescu a încercat să își impună aceste amendamente și la comisia specială pentru legile justiției, dar acestea nu au fost luate în seamă.
Agentia de stiri HotNews