Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8074 lei
1 USD = 4.4186 lei


Număr accesări
Astăzi:
12052
De la 07 Ianuarie 2003
74059165

Trei scurte precizări pentru doamna ministru Olguța Vasilescu

  • 12 April 2018, 23:00
Ministrul Muncii, d-na Olguța Vasilescu a ieșit miercuri public ca să explice de ce salariile din sănătate și asistență socială au scăzut în februarie față de ianuarie. Domnia sa a explicat că salariile comunicate de INS pentru februarie se referă de fapt la luna ianuarie, care a avut 11 zile nelucrătoare și că e normal în asemenea condiții să ai și salariul mai mic.
"Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat miercuri că scăderile salariale din domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale din luna februarie sunt normale, în condiţiile în care în februarie au fost virate salariile din luna ianuarie, când au fost 11 zile nelucrătoare. Vreau să vă spun că e normal să se întâmple acest lucru, dat fiind faptul că în luna ianuarie au fost 11 zile nelucrătoare”, scrie news.ro. Ei, o asemenea gafă nu trebuie lăsată să se propage, fiind o prostie.
Prima precizare:
Salariile comunicate miercuri de Institutul Național de Statistica privind castigul salarial mediu brut si net din luna februarie NU se refera la ianuarie, ci chiar la februarie
Dacă vă uitați la comunicatul anterior (salariile pe ianuarie) veți vedea că în ianuarie salariile au fost mai mici decât în decembrie, și e normal să fie așa, întrucât în decembrie s-au mai acordat premii și sporuri. După logica Dvs, comunicatul pe ianuarie ar fi trebuit să se refere la decembrie, iar salariile nu aveau cum să scadă. Deci rețineți, cu tot respectul: comunicatul INS privind salariile din februarie se referă chiar la salariile din februarie
Luna ianuarie a avut 3 zile nelucrătoare în plus față de altă lună, nu 11... Sâmbetele și duminicile nu se iau în calcul pentru că în nicio lună din an acestea nu sunt luate în calculul salarial potrivit modelului folosit de INS. Dealtfel, atunci când sezonalitatea afectează rezultatul final, Statistica transmite datele pe serii brute și separat, pe serii afectate de sezonalitate. Nu e cazul aici.
Și o ultimă precizare:
Există explicații pentru aceste scăderi, dar ele sunt de cu totul altă natură decât cele invocate în mod regretabil de Dvs!
Una dintre explicațiile scăderilor salariale au fost cauzate de angajările de personal cu salarii mici, care duc media salariilor mai jos. O altă explicație poate să țină de faptul că pentru anumite activități auxiliare din sănătate și asistență plata se face nu lunar, ci o dată la 2-3 luni, cumulat. Iar datorită efectului de bază, în statistici poate apărea o scădere.
Dar, realitatea rămâne asta: în februarie, salariile în sănătate și asistență socială AU SCĂZUT, doamna ministru! Important e cum comunicăm asta public, în mod corect.
Că de fake news e plină lumea, ați văzut....
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Spaima călugăriţei
Horoscopul zilei de 13.04.2018
Revista 22: Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, Cornel Nistorescu și Dorel Abraham, pe lista colaboratorilor Direcției Securității Statului
Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, se întâlnește cu șefa DNA
Victor Ponta: Revoluția fiscală, o idioțenie
Rata anuală a inflației a ajuns la 5% în martie,
cel mai mare nivel din iunie 2013 până acum
Viorica Dăncilă: 30 aprilie va fi zi liberă pentru salariații din sectorul public
Modificări importante ale Codului Muncii:d
e la definirea muncii nedeclarate la încheierea contractului individual de muncă/ Vezi în text documentul oficial
Emmanuel Macron: Avem dovada că arme chimice au fost folosite de regimul sirian în Douma
China in zece cuvinte: De la Revolutia culturala la boomul economic
Țigările electronice și dispozitivele pentru fumat care încălzesc tutunul, interzise în spațiul public
Directorii SRI, SIE, STS și SPP - un singur mandat care să nu depășească 4 ani
Inflația - inamicul nevăzut al Guvernului și al BNR- a urcat la 5%.
Ce înseamnă asta pentru fiecare dintre noi și de ce ar trebui să ne îngrijorăm?
George, nepotul lui Jean Goilav, a revendicat ce-a mai rămas din moşia Rânghileşti
Ioan Rotundu
Eugen Teodorovici anunță că statul vrea să creeze ”concurență în zona de pensii”:
Vrem să oferim randamente poate mai bune decât o face zona privată
Din 20 mai talonul mașinii se suspendă automat odată cu expirarea ITP-ului.
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă