Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12120
De la 07 Ianuarie 2003
122872187

Tribunalul Bucuresti a confirmat mandatul de arestare pentru Nicusor Constantinescu

  • 6 November 2014, 23:00
Tribunalul Bucuresti a confirmat joi mandatul de arestare in lipsa emis pe numele presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, anunta Agerpres.
Avocatii lui Nicusor Constantinescu au explicat, joi, ca acesta va ramane in custodia autoritatilor chiar si in eventualitatea in care s-ar anula mandatul de arestare in lipsa emis de Tribunalul Bucuresti, deoarece exista un al doilea mandat emis de Tribunalul Constanta, transmite Mediafax.
Concret, au explicat avocatii, chiar daca Tribunalul Bucuresti ar admite solicitarile lor si ar revoca sau ar inlocui masura arestarii cu o alta masura mai usoara, Nicusor Constantinescu va ramane in stare de arest in baza celui de-al doilea mandat de aretare preventiva in lipsa emis pe numele sau, de Tribunalul Constanta, unde va fi dus cat mai repede.
Avocatii au lasat de inteles ca este foarte posibil ca Nicusor Constantinescu sa fie transferat in arestul Politiei Constanta chiar in cursul serii, astfel incat, pana vineri la ora 12.00, sa poata fi prezentat unui judecatori constantean pentru confirmarea celui de-al doilea mandat.
Joi, la Tribunalul Bucuresti, avocatii lui Nicusor Constantinescu au aratat ca multitudinea de acte medicale aduse din SUA, Turcia si Germania dovedesc cu certitudine ca clientul lor are cancer, ca plecarea sa a fost motivata efectiv de o gravare a conditiei medicale si ca, la primele semne de ameliorare, a revenit singur in tara.
Astfel, au conchis avocatii, Nicusor Constantinescu a dat dovada de buna credinta, nu poate reprezenta in mod obiectiv un pericol concret pentru ordinea publica si nu ar putea fi incarcerat in starea in care se afla.
Avocatii au cerut revocarea mandatului de arestare preventiva in lipsa emis de Tribunalul Bucuresti sau inlocuirea lui cu o masura privativa usoara precum controlul judiciar.
In ultimul cuvant, Nicusor Constantinescu a spus ca DNA ar dori "lichidarea" sa fizica. "Am plecat din Romania anuntat, in speranta de a-mi prelungi durata de viata. La cum pun ei problema, chiar si acum, nu pot decat sa cred ca vor lichidarea mea fizica", a declarat Contantinescu.
Instanta a ramas in pronuntare in acest caz si urmeaza sa dea un verdict la ora 18.00.
Daca Tribunalul Bucuresti va confirma mandatul de arestare, Nicusor Constantinescu va fi incarcerat in Arestul Politiei Capitalei. Ulterior, in functie de ce va spune medicul, acesta va ramane in Arestul Politiei Capitalei sau va fi dus intr-un spital penitenciar, au declarat pentru Mediafax surse din Politie.
Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a revenit in tara cu o cursa de la Istanbul, in jurul orei 11.40, fiind preluat imediat de politisti. Nicusor Constantinescu a fost retinut, marti, de autoritatile din Turcia, dupa ce Ministerul Justitiei a transmis documentelor necesare pentru aducerea lui in tara, pentru a fi arestat preventiv in dosarele in care este judecat.
Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea, pentru ca a atribuit nelegal terenuri. Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de calibrul noua milimetri.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dilema soţului
Kaizer de porc de casă
Horoscopul zilei
Documente confidentiale: filiera romaneasca din dosarul Luxemburg
Reprezentantii societatii civile cer Autoritatii Electorale Permanente sa verifice toate listele suplimentare pentru indicii de frauda electorala
Nicusor Constantinescu a aterizat in Romania si a fost preluat de politisti
El este dus la Tribunalul Bucuresti
Primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc, este dus la sediul DNA din Bucuresti pentru audieri
Procurorul general, despre redeschiderea dosarului Flota
Cu siguranta aceasta imprejurare va fi avuta in vedere
Rezultate finale Bucuresti
Rezultate finale diaspora. Cum au votat romanii din strainatate
Tarifele RCA ar putea creste si mai mult de la 1 ianuarie 2015:
Sunt bucuros sa reafirm ca toate acele lucruri se gasesc in programul meu, pot sa confirm si intr-un document semnat
Macovei: Il votez pe domnul Iohannis
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Incendiu cu victima in comuna Ungureni
Klaus Iohannis: Cred ca Akos Mora trebuie sa plece din Parlament, iar Tudor Chiuariu din PNL
Klaus Iohannis anunta ca accepta propunerea Institutului pentru Politici Publice de a participa la o dezbatere cu Victor Ponta
Tariceanu, viitorul premier propus de Ponta
Va trebui sa reconsideram cota unica de impozitare de 16%, care a fost fetisizata de unii
Mugur Isarescu: Nu vad o apreciere a leului in viitor
Locuri de muncă la cules de mazăre
Încă un şef PSD de rang înalt vine la Botoşani cu noi promisiuni
Botoşani: DSV folosită ca mijloc de represiune politică de către PSD
prima victimă a devenit abatorul tatălui lui Florin Ţurcanu din Dracşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog