Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27179
De la 07 Ianuarie 2003
122912828

Tribunalul Prahova retrimite dosarul Lukoil la procurori:

  • Acte materiale dublate sau chiar triplate / Decizia nu e definitiva
  • 12 January 2016, 23:00
Tribunalul Prahova a dispus, marti, restituirea catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti a dosarului Lukoil, cu un prejudiciu de aproape 1,8 miliarde euro, dupa ce, in decembrie, magistratii au constatat neregularitatea rechizitoriului, aratand, printre altele, ca unele acte materiale au fost dublate sau chiar triplate, anunta Agerpres.
'In baza art. 346 alin. 3 lit. c teza a II-a C.p.p., dispune restituirea catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a cauzei avand ca obiect actiunea penala pusa in miscare in dosarul nr. 254/P/2014 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, cauza in care s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor: Bogdanov Andrey Iurevici (...), Rata Andrei (...); Dutu Dorel (...); Voinstev Alexey (...); Kuzina Olga (...); Danulescu Dan (...); SC Petrotel Lukoil SA (...) si Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda (...)', se arata in decizia magistratilor de la Tribunalul Prahova, publicata pe portalul instantelor de judecata.
Decizia poate fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.
In luna decembrie a anului trecut, Tribunalul Prahova a constatat neregularitatea rechizitoriului prin care dosarul Lukoil a fost trimis in judecata, magistratii aratand ca unele acte materiale au fost dublate sau chiar triplate, dar si ca procurorii nu au indicat activitatea infractionala concreta a inculpatilor.
Astfel, la capitolul 'in fapt', neregularitatea rechizitoriului consta in neindicarea activitatii infractionale concrete a inculpatilor, modul in care au contribuit la rezultatul socialmente negativ enuntat de procuror, prin raportare la atributiunile de serviciu, nedescrierea concreta a actelor materiale si lipsa analizei procesului decizional in cadrul societatii pentru a demonstra caracterul esential al actiunilor inculpatilor in luarea deciziilor.
'In cazul inculpatei persoana juridica Lukoil Europe Holdings BV Olanda, neindicarea unei anumite persoane fizice care sa fi actionat in numele sau; neindicarea societatilor comerciale favorizate de actiunile inculpatilor si a interesului direct sau indirect al celor doi autori (Bogdanov Andrey si Rata Andrei) in cadrul societatilor favorizate', se arata in decizia postata la acel moment pe portalul instantelor.
La capitolul 'in drept', neregularitatea vizeaza neconcordante in prezentarea actelor materiale ale infractiunilor, in sensul ca actele materiale prezentate au fost dublate sau chiar triplate, dar si nelamurirea laturii civile prin nedescrierea modului de calcul al prejudiciului pentru fiecare inculpat si pentru fiecare an in parte si nelamurirea categoriilor de persoane vatamate in cauza.
Magistratii aratau ca, daca s-ar considera ca si actionarii SC Petrotel Lukoil SA sunt persoane vatamate, atunci toate aceste persoane trebuie identificate si indicate.
Dosarul Lukoil a fost trimis in judecata de procurorii PCA Ploiesti la data de 3 august 2015, in acesta fiind deferite justitiei SC Petrotel Lukoil Ploiesti, acuzata de spalare de bani, SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acuzata de complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani, dar si sase persoane fizice, respectiv directorul general al Petrotel Lukoil Ploiesti, Andrey Bogdanov, directori generali adjuncti din cadrul societatii de la Ploiesti- Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Danulescu, un membru al Consiliului de Administratie al Petrotel Lukoil, Andrei Rata, si contabilul sef Dorel Dutu.
Potrivit procurorilor, prejudiciul cauzat prin savarsirea de catre inculpati a infractiunilor retinute in sarcina lor este in cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Aripioare cu slăninuţă şi cartofi la cuptor
Bancul zilei: Bulă în dispută politică cu profesoara
Horoscopul zilei de 12.01.2016
Vladimir Putin: Rusia ii va acorda azil lui al-Assad daca va fi nevoie
Perchezitii la firme de constructii si persoane banuite ca ar fi facut evaziune de peste 10 milioane de euro
DNA a ridicat documente de la Primaria Botosani si de la sediul CJ
Euro se reintoarce la valorile de la finalul anului trecut- peste 4.53 lei
Abuzurile Enel aspru sanctionate de catre ANPC
Primaria Targu Mures, obligata de tribunal sa autorizeze Marsul Secuilor.
Reactia primarului: Ma voi opune cat imi permite legea
Irak: Un raid aerian a lovit o cladire in care Statul Islamic isi tinea banii, distrugand milioane de dolari
Numele lui Dumnezeu este Milostivirea,
cartea Papei Francisc. din 13 ianuarie în librării
Raluca Pruna, ministrul Justitiei, despre dispozitia care ii scuteste de inchisoare pe detinutii-scriitori
Propun guvernului ca printr-o ordonanta de urgenta sa fie abrogata aceasta dispozitie
Geniul de la Rahova. A scris 7 carti simultan din totalul de 10,
a executat separat ore de munca astfel ca vara viitoare iese din inchisoare/ Cum este protejat Dan Voiculescu de Administratia Nationala a Penitenciarelor
Locuinţe distruse din cauza neglijenţei
Botoşani: Programul Zilelor Eminescu
Botoşani: Drama prin care trece liberalul Cătălin Flutur
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog