Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
52894
De la 07 Ianuarie 2003
118617129

Tudora: Cornelia Vatavu, directorul de şcoală cu apucături dictatoriale

  • Ioan Rotundu
  • 2 October 2017, 23:00
Cornelia Vatavu este directorul Şcolii Gimnaziale „Tiberiu Crudu” Tudora. Ea face parte din categoria directorilor de şcoli promovaţi de PSD în urma alegerilor locale din 2016. Profesoară de Fizică, Vatavu şi-a început cariera politică aducătoare de funcţii sub steagul Partidului Democrat condus la acea vreme de către preşedintele Traian Băsescu.
Când a constatat că sub flamura PD-ului nu mai este nicio sfârâială şi vreun rost de funcţii de conducere sau eligibile (a fost şi consilier local) a trecut la PSD. Remarcată repede de către inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Botoşani, şefa corupţiei din învăţământul botoşănean Mihaela Huncă, acum deputată PSD şi beneficiară de imunitate în faţa dosarelor de cercetare penală în care era implicată, Cornelia Vatavu a fost recompensată pentru devotamentul şi ataşamentul neţărmurit manifestat faţă de PSD cu funcţia de director de şcoală.
Din această poziţie ea îşi manifestă cu prisosinţă prerogativele puterii, umilind cadrele didactice prin a le cere lucruri care nu cadrează cu statutul lor şi foloseşte bătaia asupra elevilor. Pentru a nu fi surprinsă de camerele de luat vederi, Vatavu îi bagă pe elevi sub catedră şi acolo îi buchiseşte după bunul plac. Elevul Cezar Crăciun a fost bătut crunt dar bătăuşei cu patalama de director nu i s-a întâmplat nimic pentru că se află sub cupola protectoare a PSD-ului iar poliţiştii din comună sunt şi ei în slujba acestui partid.
Cornelia Vatavu, de când s-a văzut director, are manifestări dictatoriale chiar şi faţă de şefii din IŞJ Botoşani. Există în Tudora un copil care a ajuns la vârstă şcolară dar nu este primit elev pentru că Vatavu pur şi simplu nu vrea să-l înscrie la şcoală. Copilul este născut în Italia din mamă româncă şi tată italian dar în actul de naştere stă consemnat că este cetăţean român. Mama sa lucrează în Italia iar copilul este crescut de bunici. Vatavu i-a refuzat dosarul pe motiv că actul de naştere din Italia nu este pentru ea un act de stare civilă oficial.
Cei din familie s-au adresat la IŞJ Botoşani de unde, cu adresa nr. 948/3.09.2017 li s-a răspuns că înscrierea se face la Şcoala Gimnazial㠄Tiberiu Crudu” Tudora. Foc s-a făcut Vatavu când a văzut adresa. I-a fugărit pe bunici din şcoală şi le-a recomandat să se ducă la cei care i-au semnat adresa, adică la IŞJ. Din ambiţia acestei profesoare ajunsă director un copil de vârstă şcolară nu este primit să înveţe.
Acum, la început de an şcolar, urma să se aleagă din rândul părinţilor doi membri în Consiliul de Administraţie. Vatavu a anulat cu de la sine putere primele alegeri pentru că n-a ieşit cine a dorit ea. A făcut dispărute o serie de acte şi a fabricat altele noi. Vineri, 29 septembrie, a convocat şedinţa cu părinţii la clasa a IV-a B. S-au adunat părinţii dar directoarea s-a închis în cancelarie şi n-a mai ieşit. Părinţii s-au simţit destul de jigniţi că au fost chemaţi la şedinţă iar Vatavu i-a tratat cu sictir.
La şcoala din Tudora, cu ceva timp în urmă, o poartă nefixată corect a căzut peste un elev şi i-a rupt un picior. Dosarul de anchetă aflat la şcoală a dispărut. Cel de cercetare penală a ajuns pe rolul instanţei de judecată dar fără a fi indicată vreo persoană vinovată, deşi tot satul ştie că de vină este Vatavu.
Nemulţumirile la adresa Corneliei Vatavu sunt multe, motiv pentru care Lumea lu’ Rotundu va ajunge în curând în localitate. Cu acest prilej poate vom dezlega şi enigma angajării celor cinci paznici de la firma de pază a fostului miliţian Silistra: o afacere prosperă pentru Silistra şi extrem de păguboasă pentru bugetul local. Pe curând!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dragnea, cu privire la cresterea indicelui Robor:
Trebuie sa aiba loc o discutie cu BNR
Punct final escrocheriilor la care s-a dedat primul procuror Raluca Stâncescu
Ioan Rotundu
Criza spaniola a ajutat leul,
acesta castigand un ban in fata unei monede europene penalizate de piata?ROBOR urca la randul lui la 1.71%
Liviu Dragnea, la inceputul anului universitar, despre manualul unic:
Cand am fost noi in facultate poate eram mai prosti, dar aveam un singur manual si se pare ca au iesit totusi ingineri, economisti, profesori
Klaus Iohannis, atac la plagiatori si la calitatea proasta a scolilor doctorale
Ordonanta de Urgenta care prevede crearea sistemului de avertizare a populatiei in caz de dezastre naturale, blocata.
Ministerul de Interne cere mai multa transparenta si considera ca nu e cazul unei situatii de urgenta pentru ca nu exista prognoze despre viitoarele vijelii
Tudorel Toader ignora avizul negativ al CSM si anunta ca nu va rescrie proiectul de modificare a legilor justitiei:
N-ai ce sa rescrii acolo
Depopularea este cea mai mare problema a Romaniei in acest moment
Guy Verhofstadt, primul inalt oficial european ce rupe tacerea generalizata a UE fata de situatia din Catalonia:
Condamn clar ce s-a intamplat azi
Horoscopul zilei de 310.2017
Bancul zilei: Avantajul profesiei
Ce miscari autonomiste mai exista in Europa: din Catalonia in Lombardia, din Tara Bascilor in Tinutul Secuiesc
Patriarhul Daniel le cere bisericilor sa sprijine studentii saraci
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă