Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9861
De la 07 Ianuarie 2003
122869928

Tunelul lui Munteanu creează din nou probleme Spitalului judeţean

  • 11 April 2010, 23:00
De la începutul anului, mai multe spitale botoşănene au fost sancţionate pentru deficienţe în ce priveşte condiţiile igienico-sanitare. Inspectorii sanitari au finalizat controalele la toate cele 12 spitale ale judeţului şi aplicat atât avertismente cât şi amenzi unităţilor găsite cu fel de fel de probleme.
Cu toate acestea, unele unităţi medicale cu paturi sunt şi acum în situaţia în care un control pe linie de igienă le-ar aduce sancţiuni, pentru că intrarea în legalitate cu normele noi cerute pe linie de igienă presupune investiţii, bani pe care spitalele nu-i au.
La cea mai mare unitate medicală a judeţului, problema semnalată şi în acest an de inspectorii sanitari este cea legată de circuitele la spălătorie. De ani de zile este în discuţie problema intersectării circuitelor lenjeriei curate cu cea murdară. Probleme legate de circuitele funcţionale au fost sesizate şi la Sanatoriul de la Guranda.
Revenind la Spitalul judeţean este de amintim că în perioada directoratului lui Dorin Munteanu, acesta a construit un tunel pentru rufele murdare, dar tunelul în loc să ducă la spălătorie a ajuns la bucătărie, investiţia devenind inutilă deşi a costat 11 miliarde lei vechi.
„Acolo nu prea este nimic de făcut, nu au cum să se îndrepte lucrurile, pentru că acea clădire este în litigiu şi nu se pot băga bani în reamenajare pentru corectarea circuitelor”, a declarat Stela Creţu, director adjunct DSP.
Probleme au fost semnalate şi la spitalele din Săveni, Truşeşti şi Spitalul de Psihiatrie Botoşani. Însă toate cele 12 spitale botoşănene au autorizaţii sanitare de funcţionare. După verificările până acum făcute la toate unităţile medicale cu paturi, acolo unde s-au constatat deficienţe echipele au dat termene de remediere iar în scurt timp vor reveni cu controalele. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rezultatele controlului de la Spitalul judeţean nu se cunosc încă
Numărul de şomeri se apropie de cifra fatidică de 13… mii
Asistenţii medicali cu studii superioare vor fi plătiţi la nivel de studii medii
Subprefectul Daniel Moruzi trimis în lupta cu pieţarii
Unii angajaţii ai Primăriei Botoşani freacă menta şi priesc leafă
Centura l-a băgat în copac
Beţia şi volanul
Horoscop
Monstrul este creaţia noastră
Ioan Rotundu
Bacul zilei: Promisiunea judecătorului
Hopa Musteaţă!
Românul şi viaţa post Paşte 2010
A influenţat criza economică numărul naşterilor?
Neacreditarea spitalului judeţean ar fi un dezastru pentru judeţ
susţine dr. Gheorghe Apetroaie, directorul medical al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşanipreşedintele Ţâbuleac este neinformat sau intenţionat prost informatlupta pentru şefie şi funcţii administrative pune în pericol acreditarea spitalului judeţean
Mă aştept la orice măsură şi împotriva mea, în cazul Voicu
Cercetătorii chinezi vor să creeze molecula anti-obezitate
Edu Cer reclamă cumulul ilegal de salarii bugetare din sistemul universitar
sau o diversiune a Guvernului Boc pusă la cale prin aşa zisa intervenţie a societăţii civile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog