Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16014
De la 07 Ianuarie 2003
120811287

Tupeu de miliţian

  • Ioan Rotundu
  • 21 August 2015, 23:00
Până mai ieri miliţian şef la Rutieră, acum pensionat, Dumitru Zmău s-a făcut politician. Agramat este, educaţie puţină are, cultură atât cât putea avea un miliţian, Miluţă, cum este dezmierdat de apropiaţi, a considerat că o carieră de politician la bătrâneţe este tot ce i-ar putea umple timpul de pensionar şi aduce ceva piştari în plus în buzunar.
S-a înscris în USL, că era pe coamă de val şi veneau alegerile din vara lui 2012. Iar pentru că în PSD era aglomeraţie mare pe listele de candidaţi la consilierii municipali şi judeţeni, s-a băgat pe sub pielea lui Florin Ţurcanu la PNL. Nu întâmplător, pentru că nivelul de educaţie şi caracterul lor a fost liantul care le-a cimentat cârdăşia politică. Ajuns consilier judeţean iar Florin Ţurcanu preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani , Miluţă a votat conştiincios tot ce poftea inima şefului său atât politic cât şi administrativ. Dar Miluţă voia mai mult decât a fi un simplu consilier judeţean. Voia una dintre cele două funcţii de vicepreşedinte. Cum Ţurcanu nu i-a împlinit dorinţa, Miluţă s-a dus glonţ spre gaşca PSD-ului, având promisiunea că va ajunge ce-şi doreşte. Deocamdată a rămas cu promisiunea.
Dar, aşa cum îi stă bine oricărui oportunist politic, lipsit de caracter moral, primul lucru ce l-a făcut după ce a părăsit PNL-ul a fost să-l critice pe Florin Ţurcanu, adică exact pe cel căruia îi pupa funduleţul în scop profitabil.
Nu-i Miluţă primul politician care-şi împroaşcă cu noroi şeful partidului pe care l-a părăsit din varii motive. Dar Miluţă este printre puţinii politicieni care au tupeul de a acuza de corupţie şi devalizarea banului public când tocmai ei sunt cei care au conştiinţa încărcată cu astfel de fapte.
Un recent control al Curţii de Conturi efectuat asupra activităţii Consiliului Judeţean Botoşani pentru perioada cât a fost preşedinte Florin Ţurcanu a evidenţiat faptul că acesta a efectuat cheltuieli inoportune, motiv pentru care a cerut actualei conduceri de instituţie să recupereze banii de la Ţurcanu.
Imediat ce s-a aflat de constatarea Curţii de Conturi, Miluţă a ieşit în spaţiul public strigând în gura mare că Florin Ţurcanu a devalizat bugetul Consiliului judeţean. Da, aşa este, dar a făcut-o şi cu aprobarea lui Miluţă, care s-a făcut părtaş la matrapazlâcurile lui Ţurcanu prin a le vota în şedinţele CJ. Concret, Ţurcanu a cheltuit bani din bugetul CJ pentru a se deplasa vara la mare, împreună cu consilierii săi dar şi cu membrii familiei sale, chipurile la un curs de instruire. Deplasarea şi finanţarea a fost aprobată de către consilierii judeţeni, inclusiv de Miluţă.
A doua cheltuială pusă în cârca lui Ţurcanu este că acesta a trimis scrisori de felicitare la electorat, costul fiind suportat din bugetul CJ. Miluţă a aprobat cheltuiala la acea vreme, atât ca membru PNL cât şi în calitate de consilier judeţean. Acum, Miluţă strigă la Ţurcanu hoţul, deşi el a fost părtaş la ambele hoţii. Mare tupeu trebuie să ai şi mizerabil caracter să procedezi aşa. Miliţianul rămâne miliţian chiar şi atunci când se crede politician. Părerea mea!
21.08.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Meteorologii anunta ploi in toata tara pana marti seara
Legaţi la ochii minţii
Ioan Rotundu
Legaţi-l pe nebun!
Ioan Rotundu
Horoscop săptămânal 17-23 august 2015
Bancul zilei: Amanta şi nevasta în oglindă
Reţeta săptămânii: Grătar mixt
România credincioasă
Botoşani: Hore, sârbe şi băute ale social-democraţilor prin întreg judeţul
Ioan Rotundu
Botoşani: Administrator judiciar care a părăduit contul unei societăţi cercetat penal
Creierul operaţiunii pare a fi doctorul Gabriel Oprişanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă