Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6657
De la 07 Ianuarie 2003
122892306

Ţurcanu a câştigat prima luptă

  • Ioan Rotundu
  • 11 August 2011, 23:00
Duminică, membrii Organizaţiei municipale a PNL Botoşani au fost chemaţi să-şi aleagă noua conducere. Evenimentul s-a consumat în umbra conferinţei judeţene PSD şi, deci, mai puţin punctat în presa locală. Cum era de aşteptat, ca preşedintele al organizaţiei a fost ales Gheorghe Iavorenciuc, nou apărut în prim planul politicii liberale la nivel de judeţ. Pentru cine nu cunoaşte, Iavorenciuc este ucrainean din satul şi comuna Cândeşti, este absolvent al liceului pedagogic şi este învăţător calificat, având luate toate gradele didactice.
După 1990 el s-a retras din învăţământ şi s-a dedicat afacerilor, în momentul de faţă fiind un prosper om de afaceri. Cunoaşterea limbii ucrainene l-a ajutat să-şi orienteze o parte din afaceri în zona de nord a Ucrainei, unde este patronul mai multor societăţi. Însă, avantajat de limba slavă, el are comunicare directă cu oameni de afaceri din Polonia, Ţările Baltice şi Belarusia. Mai nou şi-a extins afacerile şi în China.
Este un botoşănean umblat prin lume, a fost în peste 30 de ţări, şi nu numai pentru a se da jos şi urca în avion, ci le-a vizitat şi principalele oraşe. Cine a avut curiozitatea să-i acceseze blogul, sau o are, poate vizualiza fotografiile postate şi lua la cunoştinţă de locurile pe unde Iavorenciuc a călcat cu piciorul.
Intrat de puţin timp în PNL, el s-a înscris anul trecut în cursa pentru un mandat de parlamentar. A candidat ca deputat în Colegiul Darabani. Lipsit de experienţa politică necesară, puterea lui financiară a fost exploatată din plin de către Liviu Câmpanu, atunci preşedinte al PNL şi candidat la Senat în acelaşi colegiu.
Numai că, pentru a fi sigur că nu va rata mandatul de senator, Câmpanu şi-a făcut campanie propriei persoane, fără a-şi asocia numele şi de cel al lui Iavorenciuc. În tot acest timp, punând la bătaie mulţi bani, Iavorenciuc a făcut campanie mai mult pentru Câmpanu, sperând că aşa va intra în graţiile alegătorilor din colegiu.
Tactica sa s-a dovedit greşită, alegătorii urmând recomandarea lui Câmpanu de a-l vota pe el la senat şi pe cine vor dori la deputaţi. Iar dărăbănenii l-au votat senator pe Câmpanu .şi deputat pe pedelistul dărăbănean Stelică Strungaru. Când Iavorenciuc a aflat de strategia promovată de Câmpanu a fost prea târziu să mai poată face ceva.
În schimb, ulterior, a părăsit tabăra lui Câmpanu şi a trecut de partea lui Florin Ţurcanu, aflat în PNL în plină ascensiune. De această dată mişcarea lui Iavorenciuc s-a dovedit a fi una corectă, pentru că Ţurcanu a ajuns preşedintele interimar al partidului, Câmpanu fiind izolat în partid şi ţinut acum la distanţă. Practic, Câmpanu este la ora actuală în PNL precum un invalid fără mâini şi picioare.
Noul conducător al liberalilor a simţit în Iavorenciuc nu numai un sprijin politic de nădejde, ci şi unul financiar, aşa că Ţurcanu l-a sprijinit să candideze la şefia organizaţiei municipale, iar delegaţii aflaţi în sală l-au votat.
Prin alegerea lui Iavorenciuc ca preşedinte al organizaţiei municipale, Ţurcanu şi-a asigurat un sprijin solid la conferinţa judeţeană din 6 septembrie, când va candida la preşedinţia PNL. În acest timp, Câmpanu priveşte neputincios cum în partid, în jurul său, se creează un gol imens. Câştigând lupta la municipiu prin a-şi impune omul său, Ţurcanu s-a asigurat că va câştiga şi războiul contra lui Câmpanu la conferinţa judeţeană.
1.09.2008

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Caricatura zilei
Hanesti - Taiat panglica la Biblionet 25.11.2010 - video
Val de epurări în PNL
Ioan Rotundu
Gogoşari umpluţi cu schepsis
Demolatorul culturii botoşănene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog