Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9921
De la 07 Ianuarie 2003
122869988

Ţurcanu este judecat de Tribunalul Botoşani pentru infracţiunea de fals

  • 23 January 2013, 23:00
Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a fost audiat miercuri de magistraţii Judecătoriei Botoşani în dosarul în care este acuzat de fals intelectual. Acesta a fost însoţit la instanţă de deputatul Roxana Anuşcă. Florin Ţurcanu s-a apărat în faţa judecătorului aproape jumătate de oră susţinând că nu este vinovat de excluderea ilegală din partid a Cristinei Bahrin şi a Aureliei Aroşoaie.
Preşedintele CJ a declarat că a dorit să-şi exprime punctul de vedere în faţa instanţei pentru că se consideră nevinovat, subliniind că acest proces este unic în ţară. “Codul Penal mie îmi permite să dau declaraţii ori de câte ori consider eu că mai am de adăugat ceva. Am dat o declaraţie. Este o chestiune care nu s-a mai întâmplat în România. Nu există caz în România să fie trimis în judecată preşedinte de partid, pentru că l-a exclus“, a declarat Florin Ţurcanu.
Procesul preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, în care este judecat pentru fals intelectual a fost trimis de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Judecătoria Botoşani după ce Ţurcanu şi-a dat demisia din funcţia de deputat.
Nemaifiind parlamentar dosarul a revenit de competenţa Judecătoriei. Ţurcanu este acuzat că le-a dat afară din partid cu acte false pe Aurelia Aroşoaie şi Cristina Bahrin, care şi-au pierdut şi funcţiile de consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.
În 2011 când ocupat scaunul de deputat Florin Ţurcanu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub acuzaţiile de fals intelectual în forma continuată (19 acte materiale) şi uz de fals în formă continuată (9 acte materiale).
Potrivit anchetatorilor în perioada iunie – iulie 2009, deputatul Florin Ţurcanu, preşedinte al Partidului Naţional Liberal – filiala Botoşani (funcţie ocupată începând cu primăvara anului 2009), a semnat o serie de hotărâri în care se consemna, în mod necorespunzător adevărului, că diferiţi membri ai acestei organizaţii politice au fost excluşi din partid prin hotărârea Delegaţiei Permanente a PNL Botoşani din data de 21 iunie 2009. Procurorii susţin că scopul urmărit a fost acela ca, în locul persoanelor alese în funcţia de consilier local sau judeţean, să ajungă alte persoane, agreate de Florin Ţurcanu. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Gastronomie: Peşte la grătar cu sos de lămâie
Bancul zilei: Lecţie de educaţie civică
După primăvara din ianuarie, vin ninsori şi gerul
vineri va ninge în aproape toată ţara
Chiţoiu se laudă că începe lupta cu evaziunea fiscală
el zice că va recupera integral prejudiciile
Fără o reformă a UE, Marea Britanie se îndreaptă către ieşire
Circ fără pâine
Ioan Rotundu
Bani din afaceri pe seama lui Dumnezeu
Ioan Rotundu
S-a declanşat prigoana: Patroni cercetaţi penal
ei n-au avut bani să-şi achite datoriile la Fisc
Muncitorul căzut în fântână nu lucra cu forme legale
Vicele Cosmin Andrei la volanul Primăriei Botoşani
Primăria Botoşani va majora taxele şi impozitele locale la maximum
promisiunea lui Portariuc din campania electorală irealizabilă
Reuniune a Comandamentului de iarnă la Prefectura Botoşani
Diferenţa de acciză pentru motorină poate fi solicitată până la 31 ianuarie
IŞJ: Posturi de cadre didactice la şcolile comasate, în pericol
Plata utilităţilor la Judeţean, acoperită doar parţial
O nouă amânare a deschiderii depozitului ecologic de la Stăuceni
Şlincu încă nu-i director dar îşi stabileşte strategia de lucru
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog