Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7579
De la 07 Ianuarie 2003
122579518

Ţurcanu se va apăra chemând în judecată

  • 10 April 2013, 23:00
Simţindu-se lezat de postarea unor comentarii pe site-urile presei online din Botoşani, preşedintele CJ Florin Ţurcanu a anunţat că ştie cine sunt autorii acelor comentarii şi că-i va chema în judecată pentru a le cere daune de 100 mii euro, bani pe care-i va dona Protecţiei Copilului.
Toţi politicienii care sunt atacaţi prin comentarii mai mult sau mai puţin corecte sub aspectul afirmaţiilor spun că intentează procese iar daunele le fac cadouri la Biserică sau la fundaţii de caritate. Până acum nu se cunoaşte nici un caz de politician care să fi ajuns în instanţă pentru un astfel de proces şi să-l fi câştigat.
“Am lăsat o data, de doua ori, de trei ori. Spun ca urmez eu la DNA. Au dovezi, sa iasa public. Voi face plingere penala impotriva celor care scriu comentarii. Unul scrie sa ma duc sa imi pup fata, ca maine ma ia DNA. Nu se poate. Am si eu familie, am si eu copii, au si ei dreptul la viata. Stiu de unde sunt scrise. Va fi un scandal monstru. Voi cere sa fie identificati toti cei care au adus acuzatii fara dovezi. Pina la urma sunt seful judetului, nu seful hotilor“, a spus Turcanu.
Faţă de intenţiile preşedintelui Ţurcanu sunt de făcut câteva comentarii. Poliţia poate stabili, dacă se mai poate după un anumit interval de timp sau dacă IP-ul comentatorului a fost vizualizat public, să-i comunice cui aparţine IP-ul de unde s-a postat comentariile dar nu poate face cercetări de ordin penal. Insultele şi calomniile prin presă nu mai sunt fapte penale, ci de natură civilă. Iar în civil acţiunea se timbrează cu 18% din valoarea sumelor pretinse.
Apoi, se va isca un scandal cu dreptul la libera exprimare pe Internet. Până şi premierul Ponta a recunoscut că i se pun în cârcă fapte pe care nu le-a comis dar că acesta-i riscul unui politician şi al unei persoane care acceptă statutul de persoană publică.
Domnul Ţurcanu este politician, este persoană publică şi nu va poutea să scape de comentariile răutăcioase nici dacă va intenta o mie de procese. Libertatea de exprimare este mai presus de jignirile care i se aduc pe nedrept şi nici un judecător nu va putea să accepte să judece fondul comentariilor de pe Internet dacă cel căruia îi sunt adresate este persoană publică. În acest sens există jurisprudenţă de la CEDO iar România trebuie să se supună deciziilor CEDO şi nu nemulţumirilor unor politicieni români. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Muişţtii cu epoleţi
Horoscop
Propunerea de program a Mişcării Populare va fi publicată în curând
liderii Mişcării vor fi cei capabili să genereze încredere
Tensiunile dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu devin tot mai evidente
Religia în şcoli trebuie să fie opţională
ortodoxismul trebuie să fie în Biserică, nu la şcoală
Botoşani: Scandalul de la Popăuţi implică oi de rang parlamentar
Curat surpriză! ne oferă directorul DRDP Iaşi
Demagogul ministru Nicolaescu i-a nemulţumit din nou pe medici
Judele nu va fi suspendat. Corect?
Gura „păcătosului” Ţurcanu adevăr mare rosteşte
Mare târg mare, din nou pe tăpşanul Popăuţi
Primarul vede doar ce i se arată
Primarul Portariuc implicat într-o altercaţie publică
Primarul Portariuc se înarmează cu pistol cu glonţ omorâtor
Patriarhul rus Kiril crede că femeia ar trebui să stea acasă şi să se ocupe de copii
Mai mulţi procurori DNA au decis săî apere Independenţa Justiţiei
Botoşani: Târgul de Nunţi Botoşani 2013 la Uvertura Mall
Decizie fulminantă pentru angajata de la OPC care a furat salariile colegilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog