Inspectorii au preluat reclamaţia şi, când s-au prezentat la pensiune în control, au avut şi alte surprize. Aşa a aflat şi mirele că mâncarea ce le-a fost servită invitaţilor săi la fericitul eveniment ar fi putut să îi bage în spital pe cei care au consumat-o. Bărbatul, după ce a aflat ce au aflat inspectorii, este convins că doar rachiul servit mesenilor i-a scăpat pe aceştia de o toxiinfecţie alimentară, fiind un adevărat dezinfectant.
Echipa de control a OPC a găsit la pensiunea cu pricina carne cu miros dubios în frigidere, ouă expirate, pilaf acrit. Iar vasele nu erau etichetate, conform normelor, cu data la care a fost preparată mâncarea. Am aplicat amenda maximă pentru că ce s-a găsit acolo punea în pericol sănătatea oamenilor. 30.000 de lei este amenda prevăzută în situaţii de acest fel şi am mai aplicat şi avertismente, a declarat Mihai Ţurcanu, inspectorul şef al OPC.
Inspectorii spun că vor monitoriza cu mare atenţie pensiunea, iar dacă în următoarele şase luni vor mai constat vreo abatere, vor lua decizia de închidere a unităţii. Tânărul care a reclamat pensiunea unde şi-a organizat nunta a fost despăgubit cu 2.500 lei în urma reclamaţiei depuse la OPC. (Doina Marcu)