Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
9424
De la 07 Ianuarie 2003
79739425

Turistii straini sositi in Romania in prima jumatate de an au cheltuit in medie 480 de euro/persoana

  • 18 September 2017, 23:00
Numarul total de straini cazati in tara noastra in primele 6 luni a fost de circa 1.2 milioane, iar cheltuielile acestora s-au ridicat in total la 2,6 miliarde de lei (circa 580 milioane de euro), arata datele transmise luni de Institutul National de Statistica. Principalul motiv al sejurului petrecut de turistii straini l-a reprezentat afacerile (pentru 6 din 10 turisti straini), cheltuielile acestora reprezentand 61,5% din total.
Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de turistii straini l-a reprezentat calatoriile in scop particular (39,5% din numarul total de turisti nerezidenti), dintre acestea evidentiindu-se calatoriile pentru vacante (67,0%). Calatoriile in scop particular includ calatoriile pentru vacante, cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratament medical, religie, tranzit si alte activitati.
Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezinta cheltuielile pentru cazare (52,2%), fiind preferata in special cazarea cu mic dejun inclus (86,2%).
Cheltuielile turistilor nerezidenti in restaurante si baruri au fost de 19,2% iar cele pentru cumparaturi au reprezentat 12,7%. Din totalul cheltuielilor pentru cumparaturi 41,9% au reprezentat cheltuielile pentru cumpararea alimentelor si bauturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpararea de cadouri si suveniruri 34,8%.
Cheltuielile pentru inchirierea de autoturisme au avut o pondere de 55,2% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces in parcuri de distractii, targuri, cazinouri, sali de jocuri au reprezentat 41,0% din totalul cheltuielilor pentru recreere. Din totalul nerezidentilor sositi in Romania, 49,3% si-au organizat sejurul prin agentii de turism iar 31,7% si-au organizat singuri sejurul.
Principalul mijloc de transport utilizat de turistii nerezidenti pentru a sosi in Romania a fost avionul (78,7% din numarul total de turisti). Autoturismele proprii au reprezentat 11,6%, urmate de autocare si autobuze cu 7,8%, alte mijloace ( tren, ambarcatiuni fluviale, autoturisme inchiriate, motociclete etc.) 1,9%.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani:
Temperaturi in scadere si ploi insemnate cantitativ
Avere nejustificata de peste un milion de euro a unui fost inalt demnitar:
Aurel Saramet, fostul sef al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, acuzat de ANI
Senatul a adoptat tacit saptamana trecuta proiectul de lege al parlamentarilor UDMR
de modificare a Codului de Procedura Penala care prevede, printre altele, ca infractiunea de abuz in serviciu sa se aplice magistratilor care "cu rea-credinta sau grava neglijenta a comis una din actiunile care au condus la situatia generatoare de daune".
Bancul zilei: Inabilitate profesională sancţionată
Horoscopul zilei de 19.09.2017
Victor Ponta, audiat la DNA, in dosarul Tel Drum:
Am fost chemat ca martor, am spus ceea ce stiam
Aproape 500.000 de clienti au ramas fara electricitate, dupa furtuna de duminica.
Au fost reconectati la retea jumatate dintre acestia
Mirel Palada a participat in weekend la un seminar Aikido desfasurat la Cluj
Presedintele Federatiei, zilele trecute: "Palada este o rusine pentru Aikido-ul din Romania"
Preşedintele Macaleţi taxat de un român din Proboteşti – Ucraina
Ioan Rotundu
La Botoşani, ANAF execută asociaţiile de proprietari, declară insolvenţe şi confiscă averi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă