Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18371
De la 07 Ianuarie 2003
112995806

UE impune taxe antidumping si anti-subvenţie producători chinezi de panouri solare

  • pentru a opri ieftinirea acestor produse
  • 2 December 2013, 23:00
Uniunea Europeana va impune, timp de doi ani, incepand din 6 decembrie 2013, masuri antidumping impotriva producatorilor chinezi de panouri solare care nu au acceptat un acord amiabil cu Bruxelles-ul in acest dosar, a decis luni Consiliul Uniunii Europene, confirmand o propunere a Comisiei in acest sens.
Potrivit unui comunicat de presa al Comisiei Europene, masurile sustinute de Consiliul European sunt extinse si impotriva importurilor de panorui solare produse de chinezi cu ajutorul subventiilor.
"Consiliul a sustinut astazi propunerile Comisiei de a impune masuri antidumping si anti-subventie definitive asupra importurilor de panouri solare din China. Taxele se vor aplica timp de doi ani de la data de 6 decembrie 2013. In paralel, Comisia a confirmat decizia sa de acceptare a angajamentului cu exportatorii chinezi de panouri solare aplicat de la inceputul lunii august", a informat Comisia Europeana, in comunicatul de presa.
Executivul european subliniaza ca nivelurile finale ale taxelor antidumping si anti - subventii se vor aplica numai la acele importuri din China care nu indeplinesc conditiile prevazute in cadrul angajamentului convenit intre Bruxelles si producatorii chinezi din sector. "Exportatorii chinezi care participa la acest angajament sunt scutiti de la plata taxelor antidumping si anti - subventii", subliniaza Comisia Europeana.
In iunie 2013, CE a stabilit ca taxa antidumping provizorie sa fie de 47,6% asupra importurilor de panouri solare, celule și plachete din China.
Deciziile au venit dupa anchete care au durat 15 luni pentru masurile antidumping si 13 luni pentru cazurile anti - subventie, lansate in septembrie 2012 si, respectiv, noiembrie 2012. Anchetele fusesera cerute de producatorii europeni de panouri solare.
Comisia a constatat ca societatile chinezesti au scos la vanzare in Europa panouri solare la preturi mult sub piata normala si au primit subventii ilegale, "cauzand prejudicii semnificative pentru producatorii de panouri solare din UE".
Executivul UE spera ca taxele anti-dumping si anti-subventie sa opreasca "spirala scaderii preturilor" la panourile solare in Uniunea Europeana si sa creeze un climat de "concurenta echitabila" in randul producatorilor de echipamente pentru generarea de energie din surse regenerabile.
"Dezvoltarea durabila verde este posibila numai cu industrii durabile. In acest sens, preturile stabilizate sunt importante nu numai pentru productia curenta , dar si pentru deciziile pentru investitiile viitoare", sustine Comisia Europeana.
Agenţia de şţiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Nevasta primarului
60% dintre angajaţii mei nu vin la lucru decât pentru a fura
O nouă decizie de obligare a ANAF la plata de dobânzi pentru nerambursarea la termen a TVA
Oficial: Chevron a reluat operaţiunile de explorare la Pungeşti
Mulţumiri de la Madrid, adresate Jurnalului
Viktor Ianukovici, bărbatul prin care scandalul ajunge în Ucraina
Prognoza meteo pentru două săptămâni
ninsorile vor fi prezente în toate regiunile, începând din weekendul următor
"S-ar putea să se termine procesul foarte repede, poate chiar in decembrie"
Cum minimalizează Guvernul efectele politicii de supraimpozitare
Gastronomie: Supă bulgărească
Botoşani: Ce se ascunde în spatele creditului Ioanei Băsescu
Ioan Rotundu
„Democraţia” ex-procurorului Ponta
Ioan Rotundu
S.C. Milogul SRL şi părintele Nicodim de la Teioasa
Ioan Rotundu
Primul contract de reabilitare termică prin regio, semnat la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă