Deşi Consiliul Judeţean a alocat 10 miliarde pentru proiectarea vămii se gândeşte la nivelul Autorităţii o deschidere a vămii în primă fază printr-o vamă modulară. „Sperăm că până la sfârşitul anului vama va funcţiona. Investiţia este în jurul a 6 milioane de euro. Vama scurtează rutele care se fac spre Orient cu 100 kilometri. Foarte important pentru noi ar fi ca zona să fie pusă în valoare. Pentru noi este important”, a precizat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Deputatul Liviu Câmpanu a precizat că mingea se află în momentul de faţă la Consiliul Judeţean. „Cei de la Consiliul Judeţean trebuie să încerce o reproiectare pentru o sumă mai mică de bani. Există presiunea din partea UE ca acest punct vamal să fie deschis cât mai repede”, a declarat Liviu Câmpanu.
Dacă iniţial realizarea vămii era estimată la aproximativ 200 miliarde lei vechi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dorin Ciuştea a subliniat că în cadrul Comisiei Tehnico - Economice costurile vămii au ajuns la aproximativ 330 miliarde lei vechi. „Studiul de fezabilitate iată că depăşeşte şi ceea ce am previzionat noi. Dacă noi ne gândeam că putem realiza vama cu aproximativ 200 miliarde, cu toate condiţionalităţile, studiul arată ca vama costă 330 miliarde lei”, a precizat Dorin Ciuştea. (Bianca ALBU)