Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
35238
De la 07 Ianuarie 2003
92347178
UNPR-iştii suferă

Parlamentarii din opoziţie nu vor taxă pe averile mari

  • 30 September 2010, 23:00
Miercuri, 29 septembrie 2010, Plenul Senatului a respins intrarea în procedură de urgenţă a propunerii legislative privind taxa de solidaritate. Este vorba despre legea prin care averile mari şi foarte mari ar urma să fie taxate cu 1%. Obiectivul acestei legi este să aducă surse suplimentare de bani la buget, bani care vor fi folosiţi pentru plata pensiilor. Conform calculelor noastre, această lege va aduce la buget circa 9 miliarde de euro în 3 ani de aplicare, bani care vor fi folosiţi pentru plata pensiilor.
În condiţiile în care deficitul bugetului de pensii este enorm, aceşti bani sunt absolut necesari pentru plata pensiilor. Proiectul de lege iniţiat de UNPR a primit aviz favorabil din partea Ministerului de Finanţe, Ministerului de Justiţie, din partea Guvernului, precum şi din partea Consiliului Legislativ.
De asemenea, iniţiativa legislativă are avizul politic al coaliţiei şi suntem convinşi că şi parlamentarii PC vor vota pentru adoptarea acestei legi; chiar domnul senator Voiculescu şi-a manifestat susţinerea pentru taxarea marilor averi. Numărul foarte mare de semnături – sute de mii – pe care UNPR le-a strâns pentru susţinerea acestui proiect de lege demonstrează că taxa de solidaritate este dorită şi de români.
Cu atât mai de neînţeles este atitudinea senatorilor PSD, care au votat împotriva adoptării acestei legi în procedură de urgenţă. PSD a demonstrat încă o dată că una spune şi alta votează. La televizor PSD plânge de mila pensionarilor, dar în Parlament se opune cu înverşunare soluţiilor de redresare a fondului de pensii. Realitatea este că nu le pasă de oamenii obişnuiţi şi că nu au maturitatea politică de a ieşi din demagogie şi de a trece la fapte.
De dragul celor 300.000 de oameni cu averi mari şi foarte mari din această ţară, PSD vrea să sacrifice interesele a milioane de pensionari. Diferenţa este că parlamentarii UNPR susţin taxarea averilor mari şi foarte mari, iar parlamentarii PSD o resping. Chiar şi cei din PNL au avut o poziţie mai corectă în legătură cu această lege. Am apreciat opinia domnului Puiu Haşoti care a admis, de la tribuna Senatului, că iniţiativa noastră este corectă şi necesară.
Legea privind taxarea averilor mari şi foarte mari nu este legea UNPR, a Guvernului sau a Coaliţiei, ci va fi legea Parlamentului României. Prin votul de miercuri nu s-a pierdut decât procedura de urgenţă la Senat. Proiectul intră în dezbatere în procedură normală, iar UNPR îl va susţine în continuare cu aceeaşi fermitate şi consecvenţă. Suntem convinşi că legea va intra în vigoare cât mai curând şi va produce efecte în cel mai scurt timp, chiar de anul acesta. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, vineri, 1 octombrie
Bancul zilei: Morala bărbatului educat
Un deputat PDL propune impozit pe nunţi şi botezuri
PSD revine cu o noua grilă de impozitare progresivă
În apărarea guvernului din umbră al dlui Antonescu
Stuxnet, viermele informatic considerat "prima super-arma cibernetică"
a infectat milioane de computere in China
Aşezare sfântă din India divizată intre hinduşi şi musulmani
PIB-ul României ar creste cu 3% dacă taxele s-ar colecta la nivelul din Bulgaria
Metodă balcanică de contrabandă cu ţigări: măgarul fără stăpân
Sebastian Bodu cere PE înlocuirea termenului de „rom” cu cel de „ţigan”
Paul Goma: 75 de ani de la naştere
Umbra lui Ţâbuleac protejează Tehnic Asist la Copălău
Ţigări de contrabandă de sute de mii
Hoţie pusă la cale de ANRSC pe seama celor cu centrale termice individuale
Vitejia „Gogoşicei parfumate” s-a muiat în faţa cerbiciei preşedintelui Ţâbuleac
consilierii liberali au preferat să lipsească
Paradox şi prostie pe seama pâinii lui Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă