Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10486
De la 07 Ianuarie 2003
122582425

USL a decis declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui

  • 21 November 2011, 23:00
Uniunea Social-Liberala a decis, luni, declansarea procedurii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu. "Speram sa avem sustinerea majoritatii poporului roman", a declarat liderul PNL Crin Antonescu, adaugand ca "Incercam sa scutim de inca un an de suferinta cea mai mare parte a populatiei".
"Nu este un moft", spun liderii USL (PSD, PNL si PC), care au anuntat ca in cadrul uniunii politice va fi constituita o comisie care va redacta cererea de suspendare, in paralel cu lansarea unei dezbateri publice pe aceasta tema. Cererea de suspendare va fi gata, cel mai probabil, intr-o saptamana, spun liderii USL. Decizia finala va apartine grupurilor parlamentare ale celor trei formatiuni din USL, care vor hotari daca solicitarea va merge sau nu in plenul Parlamentului.
"Noi trebuie sa facem in asa fel incat sa ajungem la votul plenului (Parlamentului - n.red.)", a afirmat Victor Ponta, adaugand ca, in opinia sa, cu votul populatiei nu vor fi probleme pentru USL.
"Avizul Curtii Constitutionale nu este obligatoriu", a adaugat Victor Ponta, care nu a putut preciza daca USL are sustinerea majoritatii din Parlament pentru aceasta initiativa.
"Toti arestatii trec de la PDL si UNPR si in felul asta luptam impotriva coruptiei. Aceasta este lupta anticoruptie a lui Traian Basescu", a mai spus Victor Ponta.
Liderii USL isi anuntasera inca din 16 noiembrie intentia de a lua in discutie declansarea procedurilor de suspendare a sefului statului:"Am luat act cu ingrijorare si indignare de faptul ca, prin noile sale declaratii facute la postul public de radio, presedintele Traian Basescu anunta explicit refuzul sau de a aplica legea care prevede indexarea anuala a pensiilor, precum si hotararile judecatoresti definitive si irevocabile castigate de profesori si alti bugetari (decizii date in aplicarea legii promulgate chiar de catre domnia sa!). Acest refuz va persista chiar si dupa o eventuala pronuntare a Curtii Constitutionale in sensul obligativitatii aplicarii respectivelor legi".
Ei s-au referit la faptul ca presedintele Traian Basescu a declarat in aceeasi zi ca, indiferent de rezultatul sesizarii de catre Opozitie la Curtea Constitutionala a proiectului de act normativ care vizeaza inghetarea pensiilor si salariilor in 2012, realitatea este ca "bani nu exista".
Cei trei, care au semnat o declaratie in acest sens, considera ca aceste pozitii 'sunt extrem de iresponsabile si periculoase', deoarece intaresc mesajul presedintelui "despre abolirea statului de drept" in Romania: "Constatam, de asemenea, ca aceste semnale vin intr-o serie mai lunga de actiuni comise de presedintele Traian Basescu in ultima perioada, pe care le consideram vadit neconstitutionale", se mai arata in mesajul transmis de cei trei lideri.
Liderii USL sustin ca, tinand cont de aceste lucruri, au solicitat juristilor din partidele lor sa pregateasca pentru luni, la sedinta saptamanala a Uniunii, un raport fundamentat cu privire 'la aceste actiuni grave', care, in opinia lor, incalca prevederile Constitutiei.
Raportul va trebui sa contina o evaluare a respectivelor fapte, precum si masura in care acestea pot face obiectul unei actiuni de suspendare a presedintelui Traian Basescu, in conformitate cu articolul 95 din Constitutie.
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca initiativa USL privind suspendarea presedintelui Traian Basescu, in urma declaratiilor acestuia cu privire la faptul ca pensiile nu se vor indexa, indiferent de decizia Curtii Constitutionale in acest sens, este absolut demagogica si iresponsabila: "Demonstreaza si faptul ca si dupa doi ani de criza actuala
Opozitie nu a inteles nimic din ce au facut in anul 2008 si in ce lume traiesc in 2011. Deci, din acest punct de vedere, nu are niciun fel de acoperire legala si constitutionala initiativa lor. Exista decizii anterioare ale Curtii Constitutionale care dau dreptul fara echivoc presedintelui Romaniei de a-si preciza punctele de vedere cu privire la subiecte de dezbatere publica de interes major in Romania.
Pe de alta parte, presedintele spune lucrurilor pe nume si stabileste o realitate economica pe care o cunoastem cu totii. Resursele financiare sunt acelea pe care le avem. Ele trebuie astfel utilizate incat sa consolidam cresterea economica a Romaniei si nu sa ne ducem spre politici demagogice, populiste, fara acoperire in economie".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Budincă de vin
Bancul zilei: Priorităţi teroriste
Reclame comerciale video
Vladimir Putin, fluierat pentru prima oară în public
Spania: Trebuie sa ne îngrijoreze căderea socialiştilor?
ÎIn curând vor ieşi la iveală elemente corupte din rândul Opoziţiei
Capitalul străin fuge din Rusia mâncând pământul
Un demers iresponsabil, cu şanse zero de reuşită
Mircea Druc: Unionismul este înnăscut
Prohodul socialismului
Ioan Rotundu
Humelnicu promite măsuri geniale pentru agricultură
Bani pentru oraş din proiecte cu Moldova şi Ucraina
Portariuc nu vede cu ochi buni Carrefour-ul
Rocadă de consilieri PSD în CLM Botoşani
Eveniment educativ la Şcoala din Corni
A început vaccinarea gratuită cotra gripei
Ţiprigan nu acceptă lecţii de democraţie
ea ar dori sancţionarea părinţilor care cer socoteală profesorilor
Botoşani: Marele Georgescu a fost huiduit de preşedinţii de asociaţii
Batjocoriţi de către o şleahtă de canalii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog