Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
5496
De la 07 Ianuarie 2003
74781197

USL-iştii caută ţapi ispăşitori în curtea PDL

  • 26 September 2011, 23:00
USL-iştii din Botoşani acuză încercarea PDL de a manipula opinia publică pentru a forţa comasarea spitalelor botoşănene. În opinia lor, PDL îi minte pe botoşăneni atunci când le spune că unitatea de primiri urgenţe va fi desfiinţată dacă nu se realizează comasarea.
Unităţile de primiri urgenţe şi unităţile SMURD sunt organizate în funcţie de numărul populaţiei, iar existenţa acestora la nivel judeţean este obligatorie. Ele sunt entităţi separate, finanţate direct din bugetul de stat, independent de bugetele spitalelor. Aceştia sunt de părere că urgenţele vor fi tratate în Botoşani indiferent dacă spitalele se comasează sau nu.
Încercarea PDL de a minţi populaţia, prin inducerea unui sentiment de nesiguranţă, reprezintă o abordare dezonorantă pentru acest partid politic.
„USL este pregătită să îşi asume răspunderea administrării sistemului spitalicesc botoşănean pentru a demonstra că sistemul de urgenţe nu va fi afectat şi că Spitalul Judeţean poate obţine o clasificare superioară, fără a fi nevoie de comasarea cu celelalte unităţi din judeţ. În acest sens, USL va înainta o propunere către preşedintele Consiliului Judeţean.
Scopul real al PDL Botoşani e de a reduce numărul de paturi şi personalul din spitale, pentru a duce la îndeplinire angajamentul Guvernului Boc din scrisoarea de intenţie pentru noul acord stand-by, încheiat cu Fondul Monetar Internaţional. Astfel, Guvernul Boc s-a angajat că va reduce 5.700 de paturi de spital până la sfârşitul acestui an, ceea ce explică insistenţa PDL de a forţa, cu orice preţ, comasarea spitalelor botoşănene”
a declarat preşedintele PSD Gheorghe Marcu.
Acesta a arătat că, la nivelul judeţului Botoşani, PDL intenţionează să desfiinţeze, prin comasare, circa 400 de paturi de spital, ceea ce va însemna disponibilizarea personalului aferent, respectiv 500 de angajaţi din sistemul spitalicesc botoşănean. Până una-alta, cadrele medicale de la Urgenţe vor lua cu asalt sala de şedinţe a CJ în ziua în care se va discuta comasarea.
Ce n-a spşus Gheorghe Martcu este faptul că numărul de paturi a fost redus încă din primăvara acestui an şi că toate spitalele din Botoşani au acum numărul de paturi conform normativelor. Nici numărul de medici nu va fi supus reducerii. Dar Marcu crede că astfel de afirmaţii dau bine la populaţie şi pot fi credibile. Numai că nici medicii, nici celelalte cadre medicale nu confirmă afirmaţiile lui Marcu. Dimpotrivă vor protesta împotriva lor, (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Mâncare de miel
Bancul zilei: Tratament anticomputer
Comisia Europeană a aprobat finanţările pentru construcţia de autostradă Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu
Banca Centrală Europeană, dată în judecată de un profesor german de drept
Cel puţin 10 parlamentari PNL şi PSD se gândesc să intre în UNPR
Noi tensiuni in USL, reprezentanţii PC au părăsit şedinţa
Scenarii menite să ne intoxice
Ioan Rotundu
Bilă neagră pentru angajații Primăriei Frumușica
Sute de familii ajunse bătaia de joc a liberalei Cătălina Lupașcu
Spaţii pentru cultură şi artă în Centrul Vechi
Buhăianu pare a fi obsedat de Oprişanu
Şantiere în paragină din lipsa fondurilor pentru finalizare
Video: Lumea lu' Rotundu - Pământul discordiei
IŞJ Botoşani a interzis educatoarelor să mai ceară bani de la părinţi
Botoşani: Cadrele medicale vor protesta la adresa USL
Chiar dacă ştiu de nota 2 sau 3, vor la catedră
„Gogoşica parfumat㔠miroase a sconcs
Ioan Rotundu
Botoşani: Nuntă mare-n şcoala satului
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă