Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23300
De la 07 Ianuarie 2003
122883367

USR cere anularea ordinului privind uciderea ursilor:

  • "Nu e o coincidenta ca ordinul a fost dat inaintea sezonului de vanatoare de trofee si nici ca Liviu Dragnea are o asociatie de vanatoare"
  • 13 September 2017, 23:00
Deputatul USR Adrian Prisnel i-a cerut miercuri ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu, sa anuleze ordinul privind cota de interventie in cazul speciilor de urs si lup, care permite uciderea 140 de ursi si 97 de lupi pentru trofee, se arata intr-un comunicat transmis de USR. Ordinul a fost dezbatut in Comisia pentru Agricultura din Camera Deputatilor, dupa ce a fost publicat in Monitorul Oficial, ceea ce a facut imposibila amendarea, explica USR.
"Trimisii Gratielei Gavrilescu sustin, in mod fals, ca ordinul nu inseamna ucidere. Actul da prioritate, in mai multe articole, recoltarii, adica vanarii animalului si nu capturarii lui. Nu e o coincidenta ca ordinul a fost dat inaintea sezonului de vanatoare de trofee si nici ca seful PSD Liviu Dragnea are o asociatie de vanatoare. Practic, cota arbitrara impusa de Ministerul Mediului, le va aduce asociatiilor de vanatoare peste 1 milion de euro.
Este arbitrara pentru ca populatia de ursi este supraestimata, un urs fiind numarat de mai multe ocoale silvice. Este revoltator ca Romania omoara 140 de ursi, adica echivalentul totalului de ursi bruni din Spania, in timp ce Franta, Elvetia si Italia importa ursi. Le-am adresat mai multe intrebari trimisilor Gratielei Gavrilescu l-a care a raspuns cu afirmatii care nu au nicio baza stiintifica sau irelevante", a declarat Prisnel.
USR apreciaza ca Ministerul Mediului "nu a facut nimic ca sa previna daunele, reale, produse de ursi si lupi, desi exista solutii: monitorizarea populatiei de ursi cu ajutorul cipurilor, goana pentru indepartarea animalelor salbatice de zonele locuite, recolte sau septel, patrulari ale autoritatilor pentru observarea din timp a apropierii de localitati a animalelor, asigurarea unor zone de hrana si evitarea hranirii excesive care duce la toleranta ursilor fata de om, construirea de garduri electrice, relocarea animalelor si implementarea Serviciului de urgenta pentru animale salbatice."
"Recoltarea, adica uciderea, este ultima metoda, iar ministerul este responsabil de patrimoniului cinegetic pe care l-a gestionat mai degraba pentru profit decat pentru conservare", a mai spus deputatul, citat in comunicat.
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cristian Pomohaci a solicitat Comisiei de cultura de la Camera Deputatilor sa ia masuri impotriva CNA
Mihai Tudose: E prima oara cand Comisia Europeana nu ne critica
Spania: Parchetul cere convocarea tuturor primarilor care vor sa organizeze referendumul pentru independenta Cataloniei
si cere arestarea celor care nu se prezinta
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului pentru 2017:
Ministerul Dezvoltarii pierde aproape 2 miliarde de lei, iar Ministerul Transporturilor pierde 6,2 miliarde lei. Cei mai multi bani merg la plata salariilor
Funeriu, despre situatia auxiliarelor:
O solutie mafiota pentru o problema existenta. Si editurile au partea lor de raspundere pentru decredibilizarea manualelor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa lasam o banda de mafioti educationali sa monopolizeze pe zeci de ani piata educatiei din Romania
Ministerul Educatiei a trimis inspectoratelor scolare o nota prin care le anunta ca este interzisa utilizarea de auxiliare
neaprobate de minister si ca in caz contrar vor fi sesizate "organele abilitate"
Cum sunt cheltuiti banii cetatenilor europeni:
Limuzina de lux cu volan incalzit si frigider in cotiera pentru reducerea saraciei romilor din Vaslui
Comisarul UE Corina Cretu avertizeaza:
Romania poate pierde fonduri europene din cauza intarzierii proiectelor de transport. Rectificarea bugetara reflecta stadiul investitiilor
Procurorul Mircea Negulescu i-ar fi spus Andreei Cosma ca "a gresit"
in dosarul in care il retinuse pe tatal sau si ca Mircea Cosma "va castiga la Inalta Curte"
Tariceanu si Dragnea au sesizat Curtea Constitutionala pentru un conflict juridic intre Parlament si Ministerul Public,
dupa ce procurorul general a refuzat sa ia masuri impotriva lui Kovesi
Horoscopul zilei de 14.09.2017
Bancul zilei: Cine-i infidelul?
Deocamdată, judecătorii au dat dreptate escrocilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog