Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
9968
De la 07 Ianuarie 2003
79819810

Ucraina: cel mai sângeros preşedinte

  • 21 February 2014, 23:00
Ziua 20 februarie a fost cea mai sângeroasă de pe Maidanul din Kiev, unde au decedat aproape 100 de persoane, majoritatea tineri de la 20 până la 30 de ani, informează tsn.ua. Printre decedaţi e şi bucovineanul Oleksandr Şerbaniuk, fost ostaş-internaţionalist, căruia i-au rămas trei copii. Lunetistul l-a ţintit drept în inimă. Ianukovyci e considerat de-acum cel mai sângeros preşedinte din istoria Ucrainei, scrie Felicia NICHITA-TOMA în Zorile Bucovinei, preluat de Romanian Global News. În orele apropiate el poate decreta starea de urgenţă. Ministrul Zaharcenko a semnat azi ordinul, conform căruia miliţienii au primit arme de foc şi au dreptul să le folosească împotriva manifestanţilor. V. Makeenko, noul şef al Administraţiei orăşeneşti Kyiv, a declarat că a depus cerere de ieşire din Partidul Regiunilor, că va fi în serviciul poporului, cât acesta va avea nevoie de el, menţionând că nici o putere nu merită pierderea vieţilor omeneşti. „Berkut"-ul cernăuţean e cu poporul Joi dimineaţă, aproape 3 mii de protestatari s-au adunat în faţa primăriei oraşului Cernăuţi, însă secretarul Vitali Myhailişyn nu era la serviciu şi nimeni nu ştia unde se află, astfel fiind anunţat în căutare. Sesiunea extraordinară a Consiliului Orăşenesc Cernăuţi a hotărât, prin majoritatea de voturi (35 „pentru") să sisteze înainte de termen împuternicirile secretarului Myhailişyn. Comandantul „Berkut"-ului cernăuţean, asemenea regiunilor din vestul Ucrainei – Lviv, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Rivne, Ujgorod etc. – a declarat că nu se vor deplasa la Kyiv, nu vor îndeplini ordinile criminale ale conducerii Ucrainei, ci vor servi poporului. Surse ale Romanian Global News din Kiev transmit că în ultimele zile prin frontiera de est a Ucrainei au intrat din Rusia, peste 12.000 de "turiști", în majoritate bărbați cu statură atletică. Aceleași surse transmit că o bună parte dintre aceștia au mers către Kiev, dar și către orașe din vestul Ucrainei și Crimeea. Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ucraina, prima zi după acordul Putere-Opoziţie:
Ziua a început fără violenţe Ianukovici a părăsit Kievul şeful parlamentului a demisionat
Viktor Ianukovici a încercat să fugă în Rusia
preşedintele Parlamentului ucrainean
E Iulia Timosenko a fost eliberată
Dacă va fi dat afară de la guvernare, PN va iniţia moţiune de cenzură
Victor Ponta: Declaraţiile lui Atanasiu - contraproductive, incorecte şi iresponsabile. Fac apel la moderaţie, dialog şi înţelepciune pentru salvarea USL!
Probabil, în foarte scurt timp, se va naşte un alt guvern, cu o altă susţinere
Autoturism cu numere expirate descoperit la Păltiniş
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Peste 850.000 de persoane fizice sunt în stare de faliment personal
Cine sunt figurile opoziţiei din Ucraina
China se pregăteşte pentru "un război scurt şi incisiv" cu Japonia
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Politeţea soţului
Reţeta zilei: Supă cremă de sparanghel
Flămânzi: „Cei 40 de hoţi de la Balta Roşie” trăiesc ca-n Evul Mediu
Consecinţele ruperii USL. Ce-i aşteaptă pe Antonescu în opoziţie, pe Ponta la guvernare
Va accepta Furtună rolul de pion otrăvit?
Ioan Rotundu
Botoşani: Primari cu apucături infracţionale premiaţi la nivel de ţară
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă