Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26513
De la 07 Ianuarie 2003
92776723

Udrea vrea ca hotelurile RAAPPS să fie scoase la vânzare

  • 13 September 2011, 23:00
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat marti la o intalnire cu reprezentantii turoperatorilor, ca doreste ca hotelurile Regiei Autonome-Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) sa fie scoase la vanzare. "Sunt foarte multe structuri de turism care ar trebui vandute. Probabil ca se va scoate la vanzare patrimoniul RAAPPS", a spus Udrea, potrivit Mediafax.
Ea a adaugat ca unele hoteluri RAAPPS aflate in paragina sunt surse de venituri doar pentru directorii temporari ai acestora.
Udrea a amintit si de hotelurile Bradu din Covasna si Triumf din Bucuresti, aflate in patrimoniul statului si care ar trebui scoase la vanzare.
"Sa se faca transparent, prin licitatie publica, nationala sau internationala, numai sa se vanda aceste hoteluri. Am ratat cateva ocazii ca mari lanturi hoteliere sa ajunga in Bucuresti si sa investeasca aici, pentru ca statul nu a fost suficient de prompt in a da drumul acestor vanzari.
Exista interes pentru mare parte din aceste structuri, care sunt vechi, sunt depasite astazi, au 20 si ceva de ani minim numai ca trebuie si noi sa ne miscam, altfel pierdem o piata", a aratat Udrea.
Ea a adaugat ca Bulgaria a privatizat litoralul vanzand acum 20 de ani catre investitorii germani, iar Romania a privatizat catre "prietenii guvernelor", iar astazi totul este in paragina.
RAAPPS detine zeci de baze turistice la nivel national.
Ea a vorbit si despre vilele de protocol ale "fostilor si actualilor nomenclaturisti", aflate in proprietatea statului, si pentru care acestia nu platesc chirie.
"Daca vor sa mai stea in vila respectiva sa o cumpere, sa dea statului banii, si sa stea acolo ca un bun proprietar, nu sa traga foloase de pe urma unui stat care inca isi mai permite sa creeze astfel de avantaje", a continuat Udrea.
Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, RA-APPS va scoate la vanzare imobile amplasate in zone centrale ale Capitalei, dar ii va exclude de la licitatie pe chiriasii cu datorii fata de regie si ii va despagubi pentru investitiile deja efectuate in locuinte doar daca acestea au fost autorizate in prealabil.
Guvernul a anuntat, miercuri, ca pregateste vanzarea unor locuinte de serviciu aflate in administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) care nu sunt grevate de sarcini, sustinand ca procedura va fi derulata prin licitatie deschisa cu strigare, iar casele vor fi cedate la un pret care nu va cobori sub cel al pietei stabilit de un evaluator.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatrura zilei
Bancul zilei: Contestaţie fiscală
Reţeta zilei: Răcituri din cap de viţel
Mexicanii au prins prima femeie lider al unui cartel de droguri
În 2-3 ani România va cheltui mai mult decăt Grecia, Italia sau Spania pe asistenţa socială
Moldova a fost sau mai este încă la un pas de război?
Şansele ca Grecia să intre în incapacitate de plată în următorii cinci ani sunt de 98%
Noi întreruperi de apă în Botoşani
Botoşani: Pompier ocupant al locului III la Campionatul de tenis de câmp
Aparatura veche la fier vechi cu ajutorul Primăriei Botoşani
Dorohoi: Locuinţele sinistraţilor au fost conectate la gaz
Botoşani: De săptămâna viitoare se vor distribui ajutoare alimentare UE
Preacinstitul Niţură acuză de hoţie candidaţii la CJ
Traian Băsescu s-a întâlnit în Biroul Oval cu Barack Obama.
întrevederea a durat aproximativ 25 de minute
Sancţiuni aspre pentru cei care ridică mâna asupra medicului
Botoşani: 100 locuri de muncă vacante
Botoşani: Directoarea Mardare nu se lasă schimbată din funcţie
Elevii nevoiaşi vor primi de la IŞJ rechizite gratuite
Săracii bogaţi!
Ioan Rotundu
Morală pentru bădiţa Eugen!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă