Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10141
De la 07 Ianuarie 2003
122582080
Uimitor, mita n-a mai funcţionat

România s-a eliberat din prizonieratul socialiştilor

  • Mai trebuie eradicat microbul ciumei roşii
  • 10 October 2019, 16:31
Uimitor, pentru prima oară în întreaga perioadă postdecembristă mita oferită de cei aflaţi la butoanele puterii pentru a-şi păstra funcţiile şi privilegiile n-a mai produs efecte benefice. De 30 de ani, la putere sau în opoziţie, socialiştii au fost cei care au decis destinele românilor după culm le-au fost interesele de partid şi personale. Bineînţeles că mita oferită nu era din munca, din averea lor, ci di n banii publici, adică a românilor plătitori de impozite şi taxe.
Premierul Viorica Dăncilă, aflată în fruntea socialiştilor care au penetrat toate structurile puterii în stat şi s-au făcut stăpânii ţării, a încercat să-şi apere funcţia şi pe a celor cu care s-a înconjurat în Guvern prin a-i mitui cu bani şi funcţii pe cei care, potenţial, prezentau pericolul de a vota moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie pentru a demite guvernul.
Cu toată strădania sa, cu toate ofertele tentante făcute, de această dată mita oferită n-a mai produs efectele aşteptate.. Fie că unii parlamentari au ales simţul responsabilităţii faţă de ţară şi n-au cedat tentaţiei mitei, fie că premierul Dăncilă n-a avut abilităţile necesare de a şti cui şi ce mită să ofere, cert este că ziua de joi, 10 octombrie 2019, în urma votului democratic din Parlamentul României, Guvernul Dăncilă a fost demis. Nu ştiu care dintre aceste două variante de lucru a jucat un rol esenţial dar rezultatul final a fost unul pozitiv.
România este pentru prima oară, după instalarea socialiştilor la putere în 1947, când este eliberată efectiv din prizonieratul celor care susţin cea mai criminală o doctrină politică din istoria umanităţii. Ne vor trebui, de acum înainte, câteva zeci de ani ca întreaga naţiune română să se vindece de microbii ciumei roşii, cum a fost numită doctrina socialistă. Am credinţa că ziua de joi va intra în istoria postdecembristă a României ca fiind la fel de importantă precum 24 ianuarie 1859 când a avut loc Unirea Principatelor şi 1 decembrie 1019 când a luat fiinţă România Mare.
Sper că poporul român va fi destul de vigilent ca susţinătorii doctrinei socialismului, în numele căreia, la nivel de România s-au comis zeci de mii de crime şi au au fost schingiuiţi şi chiar omorâţi în chinuri groaznice intelectualii de frunte ai ţării care îndrăzneau să gândească liber şi nu în tiparele doctrinei socialiste, să nu mai preia vreodată puterea în stat.
Este greu să-i facem separat eroi doar pe liberali, pe USR-işti au parlamentarii celorlalte partide care au votat moţiunea de cenzură pentru că toţi sunt eroi în egală măsură. Remarc doar faptul că parlamentarii de la Pro România, conduşi de Victor Ponta, supăraţi că au fost ejectaţi de la masa pe care stă tortul puterii, au împlinit tradiţia socialistă de a-şi masacra liderii.
De această dată masacrarea liderului Viorica Dăncilă a fost o decizie politică care s-a potrivit şi cu interesele naţiunii. Dar cum aşchia nu sare departe de trunchi iar ce se naşte din pisică şoareci mănâncă, în perioada următoare trebuie bine cântărită orice decizie politică dacă la ea va participa şi Victor Ponta.
Guvernul Dăncilă a fost demis. Ce urmează? Este prematur să privim viitorul ca un râu pe care curge lapte şi miere pentru că nu ştim dimensiunile reale ale dezastrului guvernărilor socialiste de la Ponta la Dăncilă. După ce se va cunoaşte starea reală a economiei româneşti, veniturile reale la buget şi dimensiunea datoriilor publice, se va putea contura un program de guvernare şi care vor fi priorităţile.
Un singur lucru nu-mi doresc: să nu cumva preşedintele României să-l numească premier pe Ludovic Orban, pentru că microbul ciumei roşii nu numai că nu va fi . eradicat, dar va prinde şi mai multă putere.
Mai sper că politicienii care au susţinut din interiorul Parlamentului şi din exterior moţiunea de cenzură să aibă bunul simţ şi tăria de a forma un nou guvern în interesul poporului şi nu al lor. Eliberarea României de sub coşmarul şi din prizonieratul socialiştilor trebuie dusă până la capăt, adică epurată clasa politică de tagma impostorilor, infractorilor, corupţilor, profitorilor, analfabeţilor etc.
O nouă clasă politică se va naşte în curând şi va fi legitimată prin votul alegerilor locale şi parlamentare, fără ca din ea să mai facă parte cozile de topor ale socialiştilor adăpostiţi prin PNL şi alte formaţiuni politice apendice PSD-ului. Părerea mea!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Discriminare didactică pe stil nou
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa`n gura lu` Rotundu 4 octombrie 2019
Horoscopul săptămânii 7 -13.10.2019
Ioan Rotundu
Fata de sub gardul bisericii
Ioan Rotundu
De ce Şerbănoiu îl ţine ascuns pe „degradatul” comisar şef Aioanei
Aioanei i-a dat şah lui Şerbănoiu. Pe când şi matul
MFP continuă și în luna octombrie emisiunile de titluri de stat pentru populație
Ionică Nechifor, omul care sfidează legea cu ajutorul corupţilor
Ioan Rotundu
PSD a ferecat candidatura lui Nazare la Primăria Darabani
Ioan Rotundu
Va fi 26 octombrie zi fatidică pentru comisarul şef Şerbănoiu?
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu - Anunţ important pentru cetăţenii comunei
Presa'n gura lu' Rotundu Emisiunea din 11.10.2019
România, cele mai multe fraude cu fonduri europene în domeniul agriculturii, în 2018.
Este pe primul loc la capitolul "documente false"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog