Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
3284
De la 07 Ianuarie 2003
68391220

Ultima toamnă a Clanului Voronin

  • 30 October 2009, 23:00
Toamna asta cu dezmăţul ei cromatic e ca o pădure, iar politicienii, ca nişte mistreţi cu colţii de argint, urmăriţi de vânători. Vânătorii sunt ziariştii, iar cei vânaţi, cei mai vânaţi sunt desigur Marian Lupu, Dumitru Diacov, Vladimir Voronin şi Mark Tkaciuk. Jurnaliştii sorb cu nesaţ orice detaliu privind deplasarea lor prin oraş, restaurantele unde poposesc să servească o cafeluţă, cronometrează cu acribie de farmacist timpul cât s-au reţinut...
Toamna aceasta nu e numai lângă noi, dar e şi în noi, inclusiv în politicieni. Astfel, soarta Alianţei depinde mai întâi şi întâi de nebunia toamnei de afară. Citez dintr-o ştire pe această temă: „În restaurantul Hotelului „Jolly Alon", Dumitru Diacov şi Mark Tkaciuk au servit cate o cafea. „Am vorbit despre toamna frumoasă de afară, despre faptul că în parcul de vis-a-vis este monumentul lui Puşkin. Am vorbit şi despre alegerea preşedintelui...", a declarat la ieşirea din hotel Mark Tkaciuk".
Sentimentală scenă, ca dintr-o poemă bucolică a lui Virgiliu: doi bărbaţi, unul cu tâmplele viscolite, altul cu barba neagră, ca bezna dintr-o nucă, stau la o terasă, ţinându-se de mână, admirând „toamna frumoasă de afară"... Cu părere de rău, cam cu asemenea „informaţii" servesc presa şi opinia publică politicienii noştri, toţi politicienii, nu numai Tkaciuk. Şi nu numai politicienii, ci şi reprezentanţii Poliţiei, ai Procuraturii ş.a.m.d.
Înţelegem cu toţii că negocierile presupun o anumită discreţie, dar mai înţelegem şi altceva - ceea ce se discută nu e pentru urechile noastre, pentru că se discută altceva decât ceea ce credem noi. Acum putem doar presupune care e conţinutul acestor discuţii. Un lucru e clar: presei nu i se spune adevărul despre cele ce se discută, presa este dezinformată cu premeditare ca şi ea, la rândul ei, să dezinformeze opinia publică.
Eu unul nu cred că anume interesele ţării sunt discutate în cadrul acestor întâlniri, pentru că politicienii noştri au interese cu mult mai serioase decât cele ale ţării. Ne-au demonstrat acest lucru nu o singură dată. Nu sunt atât de naiv să cred, de exemplu, că Voronin este preocupat de viitorul acestei ţări într-o măsură mai mare decât de soarta lui personală şi a Familiei sale. De aceea nu ni se spune adevărul şi suntem hrăniţi cu... frunzele galbene ale acestei „toamne frumoase de afară". Aşadar, cum să nu mă-ntreb şi eu ca Hruşcă - De ce mă înspăimântă frunzele?
Comuniştii îi au de proşti pe toţi, inclusiv pe propriii lor alegători, când cred că nimeni nu înţelege de ce ei nu doresc să fie ales şeful statului. Ei înţeleg că nealegerea preşedintelui înseamnă continuarea crizei politice şi anume ei, comuniştii, sunt cei mai interesaţi în continuarea şi adâncirea acestei crize, fiindcă în condiţii de criză politică, ca într-o apă tulbure, se pescuieşte mai uşor.
Alegerea preşedintelui ar pune capăt crizei, ar aduce stabilitate şi ar permite tuturor ramurilor puterii să funcţioneze normal. Clanul Voronin însă se teme de normalitate, fiindcă în condiţii de normalitate nu este exclus să fie adus pe banca acuzaţilor. De aceea, ei trag din timp, îşi bagă capul în anticipate, sperând într-o minune. Minuni însă demult nu se mai întâmplă în Moldova, cu excepţia toamnei care bântuie afară. Şi care poate fi ultima toamnă a Clanului Voronin...
Constantin Tănase, Timpul
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Doli, Doli, cocalarul politic al Botoşaniului!
„Mulţumim domnului Cătălin Flutur pentru sprijinul acordat în campania pentru Mircea Geoană”
Românii din vecinătatea imediată
Românii, ruşii şi ungurii din Ucraina îşi unesc eforturile
contra măsurilor de ucrainizare forţată
Hillary Clinton i-a transmis un mesaj de încurajare lui Iurie Leancă
România îl premiază pe profesorul britanic care ne-a ajutat in procesul cu Ucraina
Hram la parohia Sfinţii Mihail şi Gavriil din Florida
Instantanee de ancestralitate
Lucrările ISPA au fost deblocate
Zi de sărbătoare, salariaţii DGASPC au primit salariile
Candidatura lui Traian Băsescu împacă spiritele cele mai aprinse
Festivalul vinului se va consuma sub supravegherea jandarmilor
Program TELE'M Botoşani, sâmbătă
Nu vă fie frică, pedeapsa va fi mică!
Spaima ţiganilor
Horoscop
Plăcere inversă
Ardei bulgăreşti muraţi
În lipsa laptelui praf, sugarii fac post negru
Corb la corb nu-şi scoate ochii, aşa şi între profesorii corectori
Se pune de-un miting grandios
Medicii pediatri s-au răsculat
dictatorial, în loc de satisfacţii, conducerea spitalului le oferă sancţiuni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă