Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7582 lei
1 USD = 4.3186 lei


Număr accesări
Astăzi:
1475
De la 07 Ianuarie 2003
71329712

Umbra rusofonului Bordeianu continuă să tulbure liniştea lui „Eminescu”

  • de patru ani, într-un mod dubios, un proces trenează inexplicabil
  • 12 April 2009, 23:00
Anul acesta se va organiza concurs pentru ocuparea funcţiei de director la instituţiile din subordinea Consiliului Local Botoşani. Dacă la celelalte două instituţii, Teatrul de Copii şi Tineret „Vasilache” şi Filarmonică mai e cum mai e, la Teatrul „Mihai Eminescu”, chestiunea e cam cu cântec. Aici, situaţia este incertă din cauza unui proces cu instituţia, în care este implicat fostul director Ion Bordeianu. Mai exact, Ion Bordeianu a dat în judecată conducerea Teatrului pe motiv că a fost dat afară ilegal. În perioada cât a fost director, Bordeianu a achiziţionat un autocar second-hand din Germania.
Procedura folosită în achiziţionarea autocarului a fost una diferită de cea legală, motiv pentru care Consiliul Local Municipal Botoşani şi noua conducere a teatrului „Mihai Eminescu”, au depus împotriva lui Bordeianu o plângere penală, prin care l-au acuzat de nerespectarea legislaţiei privind achiziţiile publice şi păgubirea instituţiei teatrale.
„La Teatrul Mihai Eminescu e o situaţie mai deosebită fiindcă încă este pe rol un proces penal. A rămas în suspensie, nici el nu are pensie, nu are nimic. Ambiţia, cât de mare poate fi. Practic, la ora actuală el socoteşte că încă e director. Mă îndoiesc că va mai reveni la conducere, dar juridic văd că procesul se întinde”, a precizat directorul Traian Apetrei, care se află în cel de-al patrulea an de interimat, dar nu ştie încă dacă se va înscrie la concurs sau nu.
Nici nu e clar dacă va putea fi organizat concurs din cauza procesului de pe rol. „Ceva trebuie să se întâmple. Nu se poate organiza concurs. Din maldărul acela de dosare care stă blocat, ar trebui să se urnească ceva. Probabil dacă Florin Egner ieşea din nou primar, Bordeianu revenea la conducere, aşa...”, a mai adăugat Traian Apetrei.
Mai mult, din punctul său de vedere, ţinând cont că s-au făcut nişte contracte de management care au dus la scăderea considerabilă a salariului directorului, nici nu se prea merită zbaterea. „S-au făcut nişte contracte de management prin care toţi directorii celor trei instituţii am pierdut la salariu între 700-1.000 lei, încât salariul nu mai e deloc o motivaţie. Sunt mulţi în teatru care au salariul mai mare decât al meu”, a concluzionat directorul Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Apel disperat de la Chişinău
Peremiştii au depăşit planul la semnături pentru „Războinicul Luminii”
Muzeul Judeţean se alătură manifestărilor prilejuite de Zilele Oraşului Botoşani
Tradiţii din Pakistan la Muzeul Judeţean
Criza afectează confecţiile şi construcţiile
Jucării magnetice cu grad ridicat de periculozitate
O anonimă la vicepreşedinţia CJ
Ioan Rotundu
Rezervele cu plată n-adună banii speraţi
Sângele care salvează vieţi
Între febra pregătirilor pentru Paşte şi fierbinţeala celor ce mor de grija altora
Comasarea unităţilor de învăţământ special dorohoian se va decide în luna mai
Tratamentul de fertilitate subvenţionat 50% din preţ
Horoscop
Puteţi câştiga un ban suplimentar
O strategie neinspirată
Elena Udrea lansează un nou trend
Friptură de porc la cuptor în stil vânătoresc
Comentariul comentariilor LIX
(Ioan Rotundu)
Românul şi bomboana de pe colivă
Icoana lui Voronin
Coţcărie juridică la Parchetul Săveni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă