Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1805
De la 07 Ianuarie 2003
92365316
Umilită de către profesoara de ed. fizică

Eleva Dimureac a fost umilită şi de către inspectorii IŞJ şi Protecţia Copilului

  • Ioan Rotundu
  • 25 April 2021, 23:38
Despre cazul de bullying consumat la Liceul „Ştefan Luchian” din oraşul Ştefăneşti, unde profesoara de educaţie fizică Raluca Vaipan a umilit-o în faţa băieţilor pe Eleva Dimureac din clasa a IX-a pentru că aceasta n-a putut participa la ora de sport având ciclu menstrual am relatat în articolul intitulat „Caz cutremurător de bullying la Liceul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti”, postat pe site la data de 7 aprilie 2021.
Am încheiat acel reportaj cu menţiunea că „Ce măsură putea propune directorul liceului, profesoara Elena Marineac, când ea a fost pusă în funcţie de PSD iar Raluca este consilier judeţean PSD? Aştept un răspuns oficial de la IŞJ şi de la Protecţia Copilului Botoşani, dacă au anchetat cazul şi ce au constatat. Sunt sigur că, ambele instituţii conduse de şefi numiţi de PSD, şefii o vor scoate vinovată eleva. Să dea Dumnezeu să nu am dreptate şi să mă aflu în situaţia de a-mi cere scuze!” Iată că am avut dreptate şi nu mă aflu în situaţia de a-mi cere scuze public, deşi aş fi preferat să fie invers. Previziunea mea că fapta profesoarei se va rezolva în spiritul politic al PSD s-a împlinit.
Cu adresa nr. 79/10 aprilie 2021 am solicitat de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani următoarele informaţii:
„1. Dacă aţi dispus efectuarea unei anchete asupra acestui caz şi care au fost concluziile finale?
2. Dacă aţi adus cazul la cunoştinţa conducerii Direcţiei generale pentru Protecţia Copilului Botoşani pentru a efectua propria anchetă?
Întrucât în publicaţia online Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi a fost postat articolul intitulat „Caz cutremurător de bullying la Liceul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti”, considerăm că ar fi util şi instructiv pentru cititori să afle de la instituţia dvs. cum s-a finalizat acest caz.”
Dacă nu primeau această cerere, cei din conducerea IŞJ Botoşani nici prin cap nu le-ar fi trecut să investigheze cazul. După primirea cererii noastre, la liceul din Ştefăneşti s-a deplasat inspectorul şcolar pe învăţământ profesional şi tehnic Romică Vărvăruc însoţit de Cristian Gherasim – inspector şcolar pe educaţie fizică şi sport. Mi s-a spus că ar mai fiu fost un inspector, dar na-m reuşit să-i aflu numele.
În loc ca aceşti inspectori s-o cerceteze pe profesoara Raluca Vaipan, ei au avut o atitudine ostilă elevei şi părinţilor săi. Iar în finalul anchetei lor i-au cerut directoarei liceului, profesoara Elena Marineac să retragă sancţiunea aplicată profesoarei în şedinţa de Consiliu de Administraţie.
În baza anchetei efectuată la nivel de liceu, CA a aprobat trecerea profesoarei Vaipan de la clasa Elenei Dimureac la o altă clasă, ceea ce profesoarei nu i-a convenit pentru că ea are de dus la îndeplinire o răzbunare asupra familiei Dimureac pentru că aceasta a devoalat public abuzurile şi ilegalităţile soţului său poliţist.
Am aflat pe surse că în ziua în care a avut loc şedinţa CA în format online, Vaipan a dat buzna în cancelarie şi i-a smuls directoarei Marineac telefonul din mână, intervenind asupra şedinţei într-un mod vocal umilitor pentru membrii CA. Inspectorul şcolar Vărvăruc n-a încheiat un act de control prin care să-i impună directoarei să revină asupra deciziei luată de CA, ci i-a sugerat acesteia s-o facă spre binele său. Adică o ameninţare voalată.
Directoarea Marineac a încercat ca la următoarea şedinţă a CA să îndeplinească „rugămintea” inspectorului Vărvăruc dar s-a opus membrul din CA reprezentant al Primăriei Oraş Ştefăneşti care i-a cerut baza legală pentru care se impune revenirea asupra sancţiunii, ceea ce directoarea n-a putut prezenta, aşa că a renunţat să mai aplice recomandarea lui Vărvăruc.
Este greu de crezut cum s-a procedat de către trimişii IŞJ într-un caz clar de bullying faţă de o elevă ce abia păşeşte în viaţă. Ce educaţie a primit ea de la educatorii plătiţi din bani publici să-i facă dreptate? Este limpede că IŞJ Botoşani este o adunătură de politruci în frunte cu inspectorul general Gabriel Hârtie, pus în funcţie de PSD, şi el profesor de educaţie fizică.
Consilieră judeţeană PSD, profesoara Raluca Vaipan s-a aflat la adăpostul Doinei Federovici, preşedintele PSD şi al Consiliului Judeţean Botoşani. PNL susţine că este partidul aflat la guvernare. La Botoşani, în IŞJ sunt două momâii liberale pe post de inspectori generali adjuncţi care execută cu mult sârg ordinele venite de la PSD pentru că aşa le-a cerut şeful lor, preşedintele deputat Costel Şoptică, slugă devotată Doinei Federovici care-l protejează de dosarele penale în care are calitatea de inculpat şi dosarul de faliment al societăţii sale General TopCom SRL.
Cele consumate la nivel de IŞJ nu trebuie să rămână aşa. Voi aduce cazul la cunoştinţa ministrului Educaţiei, mai ales că IŞJ ales calea tăcerii şi n-a răspuns la cererea noastră.
Odată cu cererea înaintată IŞJ am trimis una şi la Protecţia Copilului Botoşani prin care am solicitat să ne răspundă dacă „Prin prezenta vă rugăm respectuos ca, în vederea unei corecte şi competente informări a cititorilor noştri, în virtutea prevederilor Legii 544/2001 art. 19, să ne comunicaţi dacă în urma apariţiei în publicaţia noastră a articolului intitulat „Caz cutremurător de bullying la Liceul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti”, postat pe site la data de 7 aprilie 2021, v-aţi sesizat din oficiu, sau aţi fost sesizaţi, şi dispus anchetarea cazului.
În caz afirmativ, vă rugăm să ne comunicaţi constatările dvs. şi ce măsuri s-au dispus împotriva persoanelor cu o eventuală vinovăţie.”

Cu adresa nr. 12.046/21.04.2021 ni s-a răspuns că s-a efectuat o anchetă prin telefon, adică de ochii lumii. Iar în finalul adresei ni se precizează că „În ce priveşte solicitarea dumneavoastră de a vă transmite „măsurile care s-au dispus în privinţa persoanelor cu o eventuală vinovăţie” vă comunicăm faptul că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului nu are atribuţii în acest sens, context în care am sesizat Inspectoratul Şcolar Botoşani care are competenţe legale în acest domeniu”
Iată că Pillat din Pont s-a reîncarnat în persoana Doinei Nacu Manole (foto), directorul DGASPC Botoşani, care s-a spălat de cazul de bullying de la Ştefăneşti plasându-l la IŞJ.
Despre o eventuală consilie psihologică a elevei, cum s-ar fi impus, despre sesizarea Poliţiei cum s-ar fi cuvenit , instituţia care are menirea s-o apere pe elevă a părăsit-o exact când avea mai multă nevoie de ea. Raluca Vaipan este consilier judeţean PSD iar Protecţia Copilului este subordonată Consiliului Judeţean Botoşani. Peste ambele instituţii tronează socialista Doina Federovici, protectoarea Ralucăi Vaipan.
Iată cum politicul a învins educaţia elevilor pentru că educatorii sunt temători de politicieni. Sunt temători pentru că pregătirea lor profesională nu le permite să-i pună la punct, să prezinte public amestecul politicienilor în actual lor educativ, se tem pentru că ocupă funcţiile drept sinecură de la partid şi nu pe baza meritelor profesionale.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 26 aprilie – 2 mai 2021
Bancul săptămânii: Nu vă trădaţi pritenul necuvântător
La ANSVSA, corupţia s-a instalat confortabil
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Aleksandr Lukaşenko vrea să-i transfere puterea, după moartea sa, fiului său Viktor Lukaşenko
Blocarea activităţii Prefecturii Botoşani din interesele deputatului Şoptică
Ioan Rotundu
Peştele naşului Nistor este bun de consum
Ioan Rotundu
Schimbare la faţă la nivel de IŞJ Botoşani
Ioan Rotundu
Spovedanie de Paşti
Tristă poveste de Paşti
La Suliţa, progresul civilizaţiei se luptă cu vechile metehne ale autorităţilor
Traian Popa
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă