Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10092
De la 07 Ianuarie 2003
122895741

Umorul şi caricatura la loc de frunte pentru tinerii botoşăneni

  • 2 December 2007, 23:00
Tineri din trei judeţe ale ţării au avut posibilitatea de a-şi manifesta talentul de caricaturişti şi nu în ultimul rând de umorişti la Botoşani. Prima ediţie a concursului de caricaturi şi texte umoristice „Crângul cu râşi” şi-a desemnat primii câştigători. Organizat de Asociaţia Culturală „Arlechin” şi finanţat de Autoritatea Naţională pentru Tineret prin Direcţia Judeţeană de Tineret (DJT) Botoşani, concursul a devenit interjudeţean de la prima ediţie, reunind liceeni din Botoşani, Sighişoara şi Satu Mare.
Vernisajul celor peste 50 de caricaturi, cât şi lecturarea textelor laureaţilor a avut loc sâmbătă într-un cadru festiv la Palatul Copiilor din municipiu. Festivitatea de premiere nu s-a desfăşurat înainte ca tinerii să se relaxeze ascultând-o pe Francisca Dulceanu, membră a Asociaţiei Culturale „Arlechin” într-un recital deosebit. Organizatorii au acordat mai multe premii I la secţiunea caricatură, departajarea fiind dificilă.
Pentru cel mai bun set de caricaturi, premiul a fost câştigat de Alexandru Panaite de la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară Botoşani, pentru cel mai bun portret, locul I i-a revenit lui Andrei Chiran (Liceul Grigore Antipa Botoşani), cea mai incisivă caricatură a aparţinut elevului Vlad Brumă (Grupul Şcolar „Dimitrie Negreanu” Botoşani), cea mai bună grafică a fost reuşită de Ionuţ Moisa din Satu Mare şi pentru cele mai grele caricaturi primul loc a revenit Grupului Sighişoara. La texte umoristice locul I a fost câştigat de Ştefan Florescu de la Liceul cu Program Sportiv, locul II revenindu-le elevilor Karinei Neamţu de Şcoala 11 Botoşani şi lui Ionuţ Găitan de la Liceul Economic Botoşani.
„În afară de şapte lucrări, care au fost mai slabe, restul au fost din punct de vedere al realizării grafice şi al ideii, excelente. Mai ales cele pe teme politice au stârnit cele mai multe aprecieri şi zâmbete. Ele au fost realizate în general de copiii de clasa a XI-a şi a XII-a. Un singur copil am avut ca participant la caricatură de clasele V-VIII. Andrei Găitan, un portretist foarte bun, în clasa a VI-a la Liceul de Artă. Am dorit o promovare a copiilor cu calităţi grafice şi a umorului. Se fac fel de fel de festivaluri: de dans, cântec, dar de umor mai puţin”, a declarat profesorul Alexandru Mihalachi, membru al Asociaţiei Culturale „Arlechin” Botoşani. Reuşita manifestării îi face pe organizatori să privească plini de optimism spre ediţii viitoare. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O inginerie financiară i-a adus lui Tonino un câştig fabulos (IV)
recursul îi consfinţeşte lui Tonino dreptul de proprietate câştigat prin inginerie financiară
Comentariul comentariilor (I)
(Ioan Rotundu)
Colectare selectivă a deşeurilor în localităţile rurale
Jandarmii au primit ordin să nu mai asigure paza la şcoli
E.ON ne creează cele mai mari probleme
cu tupeu, după ce-a omorât un om, a contestat la Judecătorie amenda primită
Spitalele în vizorul Gărzii de Mediu şi… atât
Cardul european de sănătate nu mai este la mare căutare
Vă ajută să vă modernizaţi afacerea
Anunţ important
„O minune într-un lan de soare”
Fasniuc a devenit nevricos
Dacă-i bal, bal să fie, chiar dacă-i… liberal!
Doi democraţi râvnesc la funcţia vacantată de Drăguş
Liberal democraţii prezintă adevărata ameninţare a liberalilor
Câmpanu are coşmaruri din cauza afişelor PLD
Ziua Naţională a fost sărbătorită la Botoşani
Avocatul şi amanta
Horoscop
Coastă de porc umplută cu mere
Finalistii la “Dansez pentru tine”
Tragedie în familia consilierului judeţean Calistru
Râde hârb de oală spartă
Ioan Rotundu
Credinţă şi Onoare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog