Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25230
De la 07 Ianuarie 2003
122910879

Un barbat de 256 de ani rupe tacerea inainte de moarte

  • si dezvaluie SECRETUL longevitatii sale lumii intregi!
  • 13 August 2016, 23:00
Potrivit unui articol din anul 1930 ce a aparut in Revista Time, Wu Chung-chieh, un profesor de la Universitatea Chengdu, a descoperit arhiva Guvernului Imperial Chinez din anul 1827 de unde a aflat despre Li Ching-Yuen. Acesta era felicitat pentru longevitatea sa cu ocazia implinirii varstei de 150 de ani, iar in alte cateva documente ce datau din anul 1877, Li Ching-Yuen era sarbatorit pentru uimitoarea varsta de 200 ani!
In anul 1928, un corespondent de la New York Times scria despre faptul ca multi dintre batranii din cartierul lui Li isi aminteau de vremea in care erau copii, iar Li era deja un om batran.
Li Ching-Yuen si-a inceput stilul de viata ierbivor inca de la varsta de 10 ani, lucru care explica vasta sa cunostinta despre plantele chinezesti si despre plantele din zonele inconjuratoare. Practic Li Ching-Yuen a supravietuit cu o dieta bazata numai pe plante medicinale care includea lingzhi, goji, ginseng salbatic, he shou wu, gotu kola si multe altele. In anul 1749, la varsta de 71 de ani, oarescum tanar pentru durata vietii sale, Li Ching-Yuen s-a inrolat in Armata Chineza pentru a preda artele martiale, ceea ce ne arata ca era un maestru si un campion al aptitudinilor fizice. Li are o reputatie extrem de buna in China si este foarte respectat. Se zvoneste ca s-ar fi casatorit de 23 de ori si ca a fost tatal a 200 de copii.
Secretul lui Li Ching-Yuen pentru lunga sa viata:
Un om foarte intelept a fost intrebat odata de un lord al razboiului care este secretul longevitatii sale si inteleptul a raspuns:
„Pastreaza-ti mereu inima linistita, stai precum o broasca testoasa, mergi sprinten ca un porumbel si dormi ca un caine”
Dupa cum se poate observa, Li Ching-Yuen a pus foarte mult accentul pe pacea interioara, calmul si linistea launtrice, echilibrul mental si atentia prezenta. In plus, tehnicile sale de respiratie au fost cheia catre viata sa longeviva. Evident, un rol esential l-a avut si stilul de viata ierbivor.
Este aceasta poveste una adevarata?
Este o intrebare la care nu putem oferi un raspuns cert pentru ca, din pacate, nu am putut fi martorii desfasurarii acestor evenimente de-a dreptul uluitoare. Dar oare lucrul acesta ne transmite automat ca povestea minunata a lui Li nu este una reala?
In primul rand exista dovada arhivelor guvernului despre care s-a mentionat in articolul din revista TIME, asadar stim cu siguranta ca a existat un om numit Li Ching-Yuen care a avut 150 de ani gratie stilului sau de viata extrem de sanatos. In al doilea rand, in prezent, traim intr-o lume in care stresul se regaseste in fiecare activitate pe care o facem, avem o dieta si obiceiuri culinare oribile si deloc sanatoase, suntem complet expusi radiatiilor, chimicalelor si poluarii, iar durata medie de viata este de maxim 70-85 de ani.
Li Ching-Yuen a dus o viata total diferita de a noastra. El a fost adeptul fidel al unui stil de viata sanatos caracterizat printr-o dieta alimentara bazata numai pe plante alese, a practicat diferite tehnici de respiratie si meditatie cum ar fi yoga si a avut un ciclu de somn extrem de sanatos.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Traficanti de arme din Romania le vand arme tuturor celor care doresc, inclusiv teroristilor
Bancul zilei: Preţul creierului
Horoscopul săptămânii 8 – 14 august 2016
Reportaje de vacanţă. Spre Castelul Bran
Ioan Rotundu
Întâmplări cu final fericit la Castelul Bran
Ioan Rotundu
De la Castelul Corvinilor la Apulum, mărturii vii ale trecutului istoric
Ioan Rotundu
Peste Transfăgărăşan, acasă la badea Cârţan
Ioan Rotundu
Decizie a justitiei romane: RCA-ul nu este obligatoriu!
Niciun politist NU VA POATE AMENDA!
Transalpina – Ileana Cosânzeana Carpaţilor
Ioan Rotundu
Un rechin de aproape 400 de ani este cea mai in varsta vertebrata in viata
Prognoza meteo pentru weekend
Cum a evoluat averea lui Bogdan Olteanu din 2008,
anul presupusei spagi de un milion de euro, pana anul trecut
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog