Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Important
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14896
De la 07 Ianuarie 2003
122874963

Un bucureştean a zdrobit în instanţă Poliţia în cazul radarelor mobile

  • 25 July 2008, 23:00
Pe zi ce trece, tot mai multi romani , care au curajul sa apeleze la Justitie pentru a lupta impotriva abuzurilor la care sunt supusi, gasesc satisfactia rabdarii si tenacitatii lor, si, prin faptele , actele , staruinta si incapatanarea lor, reusesc sa creeze o jurisprundenta, folositoare milioanelor de romani care trec prin situatii similare.
Iar numele acestor romani, trebuie mentionate si ei laudati pentru ca sunt un exemplu de urmat pentru cei care, aleg sa se resemneze, sa nu se puna contra abuzurilor si sa accepte sa le fie incalcate libertatile. Adrian Dinu este unul din romanii care au avut incapatanarea sa nu se lase biruiti si a castigat un proces extrem de important , de referinta si pentru ceilalti soferi romani.
Astfel, la data de 23 mai 2008, judecatorul Buzatu Petre de la Judecatoria Ialomita, a stabilit in dosarul 865/330/2008, faptul ca :
Pozele si filmele in baza carora sunt aplicate sanctiuni contraventionale soferilor surprinsi de aparatele radar folosite de agentii constatatori ai Serviciului Politiei Rutiere, care sunt omologate de Biroul de Metrologie Legala NUMAI PENTRU MODUL DE INREGISTRARE STATIONAR, sunt lipsite de valoare probanta si, toate amenzile aplicate in baza unor asemenea probe sunt anulabile de catre instanta de judecata din cauza lipsei valorii probante a acestor inregistrari.
In cazul lui Adrian, asa cum a constatat si judecatorul Buzatu, "organul constatator a depus buletinul de verificare metrologica al unui conometru de control rutier tip Phyton II, care era omologat insa de Biroul de Metrologie Legala numai in modul stationar" .
Vreau sa observati faptul ca, motivul pentru care il laud pe Adrian Dinu este dat de faptul ca, a insistat , adica a scormonit in toate probele de care s-au servit ofiterii de politie in sustinerea acuzatiilor pe care i le-au adus, le-a demontat si a scos la iveala acest aspect extrem de important legat de functionarea aparatelor radar mobile montate pe masinile Politiei Rutiere :
RADARELE MOBILE SUNT OMOLOGATE DOAR PENTRU MODUL DE INREGISTRARE STATIONAR , astfel incat, filmele si pozele luate din mers, nu au valoare juridica.
Adica cand treceti pe langa o masina de Politie dotata cu radar si aceasta este in miscare, sa stiti ca nu va poate da amenda valabila si sustenabila in fata judecatorului. Si asta datorita lui Adrian caruia-i multumim inclusiv noi , cei care ne ocupam de partea juridica a acestor aspecte din viata consumatorilor romani. Pentru sugestii sau comentarii legate de tema acestui material va invit sa imi scrieti la adresa
[email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vom primi bani pentru medicamentele cumpărate
Cei care s-au încălzit astă iarnă cu gaze au de primit bani de la stat
Nu trebuie să-şi mai facă griji pentru medicamente
Dilema Sfântului Petru
Comentariul comentariilor (CLIV)
(Ioan Rotundu)
Tânăr student ucis de trăsnet chiar în ziua în care s-a înscris la masterat
Pagube considerabile provocate de fulgere locuitorilor şi firmelor
Ioan Gyuri Pascu este inspector şef
Conţac pregăteşte debarcarea lui Ţâbuleac
la volanul CJ se pregăteşte liberalul ŢurcanuŢâbuleac nu pare să fie speriat de această ameninţare
Îi sfătuieşte pe directorii de instituţii să nu dea curs dorinţelor PNL
Demersuri pentru construirea unui bazin de înot
74 gospodării inundate la Botoşani
Cod portocaliu până sâmbătă la 16.00
Creşte preţul la gigacalorie
Deţinuţii vor să pună umărul în lupta cu inundaţiile
Prestaţia liderilor de filiale PD-L luată la disecat
Liberalii şi-au stabilit în colegii candidaţii la parlamentare
Ghid de urmat pentru încasarea banilor de la spital, daţi pe medicamente
Program Tele'M Botoşani
Horoscop
Înţelegerea dintre ministrul Nicolaescu şi patriarh
Întâmplări în drum spre Pensiunea „La Moldoveanu”
Harta inundaţiilor, după codul de avertizare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog