Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anunţuri
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11922
De la 07 Ianuarie 2003
89202008

Un drept la replică sugerat cu multă curtoazie

  • Ioan Rotundu
  • 5 October 2016, 23:00
Ieri, după-amiază, am fost sunat de Margareta Vamanu pentru a-mi oferi detalii legate de refuzul său şi a altor consilieri locali din Frumuşica de a participa la şedinţa extraordinară de consiliu convocată de primarul Costel Rădeanu pentru ziua de marţi, 4 octombrie a.c.
De la bun început fostul primar liberal al comunei Frumuşica şi actual consilier local a ţinut să-mi spună cât de mult l-apreciază pe primarul comunei Dângeni, adică pe feciorul meu, şi că l-a votat cu cei 4 liberali din comună pentru nu ştiu ce funcţie în partid.
I-am spus că nu mă interesează activitatea primarului de Dângeni iar eu dacă trec pe la casa părintească odată în an. Este treaba celor care l-au votat să-i analizeze activitatea şi să-l aprecieze sau să-l înjure. Pentru a scurta discuţia care aluneca spre penibil i-am cerut să-mi spună pentru ce m-a sunat.
A ţinut să precizeze că ea n-a părăsit şedinţa, a rămas în sală, dar că Bălăşanu şi cu Guraliuc au avut mai multă influenţă asupra majorităţii consilierilor şi i-a convins să părăsească sala. Motivul ar fi fost că primarul a cerut introducerea pe ordinea de zi a două noi puncte, respectiv o adresă venită de la Prefectura Botoşani prin care se clarifica cine trebuie delegat în comisia de examinare a directorului de la şcoala din Vlădeni Deal şi o adresă de la Asociaţia Piscicultorul Suliţa prin care se propunea op asociere pentru absorbţia de fonduri europene.
Dacă lucrurile au stat aşa, atunci consilierii care au părăsit şedinţa s-au supărat pe primar ca văcarul pe sat. Era firesc ca primarul să ceară introducerea pe ordinea de zi a şedinţei şi a ultimilor probleme ivite şi care necesitau rezolvare urgentă, neavând rost ca a doua zi să convoace din nou o şedinţă extraordinară de vreme ce era deja convocată.
Dar eu am aflat ulterior că argumentul forte cu care Cornel Bălăşanu i-a convins pe consilieri să părăsească şedinţa a fost că nu primesc indemnizaţie de şedinţă în cazul celor extraordinare, fapt negat de primarul Rădeanu care a susţinut că toate şedinţele, indiferent de regimul lor, se plătesc.
A mai ţinut Margareta Vamanu să-mi spună că primarul a desemnat în comisia de examinare la Vlădeni Deal pe secretarul Anton, fost miner, şi consilierul său personal Dumitru Baciu, fost viceprimar, ori cei doi nu sunt consilieri locali şi nici n-au expertiza de a îndeplini o asemenea responsabilitate. Iar acest mod de lucru a primarului i-a supărat pe unii consilieri locali.
Întrebată dacă candidează pentru postul de director al şcolii, Vamanu a afirmat că da, ceea ce mi-a dat de înţeles că un motiv al părăsirii şedinţei era şi acesta. Vamanu l-ar fi vrut în comisia de examinare pe actualul viceprimar Gheorghe Foca, care este colegul său de partid. Adică şi-ar fi dorit un sprijin direct pe linie politică, aşa cum ştie ea că se rezolvă desemnarea unui director de şcoală. Dar acest moş Teacă, Foca a fost militar de carieră, ce expertiză are să aprecieze calităţile unui profesor bun de director, o întreb public pe doamna Vamanu, că directorul nu-i pus în funcţie să coboare milităria din pod?
Pentru că Vamanu n-a negat nimic din afirmaţiile mele făcute prin articolele de ieri, primul i intitulat „Primarul PSD Costel Rădeanu boicotat de consilierii locali” iar editorialul „Ticăloşii politici nu pot produce decât ticăloşii”, n-am avut prilejul de a-mi turna ţărână în cap că n-am fost bine documentat sau că primarul Rădeanu m-a manipulat.
Dar ca Margareta Vamanu să înţeleagă care-i este imaginea la nivel de comună şi de ce n-a fost votată primar la alegerile din 5 iunie, am selectat câteva din comentariile postate la articolele de ieri pe care le reproduc separat de acest comentariu. În rest, rămân cu gustul amar că din nou cetăţenii comunei Frumuşica au votat consilieri locali candidaţi care nici pe departe nu le reprezintă interesele.

Comentarii postate cu trimitere la Margareta Vamanu
Autor: Cetățean
Data/ora: 2016-10-05 06:27:49
Vamanu Margareta sa se desemneze pe dansa ca membru in comisia de concurs pentru postul de director al Școlii si dacă tot participa,sa se intervieveze singura,arătându-si astfel,siesi,marile realizări de director. E lipsa de bun simt din partea unei persoane care urmărește doar funcția si care habar nu are sa facă învățământ in adevăratul sens al cuvântului. Elevii dumneaei vin total nepregătiți ,unii nu știu nici sa scrie sau sa citească ,nu au nici măcar acel bun simt insuflat de învățător in cei 4 ani. Doamna Vamanu sa se mai uite la colegii din oraș ,sa v

Autor: Marga
Data/ora: 2016-10-05 11:11:22
Cucoana preoteasă, cu facultate pe marginea şanţului, vrea să fie director. N-a reuşit primar deşi a dat de băut la oameni chiar în zile de post şi când soţul ei slujea în biserică. N-are morală, n-are rezultate profesionale dar are ambiţia de a fi cineva. Nu va mai fi!

Autor: GABI
Data/ora: 2016-10-05 16:03:51
Eu stiu ca s-au intilnit toti la Balasanu acasa simbata si cred ca acolo au pus la cale aceasta mizerie. E rusinos cum un om din Flaminzi vine si comanda comuna Frumusica.De ce Duduia nu este data afara de cei de la PNL? A fost impotriva PNL-ului si la alegerea viceprimarului, acuma este tot impotriva lui si a comunei ca sa nu se voteze lucruri importante pentru comuna.

Autor: Lili Data/ora: 2016-10-05 16:12:20 Cucoana preoteasă, cu facultate facuta la x si 0, pe colaci popii, nu-i place sa fie evaluata de o comisie care au facultatii la zi si s-a revoltat. Mai bine si-ar lua popa si-ar pleca din aceasta comuna ca nu plinge nimeni dupa ei. Rusine pentru cei din comuna si din consiliul local ca accepta ifosele acestor venetici.

Autor: Mioara
Data/ora: 2016-10-05 16:24:22
Sunt dezgustata de asemenea oameni, si cind stiu cit au tracanit de uni si de alti in campania electorala si de fapt ei sunt cei care au pus si pun frina dezvoltarii comunei. Intotdeaua in comuna noastra venetici au fost primiti cu flori iar cei de-a locului improscati cu noroi, chiar daca s-a dovedit multe impotriva lor si au facut mult rau comunei, ei tot au ramas si mai au curajul sa ridice vocea.ex: Manea, Guraliuc, Vamanu, Butnaru etc.

Autor: Titi
Data/ora: 2016-10-05 19:03:07
Niste ninorociti...si-au vazut saci in caruta si acum isi joaca cai. Cine-i mai alege asemenea lepadaturi? Toti sunt niste hoti care au furat aceasta comuna, cind au ocupat niste functi de conducere, acum cind nu au puterea boicoteaza. Se vede ce comunitate proasta exista la Frumusica. Daca erau uniti si cu minte nu alegeau niste venetici ca Vamanu, Guraliuc sau Hutupasu si nici pe cei care ia pus pe lista ca Balasanu. Ce au facut acesti oameni pentru comuna Frumusica? Va spun tot eu au mincat-o si au furat-o si si-au batut joc de cetateni comunei.

Autor: Frumoasa de la Frumusica
Data/ora: 2016-10-05 20:43:32
Doamne ,doamne de ce nu se fac publice toate aceste Mărșăluitor făcute de ,,duduia,, in comuna si pentru comuna ??? Despre BALASANU ce sa mai zicem -incompetenta in domeniul contabilitate se reflecta acum in răutatea ce il caracterizează.

Autor: Bica
Data/ora: 2016-10-05 19:16:58
Nu este nici o lege ci un Ordin de Ministru tehnocrat 5080/2016 care prevede ca din comisie sa faca parte 2 reprezentanti ai autoritati publice locale. Cum la noi autoritati publice locale sunt conform Legii 215/2001 primarul si consiliul local fiecare ar trebui sa aiba cite un reprezentant. La Frumusica Vamanu stie ca nu are nici o sansa in fata lui Balasanu a boicotat sedinta consiliului local in care trebuia sa se desemneze acest reprezentant. Poate a facut bine sau rau este de vazut. Ce stim este ca primarul a dat o dispozitie in acest sens. \


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Judecată în stil românesc
Horoscopul zilei de 6.10.2016
Botoşani: Solidaritate infracţională între primarul liberal Oloeru şi deputatul liberal Şoptică
Ioan Rotundu
Sebastian Ghita ii transmite Laurei Codruta Kovesi:
Sa se obisnuiasca cu ideea ca daca intri in tarate, te mananca porcii
Laura Codruta Kovesi: Atacurile din ultima vreme, campanii platite cu bani multi de hartuire si decredibilizare a DNA
Vladimir Putin, discurs in fata Dumei, unde nu mai exista niciun opozant:
Trebuie sa realizam dreptul suprem istoric al Rusiei de a fi o tara puternica
Elena Udrea va candida ca independent la alegerile parlamentare:
Nu m-am consultat cu fostul presedinte, drumurile noastre se despart
Cum se defineste ideologic USR-ul lui Nicusor Dan prin programul politic
Kovesi, Mircea Dumitru, Vlad Voiculescu. Cum se explica atacurile la adresa reformistilor si de ce nu dau rezultate
Nume surprinzatoare in topul donatorilor la partid.
Cele mai darnice persoane fizice si juridice
Deputatul liberal evazionist fiscal Costel Şoptică este cercetat penal
Alături de soţia sa şi primarul comunei Ştiubieni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă