Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17607
De la 07 Ianuarie 2003
122877674

Un fost director IT in Ministerul Justitiei, urmarit penal de DNA,

  • in dosarul lei Fenechiu, sub acuzatia ca a luat mita 239.000 euro
  • 23 June 2016, 23:00
Ion Krech, fost director al Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului Justitiei, este urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie sub suspiciunea de luare de mita in dosarul in care Relu Fenechiu a fost pus joi sub urmarire penala. La data comiterii faptelor de care il acuza procurorii, Krech era membru in comisia de licitatii.
Care sunt acuzatiile pe care i le aduc procurorii DNA:
In perioada 2012-2013, Ion Krech, in calitate de director al Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului de Justitie, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister si membru in comisia de licitatie, ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei firme de software, in trei transe, suma totala de 239.000 euro.
Acesti bani ar fi fost pretinsi si primiti pentru ca Ion Krech sa sprijine aceasta firma in castigarea licitatiei pentru atribuirea si derularea unui proiect derulat de Ministerul Justitiei, in valoare de 14.700.000 lei fara TVA, sustin procurorii anticoruptie.
Concret, cu cateva luni inainte de publicarea oficiala, prin intermediul aceluiasi intermediar, Krech ar fi remis reprezentantilor firmei de software caietul de sarcini ce urma sa fie publicat de Ministerul Justitiei. In acelasi sens, acesta ar mai conceput si redactat impreuna cu reprezentantii firmei respective documentele aferente licitatiei, inserand in cuprinsul lor cerinte menite a-i favoriza pe acestia din urma.
De asemenea, in schimbul banilor pretinsi si primiti, Krech ar fi asigura si buna derulare a contractului, ar fi sustinut si fundamentat note interne, ar fi semnat fise de acceptanta, acte aditionale si ar fi ajutat la deblocarea platilor, atunci cand au intervenit astfel de probleme, arata DNA.
Procurorii precizeaza ca, pentru sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea proiectului cu Ministerul Justitiei si pentru un alt proiect derulat cu o firma farmaceutica avand drept actionar majoritar Ministerul Sanatatii, aceeasi firma de software i-ar fi dat lui Relu Fenechiu, la acea data deputat, suma de 620.000 euro. entia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: O afacere bănoasă
Horoscopul zilei de 24.06.2016
SIE spune ca "nu exista niciun fel de sincopa sau deficienta" in relatia cu presedintele Klaus Iohannis
Presedintia dezminte informatiile publicate de Evenimentul Zilei,
potrivit carora Iohannis ar fi refuzat sa semneze un document SIE ce putea duce la salvarea romanului rapit in Burkina Fasso
Rusia ar putea amplasa rachete Iskander capabile sa poarte focoase nucleare in enclava Kaliningrad pana in 2019
Atac armat intr-un cinematograf din apropiere de Frankfurt
Atacatorul a fost omorat de politie
Recomandări de la pompieri pentru zilele fără apă
Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani: Comunicat de presă
Botoşani: Nici după un an de anchetă, comisarul Cucoreanu n-a fost trimis în judecată
Darabani: Strâmba judecată a vicarului Chirilă în biserica din Teioasa
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog