Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5531
De la 07 Ianuarie 2003
122891180

Un nou val de dezvăluiri despre corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene

  • Ioan Rotundu
  • 21 May 2019, 21:20
Hărţuit cu fel de fel de procese pe motiv că le-am şifonat imaginea prin cele dezvăluite, politicieni şi magistraţi botoşăneni au crezut că prin cele ce au decis mă vor linişti. Până şi fostul interlop ajuns deputat PSD, Răzvan Rotaru, m-a chemat în judecată pentru că l-am atribuit ca fiu al preşedintelui CJ Costică Macaleţi. Nu eu l-am declarat cu acest statut ci mediul politic din care face parte şi presa locală prin ce a scris de-a lungul anilor. Dar dacă îi este ruşine cu un tată precum Costică Macaleţi, iată, eu retractez cele scrise, nu şi cele afirmate despre comportamentul său de politician social-democrat susţinător al grupării de infractori care conduce PSD-ul şi ţara.
Cert este că toţi cei care au crezut că mă vor opri din seria dezvăluirilor despre corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene au ales o strategie proastă. N-au decât să le ofere reclamanţilor orice sume de bani vor solicita, că tot n-au să primească vreodată vreun leu. Nu am bunuri personale, n-am venituri financiare pentru că am avut grijă să nu fiu şantajat cu aşa ceva. Am averea lui Ion Creangă: sula şi căciula.
În schimb, cel câştigat sunt tot eu pentru că orice decizie au luat şi vor mai lua judecătorii, vor fi pentru mine dovezi ale corupţiei care domină sistemul judiciar botoşănean şi supunerea lor politică despre care unii lideri ai PSD Botoşani se laudă că ei ar decide ce anchetează Poliţia şi ce soluţii dau judecătorii.. Aici fac o paranteză: asupra Poliţiei au ascendent prin ministrul Carmen Dan, asupra justiţiei, de când a plecat Tudorel Toader din funcţie, se pare că lucrurile revin pe făgaşul normalităţii.
Trimiterea în judecată a fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru mai multe infracţiuni de corupţie, aşa cum am mai afirmat, n-a decapitat mafia din justiţie. Deşi sunt magistraţi care pe furiş susţin că Raluca Stâncescu ar fi fost capul mafiei, noile dovezi de corupţie pe care le-am adunat fac trimitere mai degrabă către comisarul şef Dumitru Aioanei, fost şef al Serviciului de investigare a criminalităţii economice din IJP Botoşani, acum promovat adjunctul şefului Poliţiei, comisarul şef Viorel Şerbănoiu despre care, poliţiştii spun, nu eu, a venit sărac şi a ajuns putred de bogat.
Şerbănoiu a încercat să fie avansat la funcţia de chestor, el apropiindu-se de pensionare. Nu i-a reuşit strategia. De ce, veţi afla în curând. Şi iar poliţiştii cinstiţi o spun, nu eu, sediul IJP Botoşani este locul cel mai sigur pentru a primi mită. Cine şi cum primeşte, iarăşi veţi afla urmărind articolele ce urmează a le publica.
Noile dezvăluiri vor demonstra modalităţile prin care comisarul şef Dumitru Aioanei, zis nea’ Mitică, ştia să scoată bani şi din piatră seacă. Veţi afla de ce a plâns Aioanei în biroului fostului şef al IJP Botoşani, comisarul şef Cristian Cucoreanu, în dimineaţa zilei în care a fost arestat omul de afaceri Amişculesei şi de ce acelaşi Aioanei a leşinat în biroul procurorului DNA Suceava când i s-au prezentat anumite probe ale vinovăţiei sale în dosarul Ralucăi Stâncescu. Veţi mai afla cum Aioanei, cu complicitatea fostului şef al ANAF Botoşani Paul Mustaţă, a măsluit probele din dosarul „Caruselul” şi cum milioane de lei au fost restituite, cu titlu de TVA, către societăţi aflate în insolvenţă.
Din acest peisaj al corupţiei care a cuprins IJP Botoşani veţi afla şi nume de procurori care prin modul în care au finalizat anumite anchete au făcut jocul de culise al lui Aioanei şi a altor ofiţeri judiciari.
Interesant va fi şi prezentarea cazului privindu-l pe tâmplarul Valentin Poteraş, cel care a fost atras într-o combinaţie cu fonduri europene de către expertul contabil Cornel Lupaşcu, perceput de Poteraş ca membru al grupării Aioanei – Mustaţă.
Oricâte dovezi despre ilegalităţile comise de Cornel Lupaşcu a prezentat Poteraş lui Aioanei, toate în scris, anchetele acestuia urmate de cele ale procurorilor l-au declarat pe Lupaşcu persoană nevinovată. Vineri 31 mai a.c., la Judecătoria Botoşani se va judeca contestaţia lui Poteraş împotriva unei ordonanţe dată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani prin care Dumitru Aioanei, cu statut de făptuitor, a fost declarat poliţist cinstit. Dar despre toate acestea voi prezenta detalii prin articolele ce urmează a le publica începând cu cazul Cornel Lupaşcu şi cine este acesta de fapt.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Concediere motivată
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Invierea I
Dinamica economiei: Lecţia de economie
Horoscopul săptămânii 20.- 26.05.2019
Cu tupeu, s-au afişat public şi sabotorii proiectului
Ioan Rotundu
Viorica Dăncilă a fost huiduită şi la Novaci, în judeţul Gorj
Printre protestatari se aflau membri USR PLUS
Un pamfletar german știa despre capcana întinsă ex-vicecancelarului austriac Strache
, înainte ca informația să apară în presă
Doina Federovici ne ameninţă că va prezenta investiţiile PSD
Ioan Rotundu
Cum a fost albit de calitatea de făptuitor comisarul şef Aioanei
Ioan Rotundu
Maica Precista din DNA Suceava, ocrotitoarea comisarului şef Aioanei
Ioan Rotundu
Delegație de la Primăria Municipiului Botoșani,
prezentă la Zilele Municipiului Bălți
Emisiunea Presa-n gura lu' Rotundu cenzurată din nou
Sarbatoarea portului popular Romanesc 2016 Legnago
Stai acasă?
De la Botosani la Verona Invierea II
Botoşăneni revoltaţi la secţia de votare din Valeggio Sul Mincio – Italia
Ioan Rotundu
Ipocrizia „şobolanului roşu”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog