Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16373
De la 07 Ianuarie 2003
122902022

Un prânz copios la cantina Conrec

  • 5 February 2012, 23:00
Mergând pe străzile Botoşanilor, cetăţeanul de rând se va împiedica pe trotuare de câte un panou amplasat strategic în faţa vreunui restaurant menit să te anunţe că în acel local se poate prânzi las un preţ de 9,99 lei. Chestia asta cu preţul ce are în coadă două zecimale, cică are scopul de a te influenţa psihologic, adică să ţi se pară un preţ mic, nesemnificativ, care merită să-l plăteşti.
Am intrat prin astfel de restaurante şi am servit un astfel de prânz, numai că de fiecare dată am cam luat plasă. La un restaurant cu pretenţie de a-i fi respectată tradiţia în domeniu m-am pricopsit cu un borş din carne de pasăre ce avea un gust leşios. Felul doi a constat în două chiftele cu gust de cauciuc ars şi piure de cartofi. Numai că piureul a fost făcut din cartofi aduşi de la mama dracului, că n-avea niciun gust cunoscut cartofilor de pe la noi.
Apoi, am fost taxat separat cu smântâna, pâinea, ardeiul iute, murătura şi apa plată că de la preţul de 9,99 lei am ajuns la 16 lei.
Săptămâna trecută aveam treabă de pa un service auto de pe Calea Naţională la ieşirea spre Iaşi. Fiind ora prânzului, un personaj cam glumeţ la vorbă, ce aştepta să i se repare autoturismul, a venit cu ideea să mergem să mâncăm la cantina Conrec. M-a lămurit el că aici se mănâncă excelent iar mâncarea este gustoasă.
Într-adevăr, am servit o supă de pasăre, dar care avea gustul supei de la ţară, carnea fiind de pasăre de curte sau de fermă de pe la noi iar legumele de grădină. Felul doi ni s-a servit o mâncărică de fasole cu piept de porc. Ori am fost eu norocos, ori aşa era toată carnea din fasole, dar la mine s-a nimerit o bucată de piept cu os moale, cranţ cum se mai spune popular..
Şi murătura a fost una de putină, cu gust de mărar şi frunze de ţelină, castraveţii fiind potrivit de săraţi şi crocanţi, semn că au fost opăriţi înainte de a fi puşi la murat.
Una peste alta, am plătit exact 12 lei, acesta fiind şi preţul anunţat al meniului casei. Că la cantina Conrec se mănâncă bine iar mâncarea este gustoasă am fost convins şi de numărul mare al clienţilor. Nu erau muncitorii de la firmă ci angajaţi de pe la unităţile din preajmă, de la Incubatorul de afaceri şi persoane venite din oraş special să ia prânzul aici.
Aşadar, fără pretenţia de a fi un restaurant cu marcă respectabilă, fără a pune în calea trecătorului pe trotuar un panou-reclamă şi fără a anunţa un preţ cu două zecimale, la cantina Conrec am mâncat ca la mama acasă. Nu ştiu ce bucătari or fi având, dar bravo lor, sunt de meserie. Se spune că mâncarea iese gustoasă când bucătarii pun multă dragoste în prepararea ei. La Conrec această regulă funcţionează din plin.
Lucullus

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Extraconjugale
Caricatura zilei
Gazprom a anunţat că nu poate livra gaze suplimentare pentru Europa
Când „Păstorul cel bun” se ceartă cu Preafericitul păstor, turma plătește
Comunicat de presă - CNE
Rusia şi China încurajează regimul de la Damasc să continue violenţele
delegatul SUA la ONU: Sunt dezgustată de decizia ruşinoasă a celor două ţări
FMI a revizuit în scădere uşoară creşterea economică a României
Botoşani: Spaima trasă de primarul din Curteşti
Instrucţiuni de folosirea WC-ului la... Primăria Curteşti
Dormim cum ne aşternem
Ioan Rotundu
Îl vor salva oile pe Ţurcanu?
Ioan Rotundu
Franks, FMI: Sunt de religie mormona şi noi nu bem alcool
Lumea lu' Rotundu - Dinamica economiei
reportaj despre societatea Simcos Botoşani
Înjurături şi focuri de armă pe Calea Naţională din Botoşani
PDL-iştii botoşăneni s-au întâlnit cu Gheorghe Flutur la Dorohoi
Proiect transfrontalier pentru distracţia pensionarilor botoşăneni
„Mentalitatea contabilă a triumfat”
BotoşaniI: Drumuri blocate
Răpus de alcool şi ger
Financiar, Spitalul judeţean a păşit cu stângul în acest an
Proces „universitar” între cadrele medicale şi Spitalul njudeţean
Învăţământul rural botoşănean paralizat de ger
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog