Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
859
De la 07 Ianuarie 2003
80806304

Un senator acuza BNR ca e "stat in stat":

  • Parlamentul sa poata demite Consiliul de Administratie al Bancii
  • 19 April 2016, 23:00
Senatorul ALDE Cristiana Anghel a depus, luni, in Parlament, un proiect de lege pentru modificarea Statutului BNR, prin care solicita ca Parlamentul Romaniei trebuie sa repuna statutul BNR pe fagasul normal, constitutional. "Membrii Consiliului de administratie al Bancii Nationale au un statut privilegiat. Banca Nationala a Romaniei este 'stat in stat'. Parlamentul Romaniei trebuie sa repuna statutul BNR pe fagasul normal, constitutional", argumenteaza initiatoarea in expunerea de motive., citata de Mediafax.
Proiectul prevede ca, in numele Consiliului de administratie, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei sa prezinte Parlamentului, pana la data de 30 iunie a anului urmator, raportul anual al BNR, care cuprinde si activitatile BNR, situatiile financiare anuale si raportul de audit, in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului pentru dezbatere. Respingerea de catre Parlament a raportului anual atrage demiterea de drept a Consiliului de administratie.
Conform initiativei legislative, revocarea din functie a oricarui membru al Consiliului de Administratie al BNR se face de catre Parlament, la propunerea comuna a comisiilor permanente de specialitate ale celor doua Camere ale Parlamentului. In prezent, revocarea din functie a oricarui membru al Consiliului de Administratie al BNR se face de catre Parlament, la propunerea comuna a comisiilor permanente de specialitate ale celor doua Camere ale Parlamentului, daca acesta inceteaza sa indeplineasca conditiile necesare pentru exercitarea atributiilor sale sau daca se face vinovat de abateri grave.
De asemenea, potrivit proiectului semnat de Cristiana Anghel, numirile membrilor CA al BNR se fac pe o perioada de cinci ani, fara posiblitatea reinnoirii mandatului.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Marian Munteanu: Acum sapte-opt luni m-a cautat un senator liberal si am mers la Cotroceni pentru o intalnire cu Iohannis
Războiul sondajelor a ajuns şi la Darabani
Retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru Primaria Capitalei, discutata de conducerea PNL
Mai multe sedinte, programate pentru miercuri
Hipermarketurile, obligate sa comercializeze produse locale si regionale in proportie de minim 51%
Ministrul Agriculturii: "Este foarte important sa incurajam prezenta produselor romanesti in magazine"
Ministerul pentru Consultare Publica: 81 de institutii nu au implementat deloc memorandumul privind transparenta in administratie
Consiliul Judeţean Botoşani – Comunicat de presă
Klaus Iohannis va returna "imediat" chiria incasata pentru casa din Sibiu pierduta in justitie, incepand cu data deciziei definitive
Horoscopul zilei de 20.04.2016
Bancul zilei: Bărbatul idiot
Reţeta zilei: Drob de miel
Botoşani: Uimitoarele matrapazlâcuri ale baronului PSD de Văculeşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă