Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8081
De la 07 Ianuarie 2003
122868148

Un turist american a fost bătut într-un local din Targu Mureş

  • 19 February 2012, 23:00
Americanul Robert Taylor, originar din Sacramento, a alertat Ambasada SUA din Romania dupa ce a fost batut de agentii unei firme de paza si protectie intr-un bar din Targu Mures, scrie The Sacramento Bee. Barbatul, casatorit cu o romanca, sustine ca agentii firmei de paza l-au lovit si i-au adresat injurii anti-americane.
Tanarul in varsta de 32 de ani se afla la Targu Mures pentru a-si vizita sotia, studenta in anul 5 la Facultatea de Medicina si Farmacie din localitate. Incidentul a avut loc in noaptea de 10 spre 11 februarie 2012, intr-un local din Targu Mures, despre care tanarul povesteste ca l-a vizitat in repetate randuri cu sotia si prietenii lor fara a avea probleme.
In jurul orei 01:30, un barbat din grupul de prieteni al lui Taylor a fost tras afara din bar, in strada, de un membru al unei firme de paza aflat in afara programului de lucru. Taylor povesteste pe blog ca si-a insotit prietenul si a observat ca tonul remarcelor facut de agentul de paza, in timpul discutiei cu prietenul lui, a devenit din ce in ce mai dur insa nu a putut preciza daca acesta vorbea in romana sau maghiara.
Cei doi au revenit in bar insa au fost urmati de agentul de paza, motiv pentru care Taylor i-a cerut barmanului sa intervina, explicand ca nu vrea probleme. Barmanul l-a asigurat ca va chema firma de paza, insa, odata sositi, agentii de paza l-au scos pe american din bar si au incercat sa il urce intr-un taxi, scrie tanarul pe blog.
Taylor sustine ca a refuzat si a incercat sa se alature grupului, moment in care a fost lovit in cap, din spate, si a lesinat. "Am fost inconstient pentru circa 10-20 de secunde si m-am trezit pe partea stanga, cu patru barbati in jachete rosii lovindu-ma cu bastoanele si cu picioarele", scrie americanul pe blog. Agresorii i-au adresat, in engleza, injurii anti-americane.
In urma bataii, tanarul a suferit o comotie, vanatai la nivelul coastelor si a extremitatilor, o rana deschisa si otoragie (sangerare din ureche). Un membru al Departamentul de Stat din Washington (SUA) a declarat ca Ambasada americana din Bucuresti urmareste cazul lui Taylor pentru a se asigura ca acesta va avea un proces echitabil, in conformitate cu legile romanesti.
Oficialitatile americane au mai precizat ca Ambasada SUA in Romania isi ofera sprijinul insa nu va interveni decat daca este necesar. "Pe masura ce cazul va avansa, daca rezulta ca cetateanul american nu este tratat in conformitate cu legile locale, pe motiv ca este cetatean american, atunci vom interveni", a declarat oficialul american.
Robert Taylor a precizat ca s-a prezentat la Politia din Targu Mures unde a depus o plangere si ca va actiona in justitie agresorii. Amintim ca, la inceputul lunii octombrie 2011, un alt cetatean american, baschetbalistul Chauncey Hardy, de la CSS Giurgiu, a fost batut intr-un club din Giurgiu, si a decedat in urma ranilor. Sportivul a suferit un traumatism cranio-cerebral, iar in pofida eforturilor medicilor de la spitalul Bagdasar nu a mai putut fi salvat.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Cugetare financiară
Nave de război iraniene în Marea Mediterană
Operaţiunea are ca scop să demonstreze puterea Iranului
Nu există niciun motiv pentru schimbarea Robertei Anastase
Opoziţia caută pretexte
PDL speră să obţină peste 30% la alegerile parlamentare
Lacrimile de crocodil ale senatorului Marcu
Ioan Rotundu
Îmbogăţiţi pe seama credulităţii
Ioan Rotundu
“Transformarea universităţii în subiect de troc politic, o jignire naţională”
Moscova învinsă la Riga: Limba rusă nu va avea statut de limbă oficială!
Ministrul Turismului nu vrea TVA pentru serviciile care aduc turişti străini în România
Eşalonarea ajutorului financiar pentru Grecia nu are sens
Grecia: Noi manifestaţii împotriva măsurilor de austeritate
Ambiţiile nucleare ale Iranului ar putea porni un nou Război Rece
Botoşani: Primarul care a schimbat faţa oraşului Flămânzi
Vicele Aroşoaie că se ţine de SF-uri
PSD Botoşani îşi va primeni lista de consilieri locali
Consilierii judeţeni vor putea fi aspru traşi la răspundere
Botoşani: 20 de puncte negre unde pământul o ia la vale
Se cere stabilirea pachetului de bază de servicii medicale
Bolile cronice fac ravagii printre botoşăneni
Personal insuficient în unităţile de protecţie socială
Programul privind construcţia de grădiniţe trecut sub tăcere
Lumea lu' Rotundu: Răzmeriţă la Curteşti II
Pamflet
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog