Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8722
De la 07 Ianuarie 2003
83702139

Un vot pentru răul cel mic. Dar care o fi acela?

  • Ioan Rotundu
  • 4 December 2020, 21:57
În întreaga perioadă post decembristă ne-am aflat în situaţia de a vota cu răul cel mic. Iar răul cel mic a fost CDR-ul la alegerile din toamna anului 1996 ca, apoi, la alegerile din toamna anului 2000 să devină răul cel mare, cel mic fiind considerat PSD-ul.
Infatuarea şi alunecarea către autoritarism a premierului Adrian Năstase, , dorinţa acestuia de a poza „în cel mai iubit fiu al poporului” a transformat PSD-ul la alegerile din 2004 în răul cel mare, răul cel mic fiind Băsescu şi partidul său PDL, în frunte cu Emil Boc promiţătorul de fapte bune.
Şi la alegerile din 2008 Băsescu şi al său partid s-a poziţionat în răul cel mic dar a primit ajutor, fără a face mofturi, şi de la răul cel mare, adică de la PSD, formându-se astfel Guvernul Tăriceanu bazat pe PNL - PSD.
Sătul să tot mănânce firimiturile opoziţiei, liderii PSD s-au mobilizat tenace şi, la rândul lor, au rupt din răul cel mic al lui Băsescu PNL-ul care i-a ajutat să micşoreze în ochii poporului răul, transformându-l pe Băsescu în răul cel mare. Strategia PSD-ului a fost de succes în alegerile din 2012 dar imediat ce s-au instalat la guvernare s-au lepădat de PNL, că nu era pe placul baronilor PSD să împartă „caşcavalul” cu cei din PNL, mai ales că nu le mai erau de folos.
Tot răul cel mic a fost considerat PSD-ul şi în alegerile din 2016. Numai că după aceste alegeri un alt lider s-a ridicat din grupul doritorilor de putere. Un Dinu Păturică rebotezat Liviu Dragnea. Iar Dragnea şi-a dorit să devină ceea ce Năstase n-a reuşit în mandatul de premier 2000 - 2004.
Şiret, dulce la vorbă dar neiertător la faptă, abil în a iniţia acţiunile necesare să-i aducă puterea supremă în stat, Dragnea a avut ghinionul să domnească în aceeaşi perioadă cu Koveşi, cea care poate fi asemuită cu Ioana D’Arc. Iar Koveşi, imposibil de şantajat şi de cumpărat cu o funcţie mai mare, s-a arătat îndărătnică şi neiertătoare cu marii corupţi, Dosarele lui Dragnea fiind o prioritate profesională pentru ea. Dacă n-ar fi existat Koveşi, astăzi Dragnea şi PSD-ul ar fi luat locul lui Ceauşescu şi PCR şi avea să fie vai şi amar de fundul nostru.
Acum suntem din nou în situaţia de a vota cu răul cel mic, dar care o fi? PSD-ul este. Îşi linge rănile după decapitarea de Dragnea dar adună în suflet veninul cu care îşi va „ucide” duşmanii care în toamna anului trecut le-a luat caşcavalul.
Mai periculos mi se pare Victor Ponta şi partidul lui Pro România. O adunătură de infractori scăpaţi de răspunderea penală de legile lui Dragnea, de foşti condamnaţi, de plagiatori şi de oportunişti care pipăie acum drumul care să-i aducă din nou la putere. Ponta este şarpele cu ochelari ce afişează aer de intelectual dar care muşcă mortal.
Aste două partide pot fi considerate ca făcând parte din răul cel mare.
Dar să ne uităm şi în curtea celor de la PNL. Găsim infractori în libertate, cercetaţi penal, analfabeţi funcţionali, oportunişti şi hămesiţi care aşteaptă să se instaleze confortabil la putere pentru a-şi ostoi foamea. Şi ei pot fi răul cel mare dar dau şi semne că de vor prelua puterea legitim, primind şi un vaccin de la Iohannis şi de la un alt partid cu care vor să facă chilimet la guvernare, îşi vor asana „viruşii” care le rod imaginea publică.
Iar vaccinul eu îl văd că va fi omologat de USR prin votul popular de duminică 6 decembrie a.c. Sper că şi partidul fondat de Traian Băsescu să intre în Parlament şi să pună sare pe rănile PNL-ului pentru a-l ajuta să se deviruseze mai repede. Cum voi vota duminică? Voi vota la Senat cu PNL iar la Camera Deputaţilor cu cei din USR. Metaforic, votez bolnavul PNL să nu ajungă la ATI şi doctorul USR să-l poată face sănătos.
Votul de duminică nu mai este un vot de genul celor de până acum. Duminică trebuie să mergem la vot pentru a scăpa ţara de năpârcile ceauşiste şi de ciocoii noi care de 30 de ani ne ţin în sărăcie şi departe de lumea civilizată.
Nu va da năvală peste noi râuri de lapte şi miere imediat după alegeri, pentru că fără muncă nu vom putea trăi şi prospera prea mult din pomeni electorale. Dar am convingerea că nici sărăcia nu se va simţi prea bine cu noua guvernare. Cei care roiesc în jurul PNL pentru a forma un nou guvern au pregătite o serie de reforme sociale dure dar care ne vor scoate din situaţia social-economică în dezastruoasă care ne aflăm.
Dacă PSD-ul ar fi din nou la guvernare, adio bai europeni, adio miliarde de euro pentru că în mandatul 2016 – 2019 Guvernele PSD n-au adus banii europeni în ţară, deşi aveau comisar UE la dezvoltare chiar membrul lor de partid care se ruga de ei să vină cu proiecte să le dea banii. Na-u mers pentru că aceşti bani nu puteau fi furaţi precum cei guvernamentali pe care Dragnea i-a dat primarilor fără putinţa de verificare ulterioară asupra modului în care i-a cheltuit.
După votul de duminică mă aştept şi la o rapidă reformare a clasei politice pentru că propulsarea prin vot a USR-ului în prim planul ţării va aduce cu ei dezinfectantul ce ne lipseşte pentru epurarea clasei politice de corupţi, infractori, oportunişti, impostori şi mai ales analfabeţi funcţionali. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Oportunitate matrimonială imorală
Horoscopul săptămânii 23 – 29.11.2020
Tupeul şi sfidarea autorităţilor de către Teodosie vine de la Mache
Ioan Rotundu
Consideraţii pe seama peşterii unde se spune că s-a adăpostit apostolul Andrei
Ioan Rotundu
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Mici, bere și dosare penale ŕ la Vanghelie-PSD pentru candidaţii USR PLUS din Botoşani
Cine şi ce interese are cu făcătura numită Drumul „Vămii”
Ioan Rotundu
Cine este adevăratul descoperitor al mormântului lui Vasile Eminovici
Ioan Rotundu
Până unde pot merge cei din PSD Botoşani cu neruşinarea şi tupeul politic
Ioan Rotundu
Da, crucea este a lui Vasile Eminovici dar mormântul… discutabil!
Ioan Rotundu
COMUNICAT DE PRESĂ PNL Botosan
Anunţ angajare PRIMĂRIA COMUNEI CORNI
Mită electorală în amestec cu promiscuitate la Adăşeni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă