Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1688
De la 07 Ianuarie 2003
123125259
pnl
Una pe zi

Băsescule, te iert de toate, dar pentru asta nu!

  • (Cârcotaşul)
  • 22 April 2007, 23:00
Urmărind la televizor noile aventuri ale marinarului debarcat de pe nava „Cotroceni”, am observat ceva ce m-a supărat rău. Atât de rău, încât mi-am zis să-l iert pe Băsescu de toate, numai de ce-am văzut în aceste zile pe la mitingurile sale, nu. Îl iert de toate minciunele spuse, inclusiv de ultima, cu depunerea demisiei. Dacă tot „Minciuna stă cu regele la masă”, de n-ar face casă bună şi cu un pârlit de preşedinte al românilor?! Îl iert şi de diversiunea cu „Băieţii deştepţi”, deşi factura la lumină mi-a venit la preţ majorat, iar cei de la Alro, graţie lui Stolojan, toacă energia la preţ de „nicevo”. Îl iert şi pentru infracţiunea de a se fi urcat băut la volan, sub camerele de filmat ale televiunilor naţionale, să-i vadă toată ţara isprava. Nu-l acuz nici pentru faptul că şi-a înjurat consilierii, primul plecat fiind Pleşu, care, cu fineţe culturală, i-a trântit uşa cu o mişcare scurtă şi i-a răspuns în culorile picturilor bizantine „Ba pe-a mă-ti!”
Nici măcar că a deturnat voinţa electoratului, numindu-l premier pe Tăricenu, fapt recunoscut cu nonşalanţă, nu-l acuz. Că le-a creat insomnii judecătorilor de la Curtea Constituţională, fluturându-le fragmente din prodigioasa lor activitate de poliţie politică din perioada lui Ceauşescu, chiar îl felicit. Să-şi mai spele şi ei pantalonii, nu numai simplii cetăţeni ce s-aleg cu o dreptate constituţională precum triunghiul scalen din geometrie, iar în emoţiile aşteptării verdictului nu mai prind rând la WC. Repet (trebuie să recunosc că n-am accentul marinarului, care de la orice microfon strigă „repet”, de parcă toţi românii ar suferi de amnezie, numai el nu), îl iert de toate greşelile trecute, prezente şi încă vreo sută de acum înainte, toate constituţionale, ca să nu iasă vorbe din partea opoziţiei.
Dar nu pot să-l iert de ce-am văzut la adunările populare organizate în cinstea reîmbarcării sale. Mă refer la acei cetăţeni oneşti, bătrâiori, la acele doamne cu ridurile bătrâneţii acoperite cu fard, la boschetari, la mitingiştii de profesie, la acele doamne frigide care susţin că reprezintă societatea civilă (Doamne, apără-ne de astfel de reprezentante) pe care din 1990 încoace i-am văzut pe post de susţinători ai lui Iliescu. Altfel spus, preşedintele suspendat i-a luat lui Iliescu electoratul, că tot nu-l mai poate ajuta la nimic. Ei bine, asta nu pot să i-o iert lui Băsescu! Cum, Băsescu, eroul nostru naţional care a condamnat comunismul este acum susţinut de aceeaşi comunişti? Garantez 100% că toţi cei care vin la mitingurile lui Băsescu au acasă, sub grindă sau după icoană, păstrat carnetul roşu de membru al PCR. Cu fanatismul cu care l-au susţinut pe Iliescu ani la rând, îl susţin acum pe Băsescu.
Ce-i împinge pe aceşti sacrificaţi ai tranziţiei să urce la bordul navei lui Băsescu, navă aflat în prag de scufundare? Disperarea! Iată de ce nu pot să i-o iert lui Băsescu. A ademenit nişte oameni disperaţi, pe care-i manipulează în fel şi chip, şi pe care-i va abandona în primul port, dacă nava sa îşi va regăsi cap compasul. Acesta-i adevăratul caracter al lui Băsescu. Iar eu nu pot să-l iert pentru această ultimă dramă, creată cu mult sadism românilor neajutoraţi, a căror voci sună mai mult ca un ecou al morţii, decât ca argument de revigorare a unui marinar răspuns de tăria romului şi a sifilisului luat de prin speluncile porturilor depravate.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Odraslă parlamentară botezată departe de ochii lumii
Sindicaliştii sunt nemulţumii de noul statut al profesorilor
Cinci premii pe plan judeţean la „Made for Europe”
Nereguli în comerţul cu îmbrăcăminte
Furnizorii de servicii sociale au nevoie de acreditare
Accidentată mortal, pe trotuar, comis de un adolescent
Alcoolul care ucide
Muniţie adusă din Italia
Drăguş vrea să lupte pentru valorificarea valorilor botoşănene
Târgul meşterilor populari a stârnit un real interes
Dantelăreasă care vrea să cucerească botoşănencele cu arta sa
Începe campania de vaccinare a mistreţilor
Conţac a plecat în Ungaria
Primăria Botoşani preia tarele celor de la Apa Grup
Serviciu de creştere şi îngrijire a preşcolarilor
Conţac nu dezavuează gestul lui Băsescu
V-ar strica o afacere la început de săptămână?
Programul de azi a Zilelor Botoşanilor
Mesajul primarului Flutur către botoşănenii de pretutindeni
Comentariu la comentarii (LXXX)
(Ioan Rotundu)
Românul şi zbenguiala
Pretenţii de actor
Cugetări şi citate din Mexic
Horoscop
Vinul roşu poate ascunde în el secretul longevităţii
Bună dimineaţa, Botoşani!
Ioan Rotundu
Juriul l-a propulsat pe Andrei Maxim în marea finală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog