Între timp, chefului carmangerilor s-au alăturat şi bişniţarii pieţei. Cu sacoşele din plastic pline cu telefoane mobile, oferite fraierilor spre vânzare, bişniţarii au prin gustul vinului. Câte unul, cu paharul în mână, trata convingător cu vreun tânăr dornic să se vadă în buzunar cu un telefon mobil. Odată tranzacţia încheiată, telefonul era verificat la priza barului, după care cumpărătorul scotea banul. Cam două milioane de lei bucata. Unul dintre bişniţari era atât de transpus paharului cu vin, că la plecare şi-a lăsat sacoşa cu dovada bişniţei sub masă. A recuperat-o o barmaniţă, cunoscându-i proprietarul. Rătăcit printre cheflii, un pensionar din cartier, a făcut următoarea observaţie: Cum să nu bea. Kilogramul de porc în viu costă 2.80 lei, iar ei vând carnea cu 15 lei/kg.
Aş întreba eu, ca să-mi justific numele de cârcotaş, oare de ce poliţia pieţei nu verifică acest local, pentru a-i surprinde pe bişniţari în plină activitate? Ar afla şi ei cam ce preţ au pe piaţa neagră telefoanele mobile, certificatele de acţionar sau tichetele de masă. Tovarăşe miliţian şef (cei serioşi să citească denumirea democratică de comisar şef) Lisenchi, mata, care eşti om cu carte (am auzit că a terminat facultatea) pune de-o razie, să-i înveţi minte pe cheflii! De anunţat, nu-i mai anunţa că o fac prin obligaţii de reciprocitate subalternii matale din piaţă. S-aveţi parte de acelaşi succes de până acum. Baftă!