Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
865
De la 07 Ianuarie 2003
123134605
pnl
Una pe zi

Cheful carmangerilor

  • (Cârcotaşul)
  • 16 November 2006, 23:00
Ieri, cine a dorit să ia masa la restaurantul Locativa, nu prea i-a tihnit. Încă de dimineaţă, carmangerii din hală s-au adunat rând pe rând la un sticlă cu vin. Care cum intra în local, şi dădea peste confraţii de toporişcă despicătoare de oase, se aşezau la masă cu graba venită şi plecau cu zăbava omului care are în faţă eternitatea. Aşa se face că, în jurul prânzului, când servesc masa obişnuiţii localului, separeul era ocupat de vreo zece hojmalăi, cu feţele plesnind de sănătatea grătarelor şi a cotletelor sfârâitoare îngurgitate. Vinul, în sticle de trei sferturi, limpede precum „Lacrima Cristi”, era la mare căutare. Cele două barmaniţe abia pridideau să ajungă cu sticla la masă, s-o bage între picioare pentru a-i extrage îndărătnicul dop de plută, că iar trebuia să facă drum întors după o alta. În jurul orei 14.00 dispăruse din bar orice urmă de sticlă cu vin. Numai că, roşii la faţă şi bine dispuşi, setea carmangerilor era departe de a fi stinsă. Zgomotoşi în gesturi şi gureşi la vorbă, ei au cerut barmaniţelor să caute vin pe la vreuna din alimentarele din preajmă.
Între timp, chefului carmangerilor s-au alăturat şi bişniţarii pieţei. Cu sacoşele din plastic pline cu telefoane mobile, oferite fraierilor spre vânzare, bişniţarii au prin gustul vinului. Câte unul, cu paharul în mână, trata convingător cu vreun tânăr dornic să se vadă în buzunar cu un telefon mobil. Odată tranzacţia încheiată, telefonul era verificat la priza barului, după care cumpărătorul scotea banul. Cam două milioane de lei bucata. Unul dintre bişniţari era atât de transpus paharului cu vin, că la plecare şi-a lăsat sacoşa cu dovada bişniţei sub masă. A recuperat-o o barmaniţă, cunoscându-i proprietarul. Rătăcit printre cheflii, un pensionar din cartier, a făcut următoarea observaţie: „Cum să nu bea. Kilogramul de porc în viu costă 2.80 lei, iar ei vând carnea cu 15 lei/kg”.
Aş întreba eu, ca să-mi justific numele de cârcotaş, oare de ce poliţia pieţei nu verifică acest local, pentru a-i surprinde pe bişniţari în plină activitate? Ar afla şi ei cam ce preţ au pe piaţa neagră telefoanele mobile, certificatele de acţionar sau tichetele de masă. Tovarăşe miliţian şef (cei serioşi să citească denumirea democratică de comisar şef) Lisenchi, mata, care eşti om cu carte (am auzit că a terminat facultatea) pune de-o razie, să-i înveţi minte pe cheflii! De anunţat, nu-i mai anunţa că o fac prin obligaţii de reciprocitate subalternii matale din piaţă. S-aveţi parte de acelaşi succes de până acum. Baftă!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat
Românul şi DRESUL BUSUIOCULUI
„Aripi deschise” la cea de-a IV-a ediţie
Ziua Naţională Antitutun
Societăţi de transport amendate
Cum puteţi abandona fumatul în numai cinci zile
Hotărâre judecătorească nerespectată
Absolvenţi de facultate cu diplome nerecunoscute
Caricaturi realizate de elevi
Disponibilizaţii de la Termica se burzuluiesc
Neamţul din Dresda vrea să-şi onoreze titlul acordat
Partidul lui Becali zice că stă bine înfipt
Compania Naţională de Investiţii finanţează în 2007 patru săli de sport
CJ vrea Centru de recuperare pentru adulţii cu handicap la Botoşani
Primii bani din creditul pentru infrastructură au fost cheltuiţi
Festivalul concurs „Mihail Sorbul” îşi deschide porţile
Primarul Flutur salută ecologizarea iniţiată cu minorii din penitenciar
Furtună zice că nu se pune cu democraţii
Vosganian vine la Botoşani să taie nodul gordian
Ioan Rotundu
O afacere turistică blocată din inconştienţă
(Ioan Rotundu)
Momeală pentru poliţist
Şniţele aburite cu cartofi
Horoscop
Comentariu la comentarii (CCVIX)
(Ioan Rotundu)
Priveşte, după care te vei hotărî!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog