Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12486
De la 07 Ianuarie 2003
122872553
Una pe zi

Cine spune, ăla e!

  • Cârcotaşul
  • 28 January 2007, 23:00
Ciudate preocupări are în ultima perioadă viceprimarul Florin Ghiorghiţă. Probabil că dumnealui, dacă e să dăm crezare lui Freud, are o problemă de subconştient generată de taximetre, maxi taxi şi alte maşini coborâte la rang de rablă. Însă Freud a înrobit raţiunea dominantă a fiinţei umane sexualităţii. Urmând această logică de psihanaliză freudiană, undeva, într-o viaţă anterioară poate, junele nostru viceprimar a avut o problemă sexuală în care, probabil, a fost implicat vreun taximetru. Altfel nu s-ar explica ura sa înverşunată asupra bietelor gălbioare, în care botoşănenii se urcă tot mai rar, tariful fiind tot mai ridicat. Mai întâi, viceprimarul Ghiorghiţă a pus gând rău taximetrelor mai vechi de şase ani. Cică, după această vârstă preşcolară, taximetrele nu mai sunt bune decât de cărat animale. Adică, eu, persoană onorabilă azi, dacă mâine mă urc într-un taxi ce a depăşit vârsta de şase ani, mă metamorfozez dintr-un om paşnic într-un animal fioros.
Când eram mic, obişnuiam să ne gratulăm, colegi de şcoală fiind, cu fel de fel de epitete ce făceau referire la nume de animale. Cei mai slabi în clanţă şi cu cunoştinţe reduse de zoologie epuizau repede repertoriul animalelor cunoscute, după care recurgeau la strigătura salvatoare: „Cine spune, ăla e!” Nici bine nu l-au târnosit cititorii Jurnalului cu inovaţia de a pensiona taximetrele mai vechi de şase ani, că vicele Ghiorghiţă s-a gândit să interzică transportul uman în maxi taxi mai vechi de zece ani, acestea urmând a transporta probabil tot animale. Dorinţele vicelui par ciudate, dacă avem în vedere că nu-i treaba sa protecţia consumatorului, adică să stabilească primăria până la ce vârste au voie să circule taximetrele sau maxi taxi. Zic gurile rele că s-ar pune la cale oarece drum liber unui alt patron de taxi, agreat prin instituţia unde viceprimarul a ajuns graţie votului botoşănenilor.
Şi iar mă văd nevoit să explic dorinţele vicelui prin scrierile universale. Există în Soldatul Sjvek a lui Jaroslav Hasek un fragment de neuitat. Devenit ordonanţă la un ofiţer, acesta a fost chemat la cazarmă. Cum între timp trebuia să-l viziteze amica, îi dă ordin lui Sjvek să-i satisfacă toate dorinţele. Amica soseşte şi, foarte ţâfnoasă, îl pune pe Sjvek să scuture aşternutul de pe pat, să şteargă praful, să spele pe jos, după care i-a solicitat să-i pregătească o friptură şi să-i desfacă o sticlă cu vin. A mâncat tipa şi-a băut vinul, după care l-a privit lung pe Sjvek şi i-a ordonat să se dezbrace şi să intre sub plapumă. Când s-a întors locotenentul, Sjvek a putut raporta că i-a îndeplinit toate dorinţele.
- A avut multe dorinţe? Întrebă locotenentul.
- Multe, dar obişnuite, numai una mai specială, răspunse ordonanţa.
- Şi te-ai descurcat? Întrebă locotenentul grijuliu.
- M-am descurcat, să trăiţi, de vreme ce mi-a mulţumit!
Analizate printre rânduri, dorinţele viceprimarului par a-l situa pe post de ordonanţă a cuiva, de unde şi bănuiala că rolul locotenentului l-ar juca un patron de taxi. Numai că eu nu cred că vicele va reuşi să-i raporteze că i-a îndeplinit toate dorinţele. Şi ştiţi de ce? Pentru că dorinţele viceprimarului trebuie votate de către consilierii municipali. Iar consilierii n-au dat semne că ar îmbrăţişa astfel de dorinţe, mai ales că ele vin de la viceprimarul care a dat oraşului ditamai gogoloiul, simbol al ilegalităţilor comise de numărul doi în administraţia publică locală. E drept, în loc să fie demolat, gogoloiul lui Ghiorghiţă a fost transformat într-un băruleţ simpatic, ce-i aduce o chirie lunară, spun răspândacii, măsurată în peste o mie de euro. Mai mârâie consilierii că, prin aceste propuneri, Ghiorghiţă vrea să intre în graţiile botoşănenilor pentru a-şi asigura voturi, ca la viitoarele alegeri să ne fie primar. Nobilă aspiraţie! Să-i ajute Dumnezeu!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Preşedintele Conţac nu se dă bătut şi mai pune de-un proces
Conţac zice că Hruşcă miroase a turnător
Prefectul a fost audiat de Comisia de Onoare şi Arbitraj
Încercări de revenire la termoficare în judeţ
Staţii noi de maxi taxi în Botoşani
Egner este dat exemplu negativ la capitolul educaţie civică
Mai puţine petiţii la Instituţia Prefectului
Huţuleac recunoaşte că unele prestaţii medicale sunt de mântuială
Penitenciarul îşi „deschide porţile” în domeniul creaţiei literare
ASP continuă activitatea de informare în centrele comunitare
Amenzi fanteziste pentru brichete fantezii
Autorizaţiile sanitare rămân pentru şcoli un fel de nod Gordian
Încă două spitale vor elibera insulină pentru diabetici
AJOFM are unda verde pentru programul de descentralizare
Gropile de gunoi dau mari bătăi de cap primarilor
Grecia antică XII
Vinul si gastronomia
Nedumerirea lui Băsescu
Horoscop
Comentariu la comentarii (XIX)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog