Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
13719
De la 07 Ianuarie 2003
78482919
Una pe zi

Dă-i viteză, că eşti pe drum asfaltat!

  • (Cârcotaşul)
  • 31 January 2007, 23:00
De admirat stoicismul cu care viceprimarul Florin Ghiorghiţă luptă pentru imaginea publică a Partidului Democrat, pe altarul căruia îşi jertfeşte acum resursele intelectuale. De parcă n-ar fi fost îndeajuns intenţia exprimată de a suprima din trafic taximetrele mai vechi de şapte sau zece ani (nu s-a hotărât încă asupra vârstei), precum copiii din fosta emisiune a lui Virgil Ianţu, vicele a mai afirmat nişte lucruri trăsnite. Cică, şoferii de taximetri vor trebui să urce la volan îmbrăcaţi nemţeşte, costum, cravată sau papion, cu pantofi, dacă se va putea de lac şi nu mai au voie să fumeze. Aferim, coane Florine! Ce pişca aia, a lui mama, mă urc în taximetru şi văd un şofer în jugleiele goale, încălţat cu şlapi şi pufăind dintr-un Plugar cumpărat de la moldovenii rusificaţi din piaţă, spre prosperitatea poliţiştilor de frontieră şi comunitari. Când vezi aşa ceva, te dai jos, firesc, după ce citeşti tariful practicat, şi mergi perpedis, bucuros de creiţarii economisiţi.
Vreau şi eu să contribui cu ceva, din responsabilitate civică, la îmbunătăţirea propunerilor viceprimarului democrat. Şoferii de taximetri, înainte de a urca la volan, să fie obligaţi să facă un duş, la baia populară, că poate aşa şi societatea Apa Grup va realiza că deţine monopolul în domeniul băii, numai că nu ştie ce să facă cu el.
Boschetarii, care prin cerşit adună leu peste leu şi-şi pot permite călătoria cu taximetrul, să fie la rându-le obligaţi a se bărbieri, schimba lenjeria intimă în WC-ul din piaţa mare, să schimbe cămaşa cu gulerul flenduri şi să-şi pună redingotă, precum greierul din fabula lui La Fontaine. Obligaţia pentru boschetari să fie simetrică celei stabilită pentru şoferii de taxi, ca să nu iasă vorbe că una din părţi a umblat cu şpaga pe la primărie. Mai vin cu propunerea ca orice călător, la vară, când soarele se va topi şi ne va curge în creştetul capului sub formă de ameţeli şi insolaţie, să nu care cumva să urce transpirat în taxi, de să-i cârnească şoferului nasul pe geam afară.
Toate aceste măsuri şi propuneri punitive, ce sunt şi vor mai fi emanate din biroul viceprimarului, vor sălta PD-ul în sondaje şi-l va propulsa în postura de partid unic, pentru liniştea primului marinar al ţării. Iar ca măsurile (ne)idioate să prindă viaţă, propun ca în primărie să se înfiinţeze un serviciu special, cu inspectori incoruptibili, care să stea cu ochii pe şoferii de taxi şi călători, amendându-i ori de câte ori se vor abate de la litera hotărârilor ce poartă semnătura de unic autor a junelui viceprimar cu nume de gingaşă floare.
Ca inspectori să fie angajaţi oameni de încredere, de exemplu rude de până la gradul III cu aleşii din primărie sau consilierii locali. Dă bine la imaginea partidului şi se încadrează în linia promovată de acesta. Drumul propunerilor fiind deja netezit, aşteptăm ca inventivitatea juvenilă a viceprimarului să devină şi mai prolifică, dacă vrea, ca prin votul nostru, să salte mai sus în ierarhie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Deocamdată alianţă, fuziunea mai încolo
Avem specialist în implementarea proiectelor şcolare
Inaugurare de şcoală la Tudora
Acţiuni de combatere a exploatării muncii copiilor
Ţigări confiscate
Se înmulţesc accidentele pe trecerea de pietoni
Tragedie petrecută în beciul unei locuinţe
Grecia modernă II
Crap umplut
O ciudată lecţie de anatomie
Horoscop
Comentariu la comentarii (XVII)
(Ioan Rotundu)
Înverşunarea lui Egner n-a blocat aprobarea Bugetul municipal
Conţac şi echipa sa s-au impus din nou la votul bugetului
MAI investeşte în sediul Serviciului de Permise
Consilierii au aprobat majorarea taxei de salubritate
Vom da bani pentru modernizarea aeroportului din Suceava
Poliţia municipală şi-a stabilit direcţiile de acţiune
Olimpicii nu plătesc impozite
Poliţia municipală nu vrea să se mute
Strategia de termoficarea a dat fiori consilierilor municipali
Politica faptului împlinit
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă