Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5132
De la 07 Ianuarie 2003
122890781
Una pe zi

Hodan, nodul din gâtul lui Diaconu

  • (Cârcotaşul)
  • 24 April 2007, 23:00
Trecând ieri prin zona din spatele societăţii Termica, un ditamai cioroi croncănea pe creanga unui copac scăpat, deocamdată, de drujbele edililor. Cum croncănitul ei mi s-a părut interesant, am încetinit pasul, după care m-am oprit de-a binelea, că prea era incitant croncănitul întunecatei.
Spunea cioara, cu atâta putere de convingere că ar fi fost imposibil să nu-i dai crezare, că prin Termica bântuie stafia grupărilor mafiote. Cică, după ploaia de demisii, se refac forţele unei noi grupări, care, pe bază de examen susţinut politic din culise, să acapareze toată esenţa financiară a societăţii. Noul lider al grupării pare a fi Ion Diaconu, cel ce n-a avut linişte şi pace în funcţia de prefect, pentru că a filmat la nunţile unora, nu şi a celorlalţi. Diaconu, care şi-a făcut pârtie spre examenul de director general, eliminând fragila concurenţă şi asigurându-se de un suport politic barosan, are un nod în gât, care-l deranjează cumplit.
Nodul se numeşte Dumitru Hodan, directorul economic al termicii, un pârlac uns cu toate alifiile. Hodan, ca director economic, a schimbat mulţi directori generali, fără ca lui să i se reproşeze câtu-i negru sub unghie. Mulţi de prin Termica au fost şi sunt acuzaţi de fel de fel de matrapazlâcuri, cu vârf culminant în perioada cât primarul Botoşanilor a fost Pinochio (pentru necunoscători, Florin Egner). Despre Hodan nimic suspicios. Şarlatanul are politica sa. Să nu bagi mâna în averea statului dincolo de degetul cel mare al palmei, politica înşelăciunii experimentată cu mult succes de evrei de-a lungul multor mii de ani. Cei care au scăpat mâna dincolo de cot, cum a fost Bogdan Panţâru, au cam dat cu subsemnatul pe la Poliţie. N-au păţit încă nimic, dar cine poate şti ce întorsătură pot lua lucrurile. Croncănea cioara că Hodan stă stavilă intereselor lui Diaconu, în drumul acestuia spre funcţia de director general. Îi încurcă socotelile. Generalul Sorohan n-a rezistat la conducerea Termicii pentru că n-a ştiut să facă echipă cu cei înnărăviţi la ştiubeiul cu miere. Şi Hlihor a dat înapoi, când a observat că prea-s arătoase vilele unor colegi ai să-i de manageriat şi prea bătătoare la ochi.
Diaconu are gânduri mari. El vrea să ajungă general, dar cu o echipă solidă, unită în cuget şi simţiri de aceleaşi idealuri: vilă luxoasă şi maşină bengoasă în numai o iarnă geroasă. Cel puţin aşa croncănea piaza rea, întunecata, a cărei penaj sticlea ziua-n amiaza mare mai ceva ca granitul din adâncul minei. Ori, nodul din gât, adică Hodan, nu vrea să-l susţină. Aşa că: cine nu-i cu noi, este împotriva noastră! Dacă o să auzim că şi Hodan a demisionat şi şi-a luat lumea-n cap, să ştiţi că Diaconu şi-a făurit mult visata echipă cu care să fericească destinele societăţii Termica, dar şi pe ale noastre. Dumnezeu să-i ocrotească pe botoşăneni!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă PLD
Reabilitarea Bibliotecii din Dorohoi prelungită cu un an
Colegiul Medicilor va beneficia de un sediu
S-au încheiat Zilele Oraşului. Primarul Flutur este mulţumit
Divergenţă pe fond bănesc, între Ciuştea şi Conţac
Ciuştea şi-a amânat vizita în Israel
Pierderi colaterale la Zilele Botoşanilor
Schimbarea la faţă a Botoşanilor se va face cu flori din Olanda
Prima rectificare de buget pentru continuarea reabilitărilor din şcoli
Poliţiştii rutieri vor să modifice în bine comportamentul rutier şi pietonal
Un licean dă identitate culturală Botoşanilor
Oportunităţi de finanţare pentru educaţie şi formare profesională
Noi sancţiuni pentru munca fără forme legale
Unii preferă să trăiască din agricultura de subzistenţă
Brută la 18 ani
Campionat de atletism şi cros al Poliţiei de Frontieră Române
Ofiţer de poliţie sub influenţa alcoolului la volan
Zece infractori culeşi de poliţişti
Citate şi cugetări din Olanda
Horoscop
Ginecologul şi înmormântarea
Băutorii de vin mănâncă mai sănătos
Citind, poate veţi găsi trifoiul cu patru frunze
Românul şi covrigul
Comentariu la comentarii (LXXXII)
(Ioan Rotundu)
Comandă acum
Tehnica manipulării
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog