Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20242
De la 07 Ianuarie 2003
122905891
Una pe zi

M-am răzgândit, Blaga nu face parte din familia godacilor

  • (Cârcotaşul)
  • 13 March 2007, 23:00
Ieri nu-mi ieşeau deloc pasienţele pentru a cârcoti ceva pentru ziua de azi. Aşa că, citind una din reţetele lui Lucullus, m-am dus în piaţa mare să mă pricopsesc cu-n leş de miel, ca să-mi prepar o pulpă la tavă. Mă gândeam să negociez şi-o cunună de usturoi de la vreun gospodar din Copălău, că acesta-i usturoi ecologic, are iuţeală şi miroase până la parter, de te-njură toţi de pe scară, dacă stai la ultimul etaj.
N-am găsit nici un şmecher care să mă fraierească cu vreo mâţă de miel şi să-mi ia banul. Aşa că am început a-mi pleoşti ochii la tarabele pe care se odihneau, sfrijite de iarnă, nişte căcăreze de legume, simbol al „revoluţiei europeane” prin agricultura românească. Deodată am rămas cu gura căscată. Pe una din tarabe, o madamă cam înţepată, vindea nişte cutioare lunguieţe pe care scria negru pe alb „canabis” şi „opiu”. Măi, să fie! îmi zic în sine şi-mi fac curaj;
- Doamnă, în cutioarele astea stă ambalat ce scrie pe ele, adică canabis şi opiu?
- Da, domnule, ce mă tot întrebi. Dacă ţi-i a cumpăra, cumpără. Costă 1,5 lei cutia. La magazinul de pe Unirii costă 2 lei, îi mai scump.
Am luat o cutie de canabis şi una de opiu. Le-am dosit bine, de teamă să nu mă zăpsească vreun poliţist comunitar sau de proximitate. M-am dus glonţ acasă şi am desfăcut canabisul. Erau beţişoare de fumegat în casă. Am aprins unul, am deschis televizorul şi m-am aşezat să respir mirosul ce se răspândea prin cameră. Nu ştiu cum se făcu, dar pe ecran apăru godacul de la Interne, ministrul Vasile Blaga. M-a uimit omul.
Cu calm şi răbdare încerca să-i lămurească pe reporteri că el n-a contrasemnat ordonanţa lui Tăriceanu din raţiuni de partid, dar de aplicat o aplică şi-o va respecta cu sfinţenie. Deja dăduse zvon în ţară că alegerile la europarlamentare s-au amânat, iar toată suflarea din administraţia publică să tragă pe dreapta. Mai spunea Blaga că dacă premierul va forma un guvern fără pedişti, iar Parlamentul îl va vota, el, ca democrat ce este, va respecta voinţa parlamentarilor.
Priveam, ascultam şi mă minunam. Nu mai era acel ministru, cu ochii învăscuţi în grăsime, care, cu numai o zi în urmă perora orgolios că el nu va respecta nimic din ce va hotărî premierul. Între timp în toată camera mirosea a cânepă indiană, parcă levitam, mă aflam în starea de imponderabilitate a astronauţilor. Simţeam nevoia de a face ceva nobil, neobişnuit, un gest frumos şi uman, aşa că „M-am răzgândit, Blaga nu face parte din familia godacilor”.
Şi, acum, o recomandare: Or fi ele beţişoare de canabis, dar să ştiţi că fumul lor vă poartă spre al nouălea cer. Dacă nu credeţi, încercaţi! Cu siguranţă vezi constata că preşedintele Conţac este cel mai iubit dintre botoşăneni.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Municipalitatea pregăteşte reabilitarea trotuarelor
Teatrul pe locul patru în preferinţele botoşănenilor
Vor urca pe scena celui mai mare festival din lume
Criză de oameni la Legea 76
„Zbor deasupra unui cuib de cuci” în interpretare ieşeană
Atenţionare social-democrată pentru conducerea IŞJ
Buhăianu se declară adeptul votului uninominal
Animalele moarte din Botoşani, arse la crematoriul din Roman
Luna Pădurii marcată prin diverse activităţi de ecologizare
Client bătut de taximetrist
Tânăr hoţ ce fura de la femei în vârstă
Hoţii au încercat să fure laptele şi cornul elevilor
Minore dispărute… de bună voie
Şef de post ameninţat în sediul poliţiei
Măsuri pentru aplicarea Legii privind creşterea siguranţei elevilor
Vor fi finanţate trei campusuri şi două şcoli de arte şi meserii
Păţania celor trei beţivani
Lumea arabă V
Horoscop
Tocăniţă cu măsline, de post
Naşul Băsescu şi-a găsit, a rându-i, naşul
Ioan Rotundu
Ofertă imobiliară avantajoasă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog