Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22807
De la 07 Ianuarie 2003
87674625

Unde s-a blocat premierul Grindeanu in razboiul cu Dragnea

  • Buturuga care i-a dat sefului Guvernului toate planurile peste cap
  • 16 June 2017, 23:00
Premierul Grindeanu nu a reusit nici pana la aceasta ora sa-l schimbe pe Secretarul General al Guvernului din functie, desi in cursul serii de joi invita jurnalistii sa urmareasca Monitorul Oficial cand era intrebat daca este adevarat ca Mihai Busuioc refuza sa plece. Potrivit mai multor surse HotNews.ro, Busuioc a refuzat sa contrasemneze ordinul premierului Grindeanu prin care dispunea eliberarea din functie. In absenta semnaturii sale, cei de la Monitorul Oficial au refuzat la randul lor sa publice actul de eliberare din functie.
Sefa Monitorului Oficial, Adriana Costescu, ar fi invocat articolul trei din legea de functionare a Regiei Auonome, articol care prevede ca Monitorul Oficial “funcţionează sub autoritatea Guvernului României, exercitată prin Secretariatul General al Guvernului”.
Desi pare absurd, premierul Grindeanu nu poate trimite direct ordinul spre publicare in Monitorul Oficial, ci prin intermediul Secretarului General al Guvernului. Daca acesta refuza sa contrasemneze, nici un act nu poate intra in vigoare cata vreme nu este publicat in Monitorul Oficial. De aseara si pana la ora difuzarii acestei stiri, premierul Grindeanu nu a gasit nici o solutie legala pentru schimbarea lui Mihai Busuioc de la sefia SGG.
Mai mult, Busuioc le-ar fi dat asigurari ministrilor apropiati de Liviu Dragnea, precum Carmen Dan, ca nu vor fi schimbati din functie deoarece nu va contrasemna ordinele de demitere. Ministrul de Interne a iesit vineri dimineata intr-o conferinta de presa, unde si-a prezentat un fel de bilant, convinsa probabil ca urma sa fie schimbata.
Pe langa legea de functionare a Monitorului Oficial, oamenii lui Dragnea ar mai fi invocat in legea 90/2001 privind organizarea si functionarea guvernului si HG 561/ 2009 (regulamentul privind procedurile guvernului pentru elaborarea, avizarea, prezentarea proiectelor de acte normative in vederea adoptarii). In consecinta, Victor Ponta nu-si poate lua postul in primire, iar in acest moment toate planurile lui Grindeanu par date peste cap. Ponta s-ar fi intalnit aseara cu Grindeanu, insa potrivit surselor HotNews.ro cei doi n-ar fi gasit nici o solutie pana la aceasta ora pentru a depasi blocajul.
Agentia de stiri Hotnews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Din nou soacra
Horoscopul zilei de 17..66.2017
Este greu sa convingi un investitor din tara mea sa vina maine sa investeasca la Bucuresti, pentru ca lipseste stabilitatea
Excluderea premierului Grindeanu din partid, o actiune lipsita de orice sens. O tentativa de asasinare politica
Klaus Iohannis: Din punct de vedere institutional, astept rezolvarea crizei
Cine este Mihai Busuioc, cel care il sfideaza pe Sorin Grindeanu,
Presa-n gura luț RotunduȘ Emisiunea din 16.06.3017
Ministrul Comunicatiilor, propus pentru functia de vicepremier, despre formarea noului guvern:
ieri era un om, acum suntem trei, sigur vom fi mai multi. Partidul nu este marioneta unui om
Secretarul General al guvernului Mihai Busuioc a fost demis si inlocuit cu Victor Ponta
Sorin Grindeanu a trimis la Cotroceni propunerile de demitere a lui Sevil Shhaideh si Carmen Dan
Sorin Grindeanu a trecut in test mafiot, aproape:
amenintari personale, dezvaluiri personale sau tentative de mituire / Ministrii care nu vin la serviciu risca sa raspunda civil si penal si contraventional
Catrenul săptămânii
Lumea luţ RotunduŞ Eminescu să le judece!
Preotul de la Schit Orăşeni ameninţat cu moartea de stareţul de la Schitul Zosin
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă