Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Aniversări
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
12168
De la 07 Ianuarie 2003
77857206
Unicat īn Romānia:

Senatorul Nicolae Moga şi-a deschis un cabinet parlamentar mobil

  • 17 March 2009, 23:00
Proverbul romānesc „Cine vine īntīi: moara la sac sau sacul la moară?" a stat la baza principiului amenajării primului birou parlamentar mobil din Romānia.
Iar acesta aparţine senatorului de Constanţa al PSD, Nicolae Moga, care a avut ingenioasa şi inedita idee de a transforma un autobuz vechi din 1993 īntr-un cabinet parlamentar īn toată regula pentru ca senatorul să poată fi cīt mai aproape de oamenii din colegiul său S2. După ce a fost reparat complet, autobuzul a fost vopsit şi echipat cu mobilierul şi aparatura necesară unui cabinet senatorial: mini birouri, dulap, frigider, canapele, televizor, dvd şi chiar un generator pentru asigurarea independenţei energetice a maşinii. Primii cetăţeni care au avut şansa să stea de vorbă cu senatorul Nicolae Moga īn biroul său pe patru roţi au fost cei din localitatea Adamclisi, care au avut şansa, sīmbătă, 14 martie, de a-şi spune păsul īn faţa parlamentatului.
Cu această ocazie, senatorul Nicolae Moga a inaugurat cabinetul parlamentar mobil īn prezenţa a numeroase oficialităţi ale judeţului, printre care s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, prefectul Tit-Liviu Brăiloiu, precum şi directori ai unor instituţii deconcentrate. „Cine vine: moara la sac sau sacul la moară? Şi, potrivit acestui proverb romānesc, m-am gīndit că, ţinīnd cont că īn colegiul meu sīnt 36 de localităţi, īn acest mod pot să-i aduc pe oameni la mine. Decīt să fac birouri parlamentare īn cīteva localităţi, iar cetăţenii să fie puşi pe drumuri sute de kilometri, am hotărīt că este mai bine să mă duc eu la oameni, folosindu-mă de acest birou mobil. El va fi folosit de mine la fiecare sfīrşit de săptămīnă pentru a mă vedea cu cetăţenii, nu īnainte ca problemele să fie preluate de consilierii mei īn cursul săptămīnii", a spus Moga. Senatorul a precizat că vizitele īn judeţ cu biroul mobil vor fi făcute alături de reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate şi pentru a putea rezolva mai uşor problemele oamenilor.
Autobuzul senatorial se va deplasa, săptămīnal, după un grafic bine stabilit pentru ca oamenii să ştie exact īn ce zi şi la ce oră se pot īntīlni cu Nicolae Moga. De altfel, primele audienţe īn judeţ au fost la Adamclisi, dar şi īn alte două localităţi, Urluia şi Zorile, īn prezenţa proaspătului inspector general şcolar, Petrică Miu, a directorului Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa, dr. Liviu Mocanu şi a directorului Direcţiei de Protecţia Copilului, Petre Dinică. Īn prima zi de īntīlnire cu cetăţenii judeţului, echipa senatorului Moga a găsit rezolvarea progmelelor pentru mai mulţi cetăţeni: două persoane vor primi scaune cu rotile, altele vor fi reevaluate pentru a li se schimba gradul de handicap, un bărbat din Urluia va primi un laringofon pentru a putea vorbi, iar unei pensionare īn vīrstă de 70 de ani i se va dubla pensia. Printre cei care au vizitat biroul mobil al parlamentarului s-a numărat şi preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, care a apreciat ideea senatorului.
„Biroul mobil este util pentru ceea ce īnseamnă vot uninominal şi pentru posibilitatea parlamentarilor de a lua contact cu cei care i-au votat. De aceea, ideea senatorului Moga este unicat īn Romānia şi probabil că este un model de urmat de ceilalţi senatori şi deputaţi din judeţul Constanţa, dar şi din ţară, pentru că oferă posibilitatea de se īntīlni cu cetăţenii la un interval de timp regulat", a spus Nicuşor Constantinescu.
Colegiul senatorial 2 cuprinde comunele: Adamclisi, Aliman, Chirnogeni, Ciocīrlia, Cobadin, Deleni, Dobromir, Independenţa, Ion Corvin, Lipniţa, Mircea Vodă, Oltina, Ostrov, Peştera, Rasova, Saligny, Albeşti, Amzacea, Bărăganu, Castelu, Cerchezu, Comana, Dumbrăveni, Mereni, Murfatlar, Negru Vodă, Ovidiu, Poarta Albă, 23 August, Costineşti, Limanu, Pecineaga, Tuzla şi oraşele Băneasa, Cernavodă, Mangalia.
(Sursa: cotidianul Telegraf, Constanta)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Berta Maria Moldoveanu, copila cu mānă de aur
Comunicat de presă
Comunicat de presă Casa Corpului Didactic
Descentralizarea, o necunoscută ce-i īnspăimāntă pe unii primari
„Piedone de Botoşani” stinge pe loc conflictele
Criza economică a rărit extinderile
Nu ştie să scrie, dar vrea permis auto
Start la cārpeli de drumuri
Respect
Nu vă puneţi cu femeile
Secretul furtului armelor de la Ciorogārla
Teatrul Vasilache vă invită la spectacol
O ofertă de angajări extrem de tentantă
Horoscop
Romānul şi moravurile noi
Salată rusească
Negocierile s-au rupt, urmează protestele
Dezbatere publică pe seama cumulului pensiei cu salariul de la stat
Premiul anual ajunge la profesori
Saloane de īnfrumuseţare verificate la instrumentar
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă