Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11849
De la 07 Ianuarie 2003
75012329

Unii medici de familie rurali încasează lunar sute de milioane de lei

  • 1 December 2008, 23:00
Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate au refăcut calculele pentru sumele cuvenite unor medici de familie pe trimestrul al treilea al acestui an, după ce sumele rezultate i-au speriat. Carmen Nicolau, directorul CAS, spune că numai o parte dintre medicii de familie din mediul rural au încasat pe trei luni, cât a fost bugetul Spitalului de Recuperare pe trimestrul III.
Sute de milioane de lei pe lună sunt încasate de medicii din rural pentru listele de asiguraţi pe care figurează uneori peste 4.000 de persoane. În topul medicilor din rural cu cele mai mari venituri obţinute de la Casa de Asigurări de Sănătate se numără medicii din Tudora, Avrămeni, Ungureni. După cum menţionează reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate susţin că soţii Luca, medici de familie în comuna Tudora, au încasat împreună pe trimestrul III al anului aproape 1,5 miliarde de lei vechi, în timp ce bugetul Spitalului de Recuperare a fost, în acelaşi trimestru de 1,6 miliarde de lei vechi.
“Sunt bani încasaţi legal, au muncit, dar mie mi se pare că oricum ar fi este o sumă exagerată. Sunt cu mult mai bine plătiţi decât medicii din spital, dar asta este legea. Se pune accent pe serviciile medicale preventive, pentru ca bolnavul să nu ajungă la spitalizare. Dar ar trebui să se vadă urmările, beneficiile în sănătatea populaţiei, să fie eficientă această stimulare financiară a medicilor de familie”, a declarat Carmen Nicolau, directorul CAS.
Medicii din Tudora au pe liste aproape 5000 de persoane. Cu venituri demne de invidiat figurează şi medicul Cornel Rotariu, din Ungureni, care are pe listă mai mult de 6.000 de persoane. Şi medicul Coşovanu are pe listă peste 5500 de persoane şi asta îi aduce venituri substanţiale, de aproape 200 de milioane de lei pe lună, reprezentând plata pe servicii medicale acordate asiguraţilor, dar şi pentru fiecare asigurat pe care îl are pe listă.
În mediul rural se adaugă sporurile pentru lucru în condiţii grele. Numărul mare de pacienţi şi astfel de sporuri fac ca veniturile medicilor de familie din rural să fie uneori duble faţă de cele ale medicilor de familie care profesează în localităţile urbane. Cu toate acestea, sunt localităţi unde localnicii nu au medic de familie, pentru că aceştia nu se arată interesaţi de zonele respective. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCLIV)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Soluţia resetării
Gestul disperat al lui Funar
Strigătul lui Iliescu către Geoană
Are multe calităţi care o recomandă să fie angajată
Sinistraţii nu se dau duşi de la module
ei au descoperit că viaţa pe banii altora este dulce şi frumoasă
1 Decembrie marcat prin discursuri scurte şi depuneri de coroane
Ţurcanu promite ca va fi un parlamentar activ
Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare
PSD în fruntea clasamentului la Botoşani
PSD îşi cam face probleme că nu-i băgat în seamă
Aproape 200.000 lei economie la alegerile parlamentare
Incendiu la societatea Lonfil
Bucurie, furie şi neputinţă
Ioan Rotundu
Se acordă subvenţiile la soia
Se primesc cereri pentru mărirea indemnizaţiei de creştere a copilului
În unele comune profesorii ar putea rămâne fără salarii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă